Stránka 2 z 36 PrvníPrvní 12345612 ... PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

2Locke: No rozhodně ber toho Phillipse, protože jak jsem tu psal, tak ten má vyřešený stroboskopický jev (blikání na 50Hz ... maj speciální hořák s tepelnou setrvačností) a pak 400W je IMHO zbytečně moc ... Jenom pro srovnání, Jsi z Prahy, tak víš, jak se teď nad přechody dávaj bílý lampy, to jsou právě Metalhalogenidy, a typni si kolik mají příkon - 75W .... Takže 400W je přehnaně moc na výbojku. .... Už jsem tady psal, že příkon vlákna a sodíkovky(výbojky) je na světelný tok nesrovnatelný (100W výbojka ~ 1KW vlákno)
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Zkus tohle je to starší verze dispalyu na PS1: http://allinbox.com/tatao/tatao.htm
    NoW OnlY ~ S3gat3 B@r@cud@ 120GB 7200ot. 2MB

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal PiT
    Citace Původně odeslal Marty
    Heh. si to spocitej do jaky miry jsi ochoten akceptovat velikost pixelu na stene 5cmx5cm? pak muze byt obraz az 32x24m

imho obraz cca metr na sirku by se s tim dal udelat.

Ale nie, teraz vazne.

1,28m x 0,96m by nemusel byt az taky zly. To vychadza na pixel 2x2 mm. Ked sa na to bude pozerat z 3 metrov, tak to bude imho pozeratelne... Skor by som sa bal o kontrast...

Tomuto hovoríš dobrý obraz?
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

http://www.geocities.com/tweakerproj...all50inch2.jpg

podle mě to zas tak špatně nevypadá

a jelikož je ten displej malý, tak by šel udělat i ten projektor v relativně malém provedení...

tady je ten web celý:
    http://www.geocities.com/tweakerproj...Dproject1.html

a tady návod jak ho připojit k PC přes VGA
    http://starfox.ucc.asn.au/carcomp/serio_lcd.htm
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Standardní

Citace Původně odeslal PCborec
    http://www.geocities.com/tweakerprojects/onwall50inch2.jpg

podle mě to zas tak špatně nevypadá

a jelikož je ten displej malý, tak by šel udělat i ten projektor v relativně malém provedení...

tady je ten web celý:
    http://www.geocities.com/tweakerproj...Dproject1.html

a tady návod jak ho připojit k PC přes VGA
    http://starfox.ucc.asn.au/carcomp/serio_lcd.htm
    Hmm tak to připojení přez VGA jsem dělal s tím Composite sync circuit jelikož nemám Matroxku ani ATi a nejede to

Standardní

Problém je v tom že LCD vstup má jen Composite sync a klasika VGA má Horizontal a Vertikal sync takže buť musíš mít grafiku s Composite sync a nebo si udělat converter co je tu http://www.hut.fi/Misc/Electronics/c.../vga2rgbs.html
    A ten jsem si udělal jenže nefunguje a to mě se**

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Wirruss
    Citace Původně odeslal PeterM
    Citace Původně odeslal Matio
    2 PeterM: Ještě se vrátím k tomu 14" displeji: Taky jsem o něm uvažoval, ale za prvé se takřka nedají sehnat a pak si myslím, že je to stará technologie a nebudou mít dobrý kontrast a hlavně dobu odezvy ne?
    Zoženieš ho veľmi ľahko - stačí ti k tomu rozobrať notebook Najlepšie nejaký funkčný, s DVD mechanikou - a máš základ domáceho kina
    Ty jsi ftipálek notebook s DVD mechanikou pod 9k neseženeš a za 9k seženeš už solidní LCD15'
    ...lenže k tomu potrebuješ ešte buď DVD player, alebo počítač a navyše TV tuner atď...

