Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 84

Téma: nezrusitelnost ustnej objednavky v SR

Standardní nezrusitelnost ustnej objednavky v SR

Poradte mi prosim Vas.
    Bol som casovo tlaceny, a tak som v jednom obchode, narychlo, slovne objednal MB. Ale uz na druhy den rano som to chcel stornovat, lebo som zistil ze ju maju aspon o 20percent predrazenejsiu ako u konkurencie, a aj dodanie by bolo dlhsie. Ale oni mi povedali ze za to chcu nejaky poplatok. Mozu to odo mna chciet, ked som len povedal svoje meno a mobil, nevideli ani moj obciansky.
    Dakujem.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

ses woool než něco koupím tak kouknu...imho ti nic neudělají, max tak budou volat a víckrát bych se tam neukázal nebo jim dokaž, že tady to mají levnější tak prostě sorry ale jsou to velký peníze tak to buď dejte za jejich cenu nebo jdu tam...

Standardní

Likedi
    ale teraz som si precital na ich stranke, ze aj ustna zmluva je zmluva, a zrusit sa da iba za poplatok.

Ta doska sa uz nedala kupit nikde inde /az potom som na jeden obchod narazil/,
    a tak som nevahal, lebo musim na niecom pracovat. Ale uz som jeden kupil, a dva by mi boli nanic. V podstate si tiez myslim, ze ked som nic nepodpisal, tak mi nemozu nic dokazat. Co na to hovoris?

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal lol555
    Likedi
    ale teraz som si precital na ich stranke, ze aj ustna zmluva je zmluva, a zrusit sa da iba za poplatok.

Ta doska sa uz nedala kupit nikde inde /az potom som na jeden obchod narazil/,
    a tak som nevahal, lebo musim na niecom pracovat. Ale uz som jeden kupil, a dva by mi boli nanic. V podstate si tiez myslim, ze ked som nic nepodpisal, tak mi nemozu nic dokazat. Co na to hovoris?
    ano, pokuď tam nemají nějaký systém nahrávání rozhovorů imho se na ně vy.ser a už tam v životě nevkroč

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

2lol555: obcanske pravo jak v cr, tak na slovensku stoji mimo jine na zasade neformalnosti pravnich ukonu. jinymi slovy, v oblasti obcanksoho prava je pravni ukon platny, at je ucinen v jakekoliv forme (ustne, pisemne, elektronicky nebo konkludentne - tedy jednanim nevzbuzujicim pochybnosti o tom, co jsi tim myslel), pokud pravni predpisy pro nejaky ukon nevyzaduji pisemnou formu. takze ty jsi uzavrel platne smlouvu, nebot kupni smlouva ke sve platnosti nevyzaduje pisemnou formu. takze, jestli jejich vseobecny obchodni podminky takovy storno poplatek stanovuji, jsi povinen ho zaplatit.
    jen pro upresneni, vychazim z toho, ze jak cesky, tak slovensky obcansky zakonik vychazeji z teze pravni normy
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Banned
    Vliv
    0

Standardní

2riksa: to jsem absolutely nevěděl...ale díky za info

Standardní

předpokládám, že to byl internetový obchod?

pokud ano, tak máš docela vyhráno, neb můžeš zboží vrátit bez udání důvodu a to do 14-ti dní / tou dobou jsi nejsem zcela jistý možná je to i více dní /

no a pokud to byl kamený obchod, tak tam to bude horší
    Přišel jsem, viděl jsem a stále jsem LAMA

Standardní

bol to kamenny obchod. ale keby som od zaciatku sa tvaril, ze som si nic neobjednal, tak by museli dokazat ze som tam v tom obchode bol ja. A ja som sa tam nijako neidentifikoval. Aj keby tam mali priemyselnu kameru, tak podla mna ten zaznam by z pravneho pohladu ako dostatocny dokaz neobstal.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Je to tvoje blbost a za blbost se plati. Jak bylo receno, ustni dohoda je pravne na stejny urovni jako pisemna. Navrch pocitam ze ty jsi tam byl sam, ale ten prodejce ne. Takze pokud oni jsou alespon dva, tak v pripade ze by to slo pred soud, nemas sanci (a navrch zaplatis jeste ten soud).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

no a ja si najdem kamosa ktory co povie ze som bol vtedy s nim.
    Im to nebude stat za to sa handrkovat.
    Co potom?

