Pokracovani OT z jednoho threadu v sekci pro adminy:

Citace Původně odeslal PiT
Citace Původně odeslal howard
A to, ze Opera "kasle" na naky veci, jak psal PiT, to je proto, ze opera je dost advanced a v nekterych vecech se ridi primarne uzivatelskym nastavenim (coz se mi na ni ovsem velmi libi - stranky jsou data, data nejsou program a proto data se budou zpracovavat podle meho, nikoliv podle vaseho). Napr. muzete se snazit stylovat posuvniky sebevic, ale vykasle se na vas, dokud nepovolite stylovani posuvniku, a tak podobne...nebo vlastni CSS, atd...
Bude to uz husty OT, ale neda mi to:

Stranka sa ma zobrazovat, ako naprogramujem JA a nie, ako si to zmysli nejaky debilny browser. Pokial stranke nenadefinujem sposob cacheovania, tak prosim. Nech si pouziva svoj algoritmus. Ak nie, nech respektuje standardy.
A na tohle si prisel jak?
Stranky se otviraji na mem pocitaci a budou se zobrazovat tak, jak chci ja, podle meho nastaveni zobrazovaciho klienta.
Kdyz si napr. webmaster vymysli popup okna, tak je zablokuju, za to me prece nebudes nadavat, tak proc by nemohl existovat browser, ktery toho umi nastavit vic?
Casy, kdy se otvirali v IE okna, ktera nesli zavrit, jsou uz davno pryc.

Citace Původně odeslal PiT
Ked naprogamujem nejaku webovu aplikaciu/kompletny system ohladom nejakych veci, potom vysvetluj klientovi, ktory pouziva Operu, preco mu to robi sprostosti, ked je to naprogamovane VALIDNE ! (a vymyslaj vseliake okluky, ako to naprogramovat tak, aby to slo...)

Co sa tyka CSS, tak tam by som pomlcal. Ti, co videli main page, ked som ju odladoval, by mohli hovorit, ako vseliako to spociatku vyzeralo v Opere (v IE a Mozille to bolo OK, kod bol validny).
Vsichni porad mluvi o standardech, kolik % lidi je asi umi 100% dodrzet?
Kazdej, kdo vyviji web, se na nej diva ve svym oblibenym browseru a podle toho ho dela. Pak se koukne do jineho a ejhle (a nadava, jak je blbej)
Ja kdyz neco delam, tak mam zase pro zmenu problemy prizpusobit vzhled IEcku, koukam na to vetsinou v O a FF. Nerikejte mi, ze mozilla zobrazuje uplne na 100% presne podle standardu. Ale podle me uz to s tou kompatibilitou browseru neni tak hrozny, jako to bylo napr. pred 2 lety.

At uz mi budes odpovidat cokoliv, tak si prosimte uvedom, ze ja jsem Operu nenaprogramoval, ja nemuzu za to, ze zobrazuje to ci ono, takze v tomto smeru zadny flame na me. Me muzes kritizovat max. za me nazory.