Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: MS Virtual PC-edit:soft router/firewall?

Standardní MS Virtual PC-edit:soft router/firewall?

Som pripojeny na jedneho nemenovaneho internet providera cez Wi-Fi .
    Napriek nainstalovaneu Norton Firewalu2005 ma neustale naburava neznamy uzivatel/nevytazeny admin? Uz ma to celkom s**e,stravim kopec casu preinstalovavanim.

1.Ktosi poradil Virtual PC.Ma niekto skusenost s bespecnostou? Mam taku laicku predstavu-do MS Virtual pC nainstalovat iba najpotrebnejsie sucasti systemu(WinXP?)+nejaky jednoduchy firewal(poradte) a stiahnute data ukladat do zdielaneho suboru-po prejdeni antivirom by sa premiestnil obsah do "normalneho PC,kde by bola sietovka vypnuta.Bolo by to sice nepohodlne,vzdy ked by som isiel na internet musel by som prepnut na virtual pc,ale snad by prestali tie problemy s atakmi.

2.Skusal som vez Norton Ghost 8 nainstalovat image systemu na Virtual PC- ani nahodou to nejde-ani z CD-ciek,ani z disku-ako na to?
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

0. ked niekto na mna utoci tak mi to kerio (alebo iny sw fw) snad zachyti a prislusnu adresu zakazem - ak by toto nepomohlo tak by som sa stazoval u isp

1. vpc - moze fungovat ako si predstavujes ale je s tym vela prace a radsej by som na tvojom mieste vyriesil bod 0

2. to nejde, virtrual pc (vmware a ine) je nieco ako samotny pocitac, ked nastartujes prazdne virtual pc tak to je ako osobitny pocitac vedla toho na ktorom bezi sw virtual pc a musis tam normalne nainstalovat operacny system, bude sa to ukladat do image ale ten nie je kompatibilny z norton ghost a inymi image/backup sw (to je o inom).

Standardní

Citace Původně odeslal ace
    0. ked niekto na mna utoci tak mi to kerio (alebo iny sw fw) snad zachyti a prislusnu adresu zakazem - ak by toto nepomohlo tak by som sa stazoval u isp

1. vpc - moze fungovat ako si predstavujes ale je s tym vela prace a radsej by som na tvojom mieste vyriesil bod 0

2. to nejde, virtrual pc (vmware a ine) je nieco ako samotny pocitac, ked nastartujes prazdne virtual pc tak to je ako osobitny pocitac vedla toho na ktorom bezi sw virtual pc a musis tam normalne nainstalovat operacny system, bude sa to ukladat do image ale ten nie je kompatibilny z norton ghost a inymi image/backup sw (to je o inom).
    0.Aj Norton IS to zachytil a potom mi niekto zmazal folder s N Antivirom(teda nejake dolezite veci v nom).Pritom upadujem kazdy den a mam tak este Kaspersky anri hacker-nepomohlo.Stazovat sa tam,kde je povodca (si myslim) je dost tazke.Uz nemam trpezlivost na kretina,co si dokazuje silu vnikanim do ineho pocitaca a robenim skody.
    1.Mam to uz nainstalovane-len potrebujem nejake tipy,ci je to bezpecne a tak
    2.uz som zistil,ze image na virtual asi nepojde-ale ta inastalacia sa mi zrovna nechce opakovat-chcelo by to nejako üzamknut"system lite"a uz sa v nom nebabrat-najradsej by som bol bez firewalu,nech si posluzi.Celkom som z toho fasa speneny-zas*l som tym 4 dni ...
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

Sprav si router.(linuxovy)

Ja keby som mal dsl (čo plánujem) tak by som sa pokúsil hacknúť jeho. (Kto do teba kameňom ... kameňom lepšie trafíš)

(A aky je to provider ? Urobme mu reklamu)

Standardní

Citace Původně odeslal Manji

Ja keby som mal dsl (čo plánujem) tak by som sa pokúsil hacknúť jeho. (Kto do teba kameňom ... kameňom lepšie trafíš)

ten router zatial nezvladam- myslis nejake starsie Pc s linuxom?Ako by to pomohlo?

nad tym "kamenom" neuvezujem-akosi mi chyba dostatok pomstychtivosti-o providerovi zatial pomlciml.

Standardní

Citace Původně odeslal jaro.jaro
    Citace Původně odeslal Manji

ten router zatial nezvladam- myslis nejake starsie Pc s linuxom?Ako by to pomohlo?

nad tym "kamenom" neuvezujem-akosi mi chyba dostatok pomstychtivosti-o providerovi zatial pomlciml.
    no uvidi jen routr a ne tve pc, coz znamena ze na tve pc se nedostane, protoze ho nevidi a vidi jen ten routr (+- tak nak to je)

Standardní

Ako napisal Lolita.

Ten router bude slúžiť ako zachytávač hacku, spamu a víru.A keďže bude na jadre linuxu tak sa bude dať lepšie zamedziť pristup do tvojho PC.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Ako prvú vec by som vymenil firewall - skús nájsť taký, ktorý bude odolnejší voči útokom...