Standardní

no a ja si najdem kamosa ktory co povie ze som bol vtedy s nim.
    Im to nebude stat za to sa handrkovat.
    Co potom?
    Asi takhle, je to z tvoji strany pekna svinarna, ale kdyz uz se tam proste neukazes a nebudes s nima komunikovat, tak te k soudu kvuli jedne zakladni desce davat nebudou.
    MB Epox 9NDA3+, CPU A64 3200+@?GHz, RAM 2x512MB A-DATA DDR566, VGA Sapphire Toxic RX800PRO@XT, Audio Audigy 2, HDD WD Raptor 74GB & Hitachi 7k250 160GB, DVD Pioneer DVR-108, Case YY-5601 + LCPower 550W, Cooling Water, Monitor Hercules 920PRO DVI, My OC Gallery

Standardní

svinárna je ked niekto vytenuluje podnik a zaplatia to danovy poplatnici.

Mam skusenost z ineho e-shopu, kde som daval objednavku, a o den som ju stornoval, a bolo to bez problemov. A tito za to chcu 250Sk, nehovoriac ze maju vsetko predrazene. Kupujem casto komponenty, robim trzby, ale niekedy sa clovek sekne. Predajcovia zarabaju na nicom. Ich cela robota je ze si u nich objednam Mb, oni ju donesu z velkoskladu a /o tyden/ mi ju predaju o x percent drahsie. K comu su? Netvoria ziadnu hodnotu. za Inac diki za prispevky

Standardní

Mam skusenost z ineho e-shopu, kde som daval objednavku, a o den som ju stornoval, a bolo to bez problemov. A tito za to chcu 250Sk, nehovoriac ze maju vsetko predrazene. Kupujem casto komponenty, robim trzby, ale niekedy sa clovek sekne. Predajcovia zarabaju na nicom. Ich cela robota je ze si u nich objednam Mb, oni ju donesu z velkoskladu a /o tyden/ mi ju predaju o x percent drahsie. K comu su? Netvoria ziadnu hodnotu. za Inac diki za prispevky
    No koukam na tebe je lepsi dat pozor, radsi tady nelez do bazaru!!!
    ITF FreeNet Liberec

Standardní

ted jsi vlastne prisel na pricnip kapitalismu, jen malo firem v nem skutecne vytvari fyzicky nejake hodnoty...
    Jinak meli bychom burzovni maklere rovnou zavrit, ze nevytvareji naprosto zadne hodnoty a jen spekuluji...

Ad vyber, pokud nabehnes do kramu a neinformujes se predem, co tam maj za ceny, pripadne si ani nezjistis, za kolik tu onu vec vlastne jses ochoten koupit, jses s prominutim vul jen ty a ne prodejce, protoze k takovymu, kde mi bude nevyhovovat cena, asi nepujdu...

Takze ja osobne bych si tu objednanou vec asi prevzal,
    nebo zaplatil to storno (pokud se to vubec vyplati a tvoji soucastku nemaj nekde jinde levnejsi o treba jen blbejch 50,- Kc)

a nepremejslel bych, jak se z vlastni blbosti vyvorat z prodejcem, at je jakejkoliv....
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

mysliet si mozes o mne co chces, tak isto ako ja o tebe. V kazdom pripade si to neprevezmem ani nezaplatim storno poplatok. Druhy krok je uz len nanich. Mozno vyhraju a mozno ja. Budem hrat mrtveho chrobaka az do konca, a aj keby nakoniec mali navrch oni, tak aspon mozno dosiahnem toho ze porozmyslaju ci neupravia vnutorne postupy. Hovorim, v inej firme mi to stornovali non-problemo.
    A co v takej situacii, ked nejaky vtipalek urobi objednavku na Tvoje meno, Tiktak, a ty by si to mal zaplatit? Do urciteho casu by sa mala objednavka vzdy dat zrusit..