EDIT: navyše to môže byť aj notebook "po úraze" z rozbitým krytom, ak je LCD v poriadku...
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

O tom notebooku asi začnu uvažovat... A daly by se někde u nás sehnat Fresnelovy čočky? Myslím, nějaký obchod nebo tak něco...
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal globalkiller
    Já bych to vyřešil asi tak,že ne každý potřebuje obraz jako v kině někomu stačí když to bude promítat třeba 40" na zed.
    Takže prostě někdo má doma holej byt a spoustu místa tak použije klidně 17" LCD a někomu to stačí menší tak použije LCD s PS One.
    Presne moja rec.
    Imho ten PSOne s upravenym kontrastom nemusi byt na 60" z troch, styroch metrov vobec zly...

PeterM:

Ono je pekne kritizovat, ale videl si to v akcii Suhlasim s tebou, ze to bude niekolkonasobne horsie, ako keby som pouzil 14,15" LCD, ale holt, prachy su prachy a niekto to skusit prvy musi, tak preco nie prave s tym PS One Nie sme nemecki dochodcovia, aby sme to mohli skusat s 17" LCDckami
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

vim ze ten obraz z toho psonelcdcka nebude nak super, ale zase by to slo udelat pekne maly, prosvicovat ho rovnou ze zadu, bez meotaru, proste ho dat svisle a dozadu za nej kopnout na kolejnicku optiku a lampu....
    btw. hodlate to nekdo skust s tim PSone TFT ?
    presne tohle: http://allinbox.free.fr/tristanht/tristanht2.htm
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Standardní

Takze dalsi nabyte zkusenosti. Meotar se musi modnout (lampa-chce to o dost silnejsi, takze je treba udelat i lepsi system chlazeni, lepe i optika custom, protoze tam bzva shitka - aha, takze defakto cele znova), jinak to dost degeraduje cely projekt. Pokud mate v umyslu pouzit nejake "osizene" ps like lcd, tak se na to rovnou vykaslete, viz muj prvni post.
    Fakt nechapu lidi, kteri se snazi setrit na vylozene nepravem miste, pak to postavi a zacnou se divit a psat posty, jak to ma vlastne obraz na hovno a ze cely projekt je na nic a pod. Presne tohohle jsou plny zahranicni fora a pritom ty lidi si za to muzou jenom a jenom sami.

jinak nevyhody zpetnyho projektoru:

1. Je to silene veliky (5x vetsi nez normalni projektor)
    2. musi se to cely zakrytovat aby to nesvitilo do mistnosti
    3. spatny umysteni displeje - mizerny chlazeni, pri vvpadku se poskodi displej
    4. spatny chlazeni lampy - horky vzduch jak znamo jde nahoru
    5. musi se pouzit 14" displej, vetsi se nevejde na plochu toho projektoru (viz usekle rohy)
    6. musi se sehnat neco s kvalitni optikou - jenze to uz sme na 25.000 Kc jenom za ten projektor

http://www.wschmid.de/Downloads/Beamer-Doku.pdf

http://www.wschmid.de/Beamer/Bilder/Beamer.jpg

Tady je vysvetleny proc takhle a ne jinak

Standardní

no musim potvrdit, ze vyber lcd je najdolezitejsi bod stavby projektora..
    kedze su zaujimave aj rozmery, co poviete na tento: http://www.cartft.com/carpc/catalog/il/433

Standardní

Citace Původně odeslal PeterBo
    kedze su zaujimave aj rozmery, co poviete na tento: http://www.cartft.com/carpc/catalog/il/433

Maly rozliseni, i ostatni parametry budou humac, drazsi nez dobra lcd 15"..
    co s tim?

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Citace Původně odeslal PeterBo

Maly rozliseni, i ostatni parametry budou humac, drazsi nez dobra lcd 15"..
    co s tim?
    tu je podobny: http://www.izzotek.com/anglais/ecran2.htm
    podla obrazkov nie je celkom spatny..
    ked objednas, do 3 tyzdnov mas doma..

