Citace Původně odeslal 1radar
Desktop je asi jasnej. SW: MDK 10. HW: ca. XP2500+, SB Live5.1(proto ty VIA..), TV Tuner s Genius videowonder PRO III(s cipem Phillips 7134)(pod XP mam program Fly TV2000..), IEE1394 pro úpravu videa, R9000 Pro,256Mb Ram a nejaka wifi a net karta...
Tento desktop bych chtel pripojit k vzdálenému serveru přes wifi..(INTRANET a INTERNET..)
Skoda toho Radeonu, ATI ma jeste hodne co dohanet, pokud se jedna o Linuxove ovladace....
Mam stejnou zvukovku jako ty, VIA chipset na desce (KT266A) a nikdy jsem nemel problem...
TV tuner mam taky stejny, je pro nej primo ovladac v jadre (modul saa7134). Radio funguje bezvadne (mam vyzkousene aplikace jako plugin do XMMS, grellmu, radio (z baliku xawtv)), televize taky (nejlepsi je tvtime).
Ja osobne pouzivam OSS ovladace pro SBLive, protoze mi vyhovuji vice, nez ALSA.
Citace Původně odeslal 1radar
Server:
-bude mit pripojeni k internetu a wifi, pres kterou bude poskytovat (intranet a internet..)
Bude stacit tato HW konfigurace?: ca. Duron 700-XP2000+ ?, 256Mb RAM,muzu pouzit S-ATA disky s řadičem on board?
SW: nejaky jadro 2.6x ? Jake jsou jeste moznosti distribuce a jejich hodnocení?
Ten hardware je zbytecne prehnany. Pokud ten server bude jenom poskytovat internet a nepobezi na nem zadny slozity firewall, bude stacit i 486 (mam to tak v praci, bez problemu to zvlada nasi 2.5Mbit bezdratovou linku), takze maximalne P200 - pokud mozno na to prilep pasivni chladic, at to je potichu). Pameti ti bude taky asi stacit mnohem mene, rekneme 64, ale pokud budes mit k dispozici neco vetsiho, klidne tam dej i 256, ono se to neztrati. Byt tebou tam dam co nejslabsi stroj, at ma co nejmensi spotrebu.

Distribuce - ja jsem pro Debian, ale samozrejme ti poslouzi i Mandrake. Ony sice ty RedHat-like distribuce podle mne strasne pomalu startuji, ale to by u toho serveru nemusel byt problem, protoze neni moc duvod ho vubec vypinat.