Tak som vcera skusal bez OC to moju AROIU 1600+ a hned sa mi vyjavilo zopar beznyx problemov. Teplota so striebornou pastou Titan, ktorej bolo primerane mi vyletela podla cidla az na 95°C, pri som som sa pekne spotil ked som vypinal comp, pretoze mam dosku hodenu na stole, a nez som srobovakom zaletel madzi 2 piny, tak mi to xvilu trvalo preskriabat sa cez napajacie a IDE kable. Pasiv bol nasadeny dobre, tak ma napadlo zhe rozdiel oproti byvalemu TBirdovi1000 moze byt sposobeny meranim z diody na proce. Tak som zhodil xladic, skontroloval povrx, mnozstvo pasty=OK. Pokial som dobre nasiel, tak dioda je v zelenom puzdre vovnutri socketu. Tak som ju pritlacil viac k PCB, cize smerom od procu. To sa mi, ale nezda zrovna dobre riesenie, quoli nepresnemu meraniu, kedze nenastava kontakt medzi cidlom a procom., tak neviem ci som spravil dobre, ale teplota zletela na 47/49°Cmax idle, co je aj tak velaPotreboval by som poradit co by mohlo helpnut(mam diodu pritlacit az uplne na PCB mobo?), ale aby som aj meral real teplotu...BTW:Ked som na 8K3AE mal TBirda, tak tam sa teplota snima z jadra or not?
Jo a XP ma default napajanie 1,75V, zhe?