Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 86

Téma: HELP s instalaci Mandrake 9.0

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    302

Standardní HELP s instalaci Mandrake 9.0

Pri instalaci Mandrake 9.0 mam problem s casti, kdy se hleda volne misto na disku/partitions. Mam 2 HDD na RAID 0 (Highpoint HPT372) na EPoXu 8K3A+, ale instalator Mandraku zrejme nepozna, ze se jedna o RAID, protoze mi nejdriv pise, ze mam poskozenou tabulku souboru nebo neco podobneho a kdyz zvolim, ze nechci smazat disky, tak mi po chvilce napise, ze nemam zadny vhodny disk na instalaci.
    Muze mi nekdo prosim pomoct? Je potreba nahrat nejak ovladace od toho RAIDu? Pokud ano, jak se to dela??
    S Linuxem to zkousim poprve v zivote, takze v tomhle ohledu jsem totalni lama. Tudiz bych moc uvital pomoc zkusenych mazaku...

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

ja teda envim co s tim - zkus hledat na internetu, urcite nekdo takovej problem resil...

ale myslim ze musis nekde najit ovladac na HPT372 a spustit instalaci s nejakym parametrem ze tam chces tenhle ovladac....

Vliv
    302

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    ja teda envim co s tim - zkus hledat na internetu, urcite nekdo takovej problem resil...

ale myslim ze musis nekde najit ovladac na HPT372 a spustit instalaci s nejakym parametrem ze tam chces tenhle ovladac....
    Zkusim to nekde hledat, muzes mi prosim jeste poradit, kde se da najit hodne relevantnich informaci, at to nemusim prolezat vsechno

Vliv
    302

Standardní

Nasel jsem neco na teto strance, ovsem protoze jsem zacatecnik, tak nemam vubec predstavu, co mam delat. Mohl by mi nekdo pomoct? Nemuzu si prece zkompilovat jadro systemu, ktery nemam nainstalovany, ne?
    Stranka: http://www.terra.es/personal2/capullator/#English

Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

no tohle je presne ten navod (je to z te stranky, takze potrebujes akorat par disket a samozrejme ten soubor)

4.B) Mandrake 9:

4.B.1) The boot disk:

Inside the file install_mandrake9_hpt372.tgz you can find the file: ./fd/hpt372_install_floppy.raw wich contains a boot disk. You can dump it contesns inside a floopy with:

#dd if=hpt372_install_floppy.raw of=/dev/fd0

Or using rawrite for DOS/Windows.

During the install progress you also need the files: "initrd-2.4.19-16mdk.img" and "vmlinuz-2.4.19-6mdk" in other floopy.

4.A.2) Install progress:

To install mandrake 9 you sould boot from the floopy with the mandrake 9 CD1 inside your CD drive.

Once SYSLINUX apears press enter,...

When the installer shows the license (and the keyboard layout is in our language) go to the "virtual terminal 2" (with control + alt + f2) and write:

#cd /modules
    #modprobe sd_mod
    #insmod_ hpt37x2.o

Come back to the graphical mode with "alt + f7".

Once the installation ends, we must replace te original kernel with our working kernel (that we have in the 2nd floopy). Go to the "virtual terminal 2" (control + alt + f2) and write:

#mkdir fdtemp
    #mount /dev/fd0 fdtemp
    #cp fdtemp/* /mnt/boot

Here we must overwrite both files.

#cd /mnt/bin
    #./chroot /mnt

#lilo

Press alt + f7 again to return to the installer and reboot.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

ja mam hlavne dojem ze z raidu nejde vubec bootovat. na boot mit vlastni partisnu a raid na data
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Vliv
    302

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    ja mam hlavne dojem ze z raidu nejde vubec bootovat. na boot mit vlastni partisnu a raid na data
    Myslim, ze na strance http://www.linux-mandrake.com jsem videl nejaky patch, ktery prave umoznuje bootovani z RAIDu, protoze tento problem je soucasti oficialniho errata seznamu...

Vliv
    302

Standardní

wong: ten tvuj vytazek z toho clanku mi pripdada MNOHEM srozumitelnejsi , zitra rano to vyzkousim a dam vedet, jak jsem dopadl.
    Kazdopadne moc dekuji za pomoc...

Vliv
    302

Standardní

no tohle je presne ten navod (je to z te stranky, takze potrebujes akorat par disket a samozrejme ten soubor)
    Achjo, tohle se muze stat jen me. Samozrejme, ze ten soubor se neda najit, ten link nefunguje, i kdyz ten na RedHat ano. Kdybys nahodou vedel, kde se da najit, prosim dej mi vedet...

Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

funguje - teda skoro
    maji tam navic lomitko v tom odkazu, takze stahuj tady:

http://www.bandaancha.st/deposito/de...ke9_hpt372.tgz

Vliv
    302

Standardní

funguje - teda skoro
    maji tam navic lomitko v tom odkazu, takze stahuj tady:

http://www.bandaancha.st/deposito/de...ke9_hpt372.tgz
    Dekuju moc...
    Jenze mam jeste jeden VELKY problem:
    postupoval jsem podle toho navodu a vsechno vypadalo skvele, Mandrake nasel partition, kterou jsem mu udelal na RAIDu, nainstaloval se (pricemz jsem zjistil, ze mam blbe vypaleny treti CD - porad, cim to ISO vypalit), ale vsechno se podelalo na konci.

Ten manik v navodu pise:
    Once the installation ends, we must replace te original kernel with our working kernel (that we have in the 2nd floopy). Go to the "virtual terminal 2" (control + alt + f2) and write:

#mkdir fdtemp
    #mount /dev/fd0 fdtemp
    #cp fdtemp/* /mnt/boot

Here we must overwrite both files.

#cd /mnt/bin
    #./chroot /mnt <- PRUSER

#lilo

Press alt + f7 again to return to the installer and reboot.

mno, a u ty lajny, kde je napsano pruser, se to podela, protoze mi to napise, ze takovy adresar neexistuje nebo neco podobnyho. Tim padem mi nefungujou ani ty 2 lajny pod tim a vysledkem je, ze kdyz restartuju, tak mi Linux sice zacne bootovat, ale hned skonci s silenou chybovou hlaskou, ktere ja dement samozrejme nerozumim...

Prosim, prosim, spas moji dusi a napis, co ted!

Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

Citace Původně odeslal Zilla
    Dekuju moc...
    Jenze mam jeste jeden VELKY problem:
    postupoval jsem podle toho navodu a vsechno vypadalo skvele, Mandrake nasel partition, kterou jsem mu udelal na RAIDu, nainstaloval se (pricemz jsem zjistil, ze mam blbe vypaleny treti CD - porad, cim to ISO vypalit), ale vsechno se podelalo na konci.
    To nevim, ISO image 9.0 sem si vypaloval na 8.2 pomoci eroasteru

#cd /mnt/bin
    #./chroot /mnt <- PRUSER

mno, a u ty lajny, kde je napsano pruser, se to podela, protoze mi to napise, ze takovy adresar neexistuje nebo neco podobnyho. Tim padem mi nefungujou ani ty 2 lajny pod tim a vysledkem je, ze kdyz restartuju, tak mi Linux sice zacne bootovat, ale hned skonci s silenou chybovou hlaskou, ktere ja dement samozrejme nerozumim...

Prosim, prosim, spas moji dusi a napis, co ted!
    co presne to napsalo u toho PRUSERu? Nevidim zadnej duvod, proc by to nemelo jet
    a po bootu to urcite napise Kernel Panic...
    Bohuzel nevim co s tim, nevim co je na tech disketach.. A nic takovyho sem zatim nedelal - mam sice doma desku s HPT370, ale ta ma nafoukly kondenzatory

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    288

Standardní

to Zilla: chyba bude mozna v *.ISO...
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Vliv
    302

Standardní

Citace Původně odeslal xvojta
    to Zilla: chyba bude mozna v *.ISO...
    Prave ze by nemela... Protoze vsude pisou, ze jediny POVINNY instalacni disk je prvni CD, ktere mam vporadku, zbytek je pry volitelny a instalace probehne i bez nich...

Mimochodem, stahl jsem si ten image tretiho cd asi 12x (!!!) z ruznych serveru a ktomu si jeste sehnal Easy CD Creator a ten mi pokazde hlasi, ze image je neplatny, ze se neda vypalit. U prvnich dvou je samozrejme vse vporadku...

Vliv
    302

Standardní

wong: myslim, ze proste a suse napise "no such file or directory"...
    A mimochodem jse mel jeste dost problemu u teto lajny

#mount /dev/fd0 fdtemp

furt mi to psalo, ze mapovaci operace se nezdarila, protoze doslo k chybe na (divna, silene dlouha cesta, jen vim, ze tam byl nazev "perl") a pak nejaka lajna, cislo pres 400. To jsem nakonec nejak vyresil, ale mozna to bude timhle.

Jenze ja nevim, jak mam zkontrolovat obsah diskety, jestli treba neni poskozena, pod Windowsama mi to napise, ze disk neni formatovan, takze vidim prd a v Linuxu se nevyznam. Zkousel jsem neco jako
    # cd /dev/fd0
    # dir
    jenze mi to nic nenajde. Existuje nejaky programek, s jehoz pomoci je mozne prohlizet v XP-ckach Linuxove soubory?

Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

# cd /dev/fd0
    # dir
    jenze mi to nic nenajde. Existuje nejaky programek, s jehoz pomoci je mozne prohlizet v XP-ckach Linuxove soubory?
    takze melo by to byt asi takhle
    cd /mnt/floppy
    ls (dir funguje taky, ale lepsi je ls)

a programek existuje - jmenuje se EXPLORE2FS - uz se to tady resilo nebo hledej v googlu

a k tomu ISO - ja sem vsechno stahoval z ftp:// mandrake.redbox.cz a vsechno mne chodilo

jenom kdyz sem ted instaloval Mandrake-Cookera z ftp tak tam jeste chybely nejaky soubory, ale uz je to OK

Vliv
    302

Standardní

takze melo by to byt asi takhle
    cd /mnt/floppy
    ls (dir funguje taky, ale lepsi je ls)

a programek existuje - jmenuje se EXPLORE2FS - uz se to tady resilo nebo hledej v googlu

a k tomu ISO - ja sem vsechno stahoval z ftp:// mandrake.redbox.cz a vsechno mne chodilo

jenom kdyz sem ted instaloval Mandrake-Cookera z ftp tak tam jeste chybely nejaky soubory, ale uz je to OK
    Vymenil jsem si FTP klienta (CuteFTP za SmartFTP) a dovnload se konecne povedl, ted uz mam vsechny tri cedecka...

S tema souborama mi to asi nebudes verit, ale vsechno bylo vpohode. To jen ja, nejdebilnejsi k.o.k.o.t v tomto foru, jsem na zapsani souboru na druhou disketu pouzil rawwrite, i kdyz se mely jen normalne prekopirovat ve windows.
    Jenze to bych taky obcas musel myslet hlavou a precist si readme, ze?

Takze dnes vecer to zkusim a uvidime...

Vliv
    302

Standardní

Ze nevis, odkud tenhle prispevek pisu?? ))

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    288

Standardní

huraa slavme! ) hadej odkud ho pisu ja?
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

tak bych rekl, ze tohle pises uz z linuxu

jo jinak kdyz budes poradne cist READEM, manualovy stranky (man prikaz) a hledat na internetu v googlu a ruznych konferencich, tak se da vyresit skoro vsechno...

zatim cus a kdyztak se zase ptej

Vliv
    302

Standardní

zatim cus a kdyztak se zase ptej
    Jeje, ja jsem tu nekde soupnul takovej ten posuvnik - bylo to jako nastaveni, jak moc vykonu kompu ma zrat KDE pro ruzny animace a zvuky pri praci v systemu - a ta mrcha mi ted porad hraje a knici a me uz je z toho nanic... Kde se to sakra upravuje?
    Mimochodem, kde sezenu lepsi browser nez je tenhle Konqueror, je to nouma.

Vliv
    302

Standardní

Mno, tak jsem si prave stahnul Mozillu a kdyz budu mit stesti, tak ji mozna i nainstaluju...
    Hele, ty jsi urcite pan velkomozny a tyhle veci mas v maliku, potrebuju zmenit defoultni system pro bootovani v Lilu, jak to muzu udelat? Kdyz se o to pokusim pomoci Nastaveni zavadece v Ovladacim centru, tak se mi komp jakoby kousne a ja musim restartovat. Zjistil jsem, ze je nejaky soubor /etc/lilo.conf , jenze tohohle parchanta ja nemuzu editovat, a kdyz ho otevru v textaku, tak mi to zase nejde ulozit. Co s tim?

Standardní

Neni tam nahodou standartne aj Netscape
    hp pavilion zt3020

Vliv
    302

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    Neni tam nahodou standartne aj Netscape
    No jo, ale kde? Ja ho teda nemuzu najit...

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    299

Standardní

Mno, tak jsem si prave stahnul Mozillu a kdyz budu mit stesti, tak ji mozna i nainstaluju...
    zkus operu..

Zjistil jsem, ze je nejaky soubor /etc/lilo.conf , jenze tohohle parchanta ja nemuzu editovat, a kdyz ho otevru v textaku, tak mi to zase nejde ulozit. Co s tim?
    zkusit to jako root? Teda ja jsem v linuxu taky novej, tj. lama, ale tohle me napadlo, jako mozny reseni, takze se nediv, kdyby to nepomohlo
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s VIA K8T890 při instalaci WIN XP
    Založil johnier v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 14.07.2005, 21:01
  2. Pentium III na MS-6315, tuhne pri instalaci operac. systemu
    Založil bleak v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 04.12.2004, 10:24
  3. Mandrake 9.2 - problem s instalaci
    Založil Umbro v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.10.2003, 12:15
  4. DirectX 9.0 Final je tu !
    Založil Spajdr v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 16.02.2003, 11:13
  5. ATi Catalyst 3.0 (direct X 9.0) je tu !
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 05.02.2003, 19:44

Pravidla přispívání