Citace Původně odeslal richie08
Citace Původně odeslal gregorius
Citace Původně odeslal richie08
Otázka je co by se stalo pokud by se teoreticky nezaplo čerpadlo. Nejspíš by ten líh začal vařit v bloku a vzniklé páry by způsobili chrstání z expanzky. Mě už se jednou podařilo zapomenout zapnout čerpadlo, ale skončilo to modrou obrazovkou a reakcí tepelné ochrany na desce - nic moc. Nemá někdo s "vařením" zkušenosti?
tobe se podarilo vyzkouset tepelonouá ochranu jen jednou? mi uz aspon 20*
To víš, jsem novopečený majitel, vodníka mám teprve 14 dní. Ale dost mne to štve zapínat to zvlášť. Stejně uvažuji o tom, že čerpadlo s expanzkou a radiátorem půjdou za okno. Bude to tišší a hlavně to bude s klesajícími venkovními teplotami lépe chladit. Jenže to zas nesmí chladit moc (kvůli kondenzaci) a tak budu muset regulovat otáčky ventilátoru podle teploty vody. A když už to bude řídit šváb PIC, tak ho donutím, aby zapínal i čerpadlo. Nemá to někdo podobné zkušenosti ať nevymýšlím již vymyšlené?
aha, tak to jo. Mi se prave taky nechtelo porad zapinat cerpadlo zvlast, tak vetsinu casu bezelo 24/7, takze se proste odvarilo ani ne za pul roku. Ale taky bych potreboval nejakou blbost, ktera by aktivovala cerpadlo pri sepnuti 12V obvodu v pocitaci... budu muset sehnat nejake rele nebo co...nahodou nevis o necem jednoduchem a levnem?