Standardní

Čaute tak už jsem si konečně sehnal ten meotar a můžu jen doporučit ten maličkej display PS1 s meotarem cena do 2k a dá se na to čumět rozhodně do 1,2m úhlopříčky je to úplně nádherný a potom už je to takový nevýrazný jelikož mám slabej meotar tak přemýšlím o nový lampě jestli by to tu někoho zajímalo tak koncem týdně to můžu nafotit

Standardní

Nova lampa= dost to zevnitr prekopat kvuli chlazeni. Takze za chvili zjistis, ze meotarem sis moc prace neusetril. Jinak ps display je proste polovicate reseni, a naprosto to degraduje smysl celeho projektu.
    O té lampě jsem přemýšlel, ale radši to vyřeším tím že do meotaru vrazím dvě lampy a odzkouším to

EDIT: Mám tam lampu na 220V a druhou k tomu mám zdarma

Standardní

O té lampě jsem přemýšlel, ale radši to vyřeším tím že do meotaru vrazím dvě lampy a odzkouším to

Bez upravy chlazeni bych tohle nedelal.

Standardní

Bez upravy chlazeni bych tohle nedelal.
    Je tam 1x120mm větrák a velkem v poho to chladí a teť tam chci dávat 8x80mm snad už by to mělo něco zvládnout

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Čaute tak už jsem si konečně sehnal ten meotar a můžu jen doporučit ten maličkej display PS1 s meotarem cena do 2k a dá se na to čumět rozhodně do 1,2m úhlopříčky je to úplně nádherný a potom už je to takový nevýrazný jelikož mám slabej meotar tak přemýšlím o nový lampě jestli by to tu někoho zajímalo tak koncem týdně to můžu nafotit
    IMHO by si mal skôr uvažovať o úprave optiky

Tá žiarovka ti osvetľuje zbytočne veľkú plochu toho Meotaru - ak by si sústredil svetlo len na tú časť, čo zaberá ten pidi-displej tak získaš podstatne vyšší svetelný tok "za tie isté peniaze"

Takže ja by som sa sústredil na úpravu reflektora za žiarovkou - vyrobiť nejaký nový. (buď metóda pokus-omyl, alebo to prepočítať (klasická parabola - no problem...))

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    Ten obraz bude vyzerať takto: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...=asc&start=105 (je to Meotar + ten istý displej...)
    To je starší typ PS1 displayu ten když si vezmeš detail pixelu tak ho má něco jako "invar" monitor a ten PS1 display co mám já ten to má jak "trinitron" monitor dá se na to koukat.

Pokusím se to do čtvrtku nafotit a dát to na web

EDIT: Víc do toho nechci vrážet za optiku i tak mi to na doma stačí. Takže časem tam buť hodím 2lampy a nebo koupím nějakou novou v lepší technologií

Standardní

Panove, tohle setreni a kupovani bazmeku vas v dusledku prijde daleko draze. Proc? Projektor je silne navykova zalezitost a ono az budete par dnu cumet do te srajdy co ma vam udela ps lcd, tak si uvedomite, ze to tak dobre vlastne neni (jako sorry, ale parametry toho displaye jsou silene) a koupite si poradny lcd/optiku/lampu. Neni mi jasne, proc kdyz za cca +-12k muzete mit projektor, ktery strci do kapsy seriaky pres 150k, tak se snazite osidit co se da a mit za par tisic sunku, ktera vas dost rychle prestane bavit.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Myslim, ze jste to tady jeste neprobirali tak to hodim k lepsimu, ale velice dulezity prvek cele tehle diy projekcni sarady je vliv ambientniho svetla (tma v mistnosti) a spravna projekcni plocha. Nema cenu kupovat profi platna na krame za xx tisic to je zlodejna pri uhlopricce 1,5-2,5m (psone az 15"lcd).