/Radsej zaplatim 5litrov ako 250sk, ale budem si za svojim stat/

Standardní

mysliet si mozes o mne co chces, tak isto ako ja o tebe. V kazdom pripade si to neprevezmem ani nezaplatim storno poplatok. Druhy krok je uz len nanich. Mozno vyhraju a mozno ja. Budem hrat mrtveho chrobaka az do konca, a aj keby nakoniec mali navrch oni, tak aspon mozno dosiahnem toho ze porozmyslaju ci neupravia vnutorne postupy. Hovorim, v inej firme mi to stornovali non-problemo.
    A co v takej situacii, ked nejaky vtipalek urobi objednavku na Tvoje meno, Tiktak, a ty by si to mal zaplatit? Do urciteho casu by sa mala objednavka vzdy dat zrusit..

mno, ciastocne ti dam za pravdu, ciastocne si podla mna mimo...
    teda moj prvy postoj: ak si nasiel shop, kde to maju lacnejsie, nevidim dovod preto nekupovat tam... ved o tom je trhovy mechanizmus... kupit rovnaku sluzbu/tovar za co najmensiu cenu. Cize ak si nasiel shop, kde to maju lacnejsie, mas pravo vykaslat sa na ten prvy shopik a ist nakupit tam. Kvoli tomuto sa mi nepaci postoj tej firmy, ved kym som ten vyrobok neprevzal/nezacal uzivat, nevidim dovod preco by mal byt problem predat ho niekomu inemu... ved je celkom novy, nepouzity!
    a moj druhy postoj: objednal si si ZAVAZNE tovar, mal by si teda respektovat ich protokol a dat im tych 250 Sk so slovami ZBOHOM!... ved 250 nie je az tak vela (ked chces, ja ti ich poslem )
    urobil si chybu, ktorej sa oni chytili... zial, aj take sa stava a za chyby sa obcas plati...
    tot moj nazor...
    ked som bol na fore aktivny, tak som doma chladil toto:
    DEEDEE: Asus P4C800-E Deluxe, Intel P4 Prescott 3.0GHz@3.72GHz + Zalman 7000B Cu, DDR 2x256 MB Twinmos 400MHz CL 2.5, Asus 8420 (GF4 Ti4200) 250/445@350/580 with Zalman ZM80D-HP, iiyama LS902 Vision Master 1451, CD-RW Asus CRW-5224A, Seagate Barracuda 7200.7 SATA 160GB + 7200.10 SATA 320GB, case Enermax CS-B031-TBB, power supply Enermax Liberty ELT500AWT, cooling rodinka Nexusov... v lete netaktim, kurit treba v zime...
    Thunderbird: Asus P4G8X Deluxe (Granite Bay chipset), Intel P4 NW B 2.4GHz@2.8 GHz + Titan TTC-CW7TB, a tak dalej...

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

skutecne primy a ferovy pristup. trochu mi pripominas jistou pani odsud z fora

pro jistotu ti pripomenu pravidlo, ktery tu plati uz od rimanu - pacta sunt servanda; tedy ze smlouvy se maji plnit
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Delej si co chces, osobne si myslim, ze se na to prodejce taky vykasle, honit te za 250,- korun, podavat zalobu atd atd,

nicmene, tvoje logika je dost pokrivena, a verim, ze byt s tvou logikou na miste prodejce, tak by ses po*ral vzteky, ze si nekdo dovolil, te takhle oje*at...

A znovu opakuji, pokud si jdu nekam neco koupit, tak musim pocitat s tim, ze jak ja prijimam urcite smluvni ustanoveni (tedy prava i povinnosti) a stejne tak i prodejce.

Samozrejme ze v dnesni dobe jsou obchody nebo firmy, ktere vyuzivaji neznalosti nebo neodbornosti "nakupujicich", ale v tvem pripade jsi vedel kam jdes, co za jakou cenu kupujes, a ze pokud si to objednas, si za urcitych podminek, ktere asi firma dodrzela, povinen vec prevzit...

A znovu opakuju, vedel jsi, do ceho jdes, odsouhlasil jsi ustne nebo konkludentne smlouvu a ted jsis to rozmyslel, a posilas spinu na prodejce, ze je drahej a ma "divny" smluvni podminky (ktery jsi znal), to myslim slusne receno, neni po strance svedomi (alespon meho) zrovna v poradku a svatej rozhodne nejsem...
    muj nazor, delej jak myslis...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

nevedel som do coho idem. Ked som si to ustne objednaval, nikto mi nic o storno poplatku nepovedal, dodatocne som si to precital na ich stranke. Cisto iba ustna zmluva je podla mna nedostatocna, lebo sa vlastne neda o co "opriet". Keby mi dali papier pod ktory sa podpisem, tak je to ine, a nepoviem ani slovo.

