Citace Původně odeslal gregorius
Citace Původně odeslal richie08
Citace Původně odeslal Buddha
Chtel jsem se vyvarovat pouziti cerpadla, co zpuzobuje hluk a vibrace a samozrejme i topi...
Čerpadlo zas tak moc netopí. Asynchroní jednofázový motor při zatížení 100% má účinnost zhruba 0,6 a samotné radiání hydrodynamické čerpadlo má asi 0,7. Což dělá dohromady minimální účinost=0,6x0,7=0,42 která odpovídá u 8W čerpadla ztrátovému(tepelnému) výkonu 4,6W.

Podle mne je to dost málo na to, aby to mělo v reálu vliv na teplotu vody v okruhu. To už víc "zatopí" slunce svítící na case (teda není-li v bezpečí pařanského doupěte).
tak to se pletes...samotne zapnute ponorne cerpadlo s vypnutym kompem zvysuje teplotu vody v okruhu (neco pres litr) v mem pripade asi o 4-5 stupnu. To se mi rozhodne malo nezda, proto ted zavadim prutokove...
4.6W ztrátového výkonu vodního čerpadla se v provozu téměř neprojeví. Pokud někdo chladí CPU+GPU, což je i můj případ, musí se uchladit většinou hodně přes 100W výkonu a proto se nějakých 5W ztratí a za tím si stojím.

K tvým hodnotám. Mohl jsi alespoň uvést typ a výkon tvého čerpadla, abychom si mohly udělat představu kolik je tam ztrátového výkonu. Jinak ty tvoje hodnoty jsou reálné, vzhledem k tomu, že jsi neměl chlazen radiátor větrákem a tudíž se to "vařilo ve vlastní šťávě". Pokud všechno důkladně zaizoluješ (včetně radiátoru), jsem si jist, že docílíš ještě vyšších hodnot . Jinak bude velmi zajímavé zjistit rozdíl až provedeš tu výměnu čerpadel.

Můj odhad je, že se 5W navíc při celkovém výkonu 100W projeví zhruba 0.3°C. Přitom samozřemě silně záleží na konkrétním vodníkovi.