Reseni je spousta potrebujete material co ma gain cili co odrazi svetlo ze sveho povrchu napr. 1.2 gain je 0.2 tj. 20% a to je slusne, ale muzete mit i hardcore posledni technologie gain nad 90% coz se dela nekolika vrstvym naterem na akrylatovy zrcadlo (to jsou ty umely zrcadla treba do nabytkovejch sten) => pokud zamirite kondenzovanej zdroj svetla treba 400w pro 15" do takovyho zrcadla asi neni treba rikat jak to dopadne ano mate doma lepsi obraz nez z plasmy za +100litru problem je ze ty barvicky co se maji napatlat se u nas nedaj dostat takze jedine z USA cca ~30babek anebo experimentovat s evropskyma znackama coz taky jde ale proc obevovat znova kolo ze.. tohle je spis pomyslny high end (ne ceny) z hlediska vyroby pac potrebujete aparaturu nebo manika na profi strik ale da se i jemnym valeckem dale pak to zrcadlo podle velikosti tak kolem 2l mozna i mene. Vsimete si ty kvality i pri rozsvicenym svetle po strane! Takovahle plazma by stala asi milion spis mozna vic! Kouzelnou formuli a navod od MississippiMana najdete zde:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=338764

-vynikajici je taky barva od goosystems to napatlate bud na zed nebo platno ci na to akryl. zrcadlo a mate fantastickej obraz ale je to tak sakum prdum zakladovka a vnejsi vrstva (ruzny slozeni) za 100babek
    http://www.goosystems.com/cgi-bin/ic...stems/gooshots

-ted zpatky na zem pokud planujete pro zacatek jednodusi system ala psone/meotar a starsi lcd apod. tak staci stribro sedivej nater na zed/platno a zesilite kontrast podani barev a lepsi efekt cerny barvy.
    (Behr Silver Screen, paint # 770E-2 snad ten kod 770E pujde namichat
    i v nasem obchodaku..
    http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=2016

-kdyby i s timhle byl problem je mozne zkusit inspiraci z CH cili
    dostupne materialy. Je to acryl lak na bazi matove sametove bile ktera je namixovana na 'traffic white' asi reflexni bila? Kod RA 9016. Ale on to placa na nejakou latku vhodnejsi by bylo na preklizku - mene materialu..
    http://www.diybeamer.ch/forum/topic,...einwerfer.html

-Taky se s uspechem pouzivaji ty zahradkarsky folie do skleniku jak je jedna strana cerna druha bila, ktera je vysoce reflexni - nestoji to moc a myslim ze to snad pude sehnat i v CR v hornbachu/mountfieldu apod..

-kvalitni platno byla taky ta roleta Tupplur Rollo z Ikei ale nak ji stahli z trhu takze uz zbyli jen mensi velikosti asi do uhlopricky 1,2 za 700kc na jejich webu maj vyhledavac tak se muzete kouknout kde to v republice jeste maj Praha, Brno, Ostrava..

=> az budu mit vic casu dam linky ale vetsina veci se da najit na avsforum kde se schazi svetova projektorova elita a ty lidi to zkoumaj uz leta cili je vhodne se tam inspirovat a nevymeslet to znova
    Fakt to zahrnete do svejch planu a jak nekdo psal uz predem nema cenu setrit na materialech hlavne u 15" lcd! u psone je to neco jineho tam muzete ruzne experimentovat jako reflektor z hlinikovy naberacky (pozot musi bejt sfericka) a fresnely z fotoskoda za 150kc a vse funguje bajecne jako s drahyma soucastkama.. Jinak ty fotky z psone projektoru co tu kolovali v uvodu tomu nedelaj moc dobrou reklamu (mam i pocit ze to nebylo 5" psone ale naky mnohem starsi) v realu je to 10x lepsi - pravda je ze problem psone je ze ma sprasenou elektroniku cili musite zvysit jas a potlacit tu presicenou cervenou barvu na to jsou navody ale nejednodusi ryhclo hack je strcit kablik do Y signalu na grafarne a ten pak napajet na cinch kterym tahnete video z pc -> psone .. vyzkouseno funguje obraz je svetlejsi ale na uplny vyladeni se musi osadit potikam vsechny tri barvy an tistaku..

