Citace Původně odeslal Aliencz
Mám na DivX/XviD a další video kopresní formáty trošku skeptický názor. Hodně se mi usadil v hlavě v momentě, kdy jsem si pořídil DVD vypalovačku. Tím jednak zlikviduješ nutnost umění DVD přehrávače zvládat přehrávání obrázků-fotek ve formátu JPG či jiných a také využití DivXků začne skomírat a začneš se soustředit rovnou na DVD-Video. Do formátu DVD-Video (mpeg2), nebo i VCD, S-VCD, které samozřejmě přehrávají všechny běžně dostupné DVDpřehrávače vpohodě převedeš jakýkoliv titul z DivX/XviD a máš po problému. Do budoucna odpadá problém s reálnou nekompatibilitou verzí DivX/XviD. Ta se bude jen rozšiřovat, protože už teď je skoro co film to jiná verze codecu, to aby se v tom pomalu pra-se vyznalo. Jak tohle dostat do "stolních mašin" mi není moc jasné a ccesta tudy určitě nevede. DVDvypalovačky a cena DVD medií se mohou velmi snadno stát killerem i takových formátů, jakým DivX/XviD jsou. Valnou budoucnost to nemá, přeci jen je to něco jiného, než MP3.
jo tak s timhle souhlasim... DVD vypalovačku už má každej! Nové codeky jsou každkou chvíli hlavně aby to přehrávalo veškeré dnešní DVD a tím to končí proto výše uvedený odkaz...
PS:supr podpis