jo mam osobni zkusenost.
Mel jsem desku MSI KT2 Combo266 s KT266 chipsetem, a timhle Palominem, napral jsem tam 150FPS .. dva dny to slo, jen obcas spadlo.. behem hodiny to spadlo a uz to neslo pustit tak sem chtel smazat cmos, smazal sem cmos a deska uz nenajela..ani vetrak. vsecko ostatni OK
neverim ze bych tu cmos smazal nejak spatne..

Jinak mam ted XP1600 Palomino , 10.5 x 150mhz = 1579 v desce s KT3Ultra2, KT333 chipset, pamet DDR400 CL3 Kingston, nastaveni na CL 2.5 2-6-3/fast.
Zkousel jsem i vejs, 1 den mi behalo naprosto bez chyb (prime a jine..) i na 155FSB, potom sem zkusil 166FSB, to uz prime hodilo chybu. Nekdo mne doporucil zkusit 175FSB kolik to hodi erroru. No stim to nenajlo > reset cmos a od te doby to nad 150 nedostanu. ani tech 155 uz nenabootuje. objevi se XP logo a konec. nechapu proc?
Zajimalo by mne jak co nejsetrneji ziskat co nejvetsi vykon.. asi tim nasobicem? co musim udelat? cetl jsem neco o dratkovani nozicek nebo co ? Da se nejak zjistit serie (pokud to necemu pomuze) z Windows ?

Jinak bezim ted na 1.75v zkousel jsem zvedat v pameti i cpu a proste nad 150 uz ne. Nevim proc, kdyz predtim jo.

edit - jinak prijde mi ta moje deska divna. bezim ted na HLCK, tedy tech 150FPS podle CPU, ale pri bootu to hlasi DDR=266.
Pri tech 155, hlasila DDR=333 .. a pri default 133 to taky hlasilo DDR=333 jo a dokonce pri tech 155 jsem mel HLCK+33 pameti, tzn bezeli na 188, coz ted uz taky nejde (proste necham CPU 150 a dam pameti HLCK+33) jo a taky to psalo DDR=333 .. tim "psalo" myslim v ten moment kdy se vypisuje pred bootem velikost pameti.. pred POST jeste.. u detekce disku a tak . Pritom pameti by to meli zvladnout v pohode.

Nastaveni pameti :

Chipset Properties
Motherboard Chipset VIA VT8367 Apollo KT333
In-Order Queue Depth 4
CAS Latency 2.5T
RAS To CAS Delay 2T
RAS Precharge 3T
RAS Active Time 6T

Memory Slots
DRAM Slot #1 256 MB (PC3200 Virtual Channel DDR SDRAM)

AGP Properties
AGP Version 2.00
AGP Status Enabled
AGP Aperture Size 64 MB
Supported AGP Speeds 1x, 2x, 4x
Current AGP Speed 4x
Fast-Write Supported, Enabled
Side Band Addressing Supported, Enabled

Jinak ma to nejnovejsi bios a mel by tam jit i Barton s 166FSB. Premyslel jsem o nem, ale bojim se ze ta deska by snim nefachala.. ze proste ten chipset je nakej naprcanej