!!! Lidi uprime vam radim dollar je za 23 a neco Benq 15" 567v2 (nejvodnejsi na diy projektor) za 6.7 bez dane - jak dlouho myslite ze to jeste potrva? Fakt nema cenu pizlat se s psone jdete rovnou do 15" radim z vlastni tezko nabyte zkusenosti!

tady ukazka ze spatny fotky! a jaka je to krasa 15"beng
    na 400w HQI uhlopricka asi 2m a neco:

Member
    Vliv
    276

Standardní

ahojky ten benq neni muj to je jen na ukazku..
    Mozna jsem to nerekl dost jasne ale pokud chcete postavit psone nemeotarovou cestou tak kvalitni soucastky (mimo lcd) vas prijdou na 2/3 jako pro 15" cili to nema cenu fakt..

Meotar metoda pro zacatek je neco jinyho ta je nejlevnejsi ale za podminky ze mas zadarmo meotar a nejaky mensi display 10-13" ktery maji vetsinou spatnej kontrast a response time pokud chces rozumnej vykon a kvalitu a mene hluku znamenato i tady retrofit na hqi lampu a balast tj. zase naklady na vic cili jak bych to fakt nedoporucoval koukni se na lumenlab forum do verejny sekce a stavba 15" je 'jednoducha' zalezi jen jak si s tim kdo chce vyhrat...

Member
    Vliv
    276

Standardní

:@ ) Dyt ja psone nestiram ja ho mam taky a rad ale zpetne se na to divam tak ze to usili ktery vydas na vytahnuti max. kvality z psone reseni (musis sehnat kondenzor, reflektor, objektiv, temperovany sklo, hqi system sodikovej nebo digitalni kdyz se podari levne, fresnely staci obyc z papirnictvi, pohrat si s elektronikou na vylepseni barev a je to vsechno titerny atd..) je stejne ne-li vetsi nez na plnou 15" kde sice potrebujes podobne mnozstvi dilu ale kdyz ho rozmontujes a zasadis tak jedes v plny max. kvalite okamzite a uz se ftom nemusis vice babrat..

huhahe hele ja dokonce kdysi zkousel i takovou tu *drevni metodu co koluje po internetu kdy das papundekel trubku na monitor a pres fresnel a cocku promitas na strop -> fungovalo to jen v noci protoze ten svit CRT je slabsi nez z TV natoz hqi ale pocit to byl nadhernej (2m diagonal Startrek na strope) a byli to spis cmouhy nez pixely ty nikdy neuvidis pokud se nebudes divat z blizka nebo neroztahnes moc obraz nebo nemas divnej fotak - pixely na psone projekci nejsou videt! asi pri odstupu od 1,5 metru pri uhlopricce 1,4 a cca 3m projekce-cocka.. a pokud ano das si malej blur nepatrnym rozostrenim obrazu a je to ok.. ty fotky na zacatku tohodle threadu jsou fakt dost matouci

_
    * to me pripomelo ze jsem nedavno videl jak nejaky australan tuhle ultra levnou metodu podstatne vylepsil specialni projekcni odrazovou vrstvou zkusim to najit a dat link: proste na TV mel papundekl trychtyr v nem fresnel a velkou cocku mozna 40cm dia a promital to na zakrivenou preklizku polepenou staniolem a na tom nejakej difuzni hadr z vinylu do kteryho se to odrazelo a obraz neskutecnej.. takze pokud chces eperimentovat tak radeji tohle nez hlucnej a zravej (KWh) meotar

Standardní

Jako píše se ti to hezky, ale když si to zhrneš pořát jsme s cenou nad 10k a pochybuju že by si tu někdo dělal jen tak když to použije párkrát do roka nebo spíš ho to bude bavit čumět na to tak měsíc (aspoň v mým případě) a potom to někam strčí . To tvoje řešení je suprový tak pro nějaký školy kde se šetří co to dá

EDIT: A nebo si udělat svůj vlastní kinosál

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání