Mám sieť, kde sú počítače s OS XP aj windows 98SE, WinNT4. Sieť je 100mbps, všetky karty sú teda 100mbps, switch je 100mbps,...
Sieť je na to že to je 100mbps veľmi pomalá, konkrétne sa to tvári nasledovne:
ak si sadnem k pc s Windows XP a kopírujem súbor z/na pc s Windows98/nt4, tak prenosová rýchlosť je 2-3MB/s
ale ak si sadnem k pc s Windows 98SE a kopírujem súbor z/na pc s Windows XP, tak prenosová rýchlosť je 8-9MB/s
V čom môže byť problém? Už som skúšal rôzne natavenia sieťových kariet, optimalizačné programy, výmenu kabeláže, priame prepojenie 2 PC,... Ale žiadene zlepšenia
Na jednom fóre mi niekto napísal, že to musím správne nakonfigurovať WINS server. No, čo to som o tom hľadal na nete, ale k ničomu rozumnému, okrem toho, že WINS server môže bežať iba na server2000, možno NT4 SERVER,... som sa nedopátral. Nevie, či by použitie WINS serveru pomohlo, ale je to jediná odpoveď (okrem, "to je normálne a nič sa s tým nedá robiť") ktorú som dostal...
Inak používam samozrejme TCP/IP protokol, DHCP server, ktorý je v ADSL routeri (ADSL router je pripojený do switchu). Sieťové karty sú nastavené manuálne na 100mb full duplex.
Poradíte niekto?