Mne o tych 250sk nejde, ale o princip.
    A k tym Rimanom > dopadli ako dopadli, to vies sam, a tie ich pravidla im v tom velmi nepomohli..
    /aj ked viem ze dnesne pravo vychadza v podstate z prava Rimskeho, ale to samo osebe o spravnosti cohokolvek hovori velmi malo/

Vsetkym dakujem za prispevky, a ospravedlnujem sa tim ktorych som sa nahodou dotkol. Vsetko dobre

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

nevedel som do coho idem. Ked som si to ustne objednaval, nikto mi nic o storno poplatku nepovedal, dodatocne som si to precital na ich stranke. Cisto iba ustna zmluva je podla mna nedostatocna, lebo sa vlastne neda o co "opriet". Keby mi dali papier pod ktory sa podpisem, tak je to ine, a nepoviem ani slovo.

Mne o tych 250sk nejde, ale o princip.
    no prave proto, ze jde o princip je povinnosti kazdeho z nas si zjistit, do jakych pravnich vztahu, a za jakych podminek vstupujeme; kdyz pojedes ICckem bez priplatku, tak se taky nemuzes hajit tim, ze jsi o tomto pripaltku nevedel, je to proste tvoje smula...
    imho po tobe kvuli 250sk nepujdou, ale pripadne mi minimalne slusne se k tomu postavit celem

EDIT: a k tem rimanum: urcite neni nahodou, ze je znicili prave ti, ktery tyto pravidla nemeli?

Standardní

"EDIT: a k tem rimanum: urcite neni nahodou, ze je znicili prave ti, ktery tyto pravidla nemeli? "

Ale to znamena iba jedno> tie pravidla boli k nicomu, kedze im nedavali vyhodu oproti barbarom. Ten ktory vyhra je vzdy lepsi, bez ohladu na to akou nalepkou ho oznacime. Rimania boli zleniveni, mali sa prilis dobre, a uz nemali na to aby dokazali si udrzat svoju poziciu proti barbarom. Z hladiska vyvinu narodov a kultur prehrali.
    Alebo si mal nieco ine na mysli? ale obavam sa ze sme uz zasli na Terra novu..

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

[ot]Takze nabuduce ides nakupovat bez penazi s roxorovou tycou a odnesies si, co sa Ti bude pacit?[/ot]
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní

"EDIT: a k tem rimanum: urcite neni nahodou, ze je znicili prave ti, ktery tyto pravidla nemeli? "

Ale to znamena iba jedno> tie pravidla boli k nicomu, kedze im nedavali vyhodu oproti barbarom. Ten ktory vyhra je vzdy lepsi, bez ohladu na to akou nalepkou ho oznacime. Rimania boli zleniveni, mali sa prilis dobre, a uz nemali na to aby dokazali si udrzat svoju poziciu proti barbarom. Z hladiska vyvinu narodov a kultur prehrali.
    Alebo si mal nieco ine na mysli? ale obavam sa ze sme uz zasli na Terra novu..
    Koukám, že jsi další z těch, kteří uznávají jen zákony džungle a právo silnějšího - aby ses pak jednou nepodivil nad tím, až se Ti to někdo rozhodne vysvětlit!

Pořád jsem přemýšlel lámal si hlavu, proč je zrovna na východ od řeky Moravy tolik "vychcánků" - pak jsem viděl poslední dva kandidáty na prezidenta a pochopil jsem! On je to NÁRODNÍ princip existence propagovaný státními špičkami už několik let...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní

Citace Původně odeslal sisi
    [ot]Takze nabuduce ides nakupovat bez penazi s roxorovou tycou a odnesies si, co sa Ti bude pacit?[/ot]
    Jj, přesně tohle jsem měl na mysli!!!
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

2lol555: ok, je videt, ze kazdy vychazime z jinych ideovych zakladu - ja te o te "sve" pravde presvedcovat nebudu, ale verim, ze k ni jednou dojdes sam (a patrne pod vlivem sisiho "roxorove tyce" )

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání