hranice "ustni" smlouvy v zakone zadna neni, tim padem si muzes ustne smluvit treba prodej domu za xx milionu, nicmene vychazi se z toho, ze to skutecne rozumni lide asi neudelaji...Původně odeslal daso
ale k tematu - vem prosim na vedomi hypoteticky problem, kdy malinka firma, ktera se s v malem meste snazi pro zakaznika udelat to nejlepsi, narazi na nekolik takovychto "zakazniku" najednou a objedna nekolik komponent, ktere jsou jinak malo prodejne, tim padem budou lezet v prodejne a prasit se na ne, zisk 0, provize 0, ztrata xx tisic.
Po par desitkach/stovkach tisic to muze malej obchodnik zabalit a jit na urad prace. A argumentovat s tim, ze to tedy nemel delat, nebo ze musi bejt na podobny pripady pripravenej je taky osidny, od toho se pak taky bude odvijet cena a sortiment nabizeneho zbozi (ceny se budou zvysovat, aby se dohnala ztrata a sortiment se bude snizovat na zbozi rychle prodejne.
Samozrejme argumetace, ze firem, ktere s timto artiklem obchoduji je dost a staci jit ke konkurecni je taky divna, ja osobne koupim neco nekde byt o 50,- korun draz, pokud budu vedet, ze obchodnik je prijemny, snazi se mi vyhovet, s pripadnou reklamaci neni problem a da se s nim dohodnout, nez jit do velkoobchodu, kde na mne budou koukat jako na "kusa" - jednoho z tisicu, kterej, kdyz tam neudela nakup alespon za pul melounu, je jenom dalsi otrava...
Add storno polatky: mne se taky nelibej, ale proto obchody s nima nevyhledavam a uplne jinak bych mluvil, kdyby prvni co uzivatel lol555 nerekl, bylo ze o tom vedel a na tento princip prodeje pristoupil a ted resi, jak z vlastni blbosti ven poruesenim smlovy z jeho strany...
A to je setsakra rozdil, zda se bavime o principu prodeje se storno poplatky, nebo o poruseni smluvy a naslednem threadu, jak z toho ven, bez priznani sve chyby, natoz o argumetaci zavanejici jednostranou anarchii nebo pravem obyvatel doby kamenne...