Ako druhú vec by som z log-fajlov firewallu vypátral útočníka - a zasiahol (buď si ho nájdi alebo ho nabonzuj providerovi a žiadaj nápravu...)
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

podla toho co pise jaro.jaro je zrejme ten utocnik samotny provider, ktory zrejme poskytuje pripojenie wifi za dobru cenu a cez volny cas, ktoreho ma kopec, sa hrabe v strojoch svojich oveciek, kedze vacsina nema ziadny fw a ine zabezpecenie, postvat si ho zrejme nemoze ak chce mat internet ale osobne by som to netoleroval, to by som radsej zmenil isp

virtual pc - ked budes mat pristup do internetu len zo systemu, ktory pobezi vo virtual pc a tvoj hlavny system bude odrezany ulne jednak od internetu a aj od lan tak by to mohlo pomoct ale je to nejake komplikovane a pracne, sw fw si urcite na tom vpc systeme daj lebo ak bude mat chlapek klud tak ta mozu napadnut ini, virusy apod.

skus iny fw (napr. kerio) a iny antivir

ak nemas druhe pc na linux router tak mozno by stalo zato nainstalovat si linux a chodit z neho na internet, ak sa ti nechce instalovat tak su aj take zaujimave linux cd,s ktorych bootnes aj xwin a budes chodit na internet odtial, budes mat lepsie zabezpecenie a popripade ak sa da pod linuxom rozbehat usb disk alebo nieco podobne tak si nenamontujes hard disk ale len ten usb a budes tahat subory tam

Standardní

zial ako pises-nechcem byt paranoidny,ale bude to provider.prilis vela signalov o tom.
    zatial asi zmenim fw na Kerio-uz ho taham-ale ma udivuje,ze Norton FW2005 je tak lahko napadnutelny.S Linuxom som zatial nemal prilis co robit,takze to chvilu potrva-mam aj druhe Pc-ale to je Pentium MMX 166MHz- -to tazko pojde..Ako Antivir zrejme Kaspersky...
    Virtual PC - mam to spojadnene-aj to zdielanie-len akosi blbne pripojenie na siet-ked mam zakazanepripojenie na lan na "materskom"PC,tak nespustim ani na virtual-a to som prave nechcel.No este sa v tom pobabrem.

Standardní

Citace Původně odeslal jaro.jaro
    S Linuxom som zatial nemal prilis co robit,takze to chvilu potrva-mam aj druhe Pc-ale to je Pentium MMX 166MHz- -to tazko pojde..
    Nepotrebuješ inštalovať Linux celý. Pozri si túto stránku http://www.zelow.no/floppyfw/.
    Je to linuxový firewall na 3.5 diskete pre tvoju 166MMX

Standardní

diky-urcite skusim.
    Teraz ale bezim ako som chcel-""materske" PC bezi s trvale blokovanou komunikaciou(block traffic vo firewale)-ani nenacita serverDNS,iba detektne kartu(to je nutne,inak to nefunguje)-pisu,ze tym sa uplne zablokuje moznost vojst do systemu...

!!!nie som si ale isty,ci naozaj chrani pred niekym,kto je fyzicky na sieti!!!

mam spustene virtual PC s minimom programov-s tym chodim na web.Doplnky programu umoznuju vybrat lubovolny folder ako zdielany-ten sa javi pre virtual PC ako sietovy disk.tam stahujem data.ked vypnem virtPC.ostane normalny pristup k datam v tom zdielanom.nebadam nejake spomalenie chodu-moze to bezat v okne ,v pozadi.zatial ten virtual bezi na WIN XP,ale da sa nainstal viac systemov,tak mozno ten Linux...

EDIT._mnohi spominaju ten linux router,spusteny na fyzickom PC.Neslo by to spustat na virtualnom? netrebalo by 2 pc-cka .....

Standardní

Teoreticky by to išlo Vyskúšaj (Neskúšal som)

Standardní

vyskusal by som,ale Linux mi naozaj vela nehovori...

edit:realny router je s PC prepojeny sietovou kartou.muselo by to pC mat 2 sietovky?prepojene?alebo nejaky virtual sietovy most? lebo inak bezia akoby 2 PC spojene iba akoby zdielanym diskom-ziadne ine prepojenie v realnom case nie je.Na virtualnom PC na disku(alebo floppy) by mohol bezat ten soft(co si dal nan odkaz) ako router,.Ale co dalej?

edit2: s tymi kartami(museli by byt 3 je to nezmysel. ale MS Virt.PC ma funkciu zdielanej siete-zatial neviem o co ide-vyzera to na ten sietovy most- nevyznate sa niekto?

Standardní

nebolo by ovela jednoduchsie kupit nejaky HW router a na ten sa pripojit cez sietovu kartu?
    nemusis sa babrat s druhym PC, len nastavis nejake IP adresy, nejaky ten NAT a ficis...
    CPU Intel P4 1,6GHz @ 2,32GHz | MB Abit SD7-533 | RAM 512MB RAM PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT @ 595/855 | HDD Hitachi Deskstar 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-M1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB na CPU, chipsete a GPU & homemade radiator & SELTZ L20 700l/h| FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentCat 92mm + TT Hardcano12

Standardní

len nastavis nejake IP adresy, nejaky ten NAT a ficis...
    toz by som rad,keby som mal paru o com hovoris .
    -tie nejake IP adresy-myslis IP ,masku podsiete,DNs-proste opisat veci ao sietoveho pripojenia?ale mne to prodeluje server -bezim na sieti s WiFi
    -NAT- toz to je zdielane sietove spojenie?ako na to?

Ale stav je taky,ze to bezi-neciem co je jednoduchsie,ci dva fyzicke Pc,ci virtual.
    normalne spustim PC(so zablokovanou sietovou komunikaciou),kliknem na ikonu MS VirtualPC,nabehne druhy system a jedem...
    ALe asi sa musim opytat v sekcii Linux,ako je to s tym programom(vyssie) na router-ovanie.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání