Citace Původně odeslal integráč
Citace Původně odeslal karel
Mam Leadtek FX 5900XT (390/700@435/935) a karta mi pri frekvenci core 450 (coz je dost malo)mrzne,chtel bych proto upravit v biosu voltage na 1.5 nebo 1.4,ale radsi se chci prvne zeptat jestli se do toho mam vubec poustet ?
mam stejnou grafuli a jede mě viz popis.U tebe bude problem but s napajenim (slabej zdroj -konkrétně 12V vetev) , nebo chlazeni - doufam ze driv nez si ji strcil do kompu tak si sundal pasiv a seskrabal tu jejich origos zvejku a nanesl nejakou silikon&keramika pastu. S tou origos zvejkou to totiz topi jako sfine (je ji tam hodne tlusta vrstva -az 1mm) a grafule pada pri hrani do trotle modu a to dela to kousani. Staci si pustit nejaky program co umi zaznamenat jeji teploty (Speedfan416) a trotle mod (RivaTuner) a uvidis kde je problem...
Zdroj mam sice pomerně slabej Fortron FSP300PNPF,ale řekl bych že v tom to nebude,proste sem narazil na horší kus s teplotou mam problemy az ted kdyz sem tam hodil napeti 1.5V tak to leze i pres 70C.
Ten chladic sem nesundaval,protoze to tam docela fest drzi a nechci si znicit kartu.
Este k tem BIOSum mel sem tam nekolik verzi od 5950Ultra az po leadtek 5900,kterek ted pouzivam.A chtel bych se zeptat kterej BIOS je lepsi pouzivat jestli 5900 nebo 5950Ultra,oba umoznujou napeti 1.5 a u obou mi funguje Tvout,ale ten z 5950Ultra (nevim proc,dyt latence pameti jsou stejny jako s defaultnim biosem pro FX5900XT) bere body v Marku,ten z 5900 asi taky,prave proto chci nastavit 1.5 v biosu pro FX5900XT ja sem to zkousel nekolikrat a nefunguje mi to kdyz tam dam 96 03 tak mi to po flashi hodilo napeti na 0,9 to same kdyz sem tam dal A2 03 coz by melo nastavit napeti na 1.6V,potom sem jeste zkouse 96 04 a to mi nastavilo po flashi v RivaTuneru 0.8,takze to vypada,ze biosy pro 5900XT neumi nastavit vyssi napeti,nez 1.4V u FX5900 to funguje asi proto ze maji podobnou strukturu,takze treba napeti 1.4 pro by bylo pro 5900/5950Ulta 8C 06 pro XTcko to je 8C 03.
Asi je to trochu nesrozumitelne...