Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 41 z 41

Téma: Existuje mp3 player s excelentním zvukem ?

Standardní

Citace Původně odeslal tiktak
    Citace Původně odeslal Commander
    Citace Původně odeslal antonio
    minidisk nechci, chtel by to totiz vyuzit i jako prenosny USB disk
    jenze pozor! nove minidisky Hi-MD muzou byt pouzity i jako disk! normalne tam pres USBcko narves cokoliv
    EDIT: a koukni 1 GB te stoji asi 200kč (myslim) a to je už neco, kolik te to vyjde na pametovy karte?? proste ja to rikam porad, ze MD je nepravem opomijena technologie Levne, hraje to X krat lepe nez MP3, skvele to vypada...
    ...hraje to X krat lip nez MP3?

To by mne moc zajimalo, kolikrat, pokud si sam nagrebnu MP3 v maximalnim bitrate, pres Lame, nevim, jestli bys ten rozdil pak poznal, to jenom k technologii....
    kdyz jsem se o tu technologii zajimal, tak ti to reknu takhle - tak ze to proste poznas.
    Videl jsem zaznam zvuku, (delany na profi aparature) kde vzali skladbu a urcite vysky/hloubky na ruznych frekvencich a tento original komprimovali do MP3 a Atrac. Vysledny graf byl teda pro me zcela dostatecnym dukazem. MP3 straci naprosto nehorazne, a proste kdyz me nekdo ve tride MuvoNX a ja Mz-N1 a zabira nam to stejne a do obojich pichnu kosse tak z ty mp3 me zacne okamzite bolet hlava, ne ze bych byl audiofil, to NE, ale IMHO je to skoro neposlouchatelny. (relativne oproti atracu samozrejme)

vzdyt koukni do ruznych studii, radii a zvukarum.. ma nekdo mp3? nevidel jsem ... minidisku je tam hafec - asi vi proc
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

ale kdyz mi nekdo vpali, ze MD hraje x krat lip nez MP3 Player (bez obecnyho porovnani) a dalsi to jeste obhajuje, pak nelze nereagovat.
    jiste, ono to tak totiz je
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Citace Původně odeslal antonio
    minidisk nechci, chtel by to totiz vyuzit i jako prenosny USB disk
    jenze pozor! nove minidisky Hi-MD muzou byt pouzity i jako disk! normalne tam pres USBcko narves cokoliv
    EDIT: a koukni 1 GB te stoji asi 200kč (myslim) a to je už neco, kolik te to vyjde na pametovy karte?? proste ja to rikam porad, ze MD je nepravem opomijena technologie Levne, hraje to X krat lepe nez MP3, skvele to vypada...
    ...hraje to X krat lip nez MP3?

To by mne moc zajimalo, kolikrat, pokud si sam nagrebnu MP3 v maximalnim bitrate, pres Lame, nevim, jestli bys ten rozdil pak poznal, to jenom k technologii....
    kdyz jsem se o tu technologii zajimal, tak ti to reknu takhle - tak ze to proste poznas.
    Videl jsem zaznam zvuku, (delany na profi aparature) kde vzali skladbu a urcite vysky/hloubky na ruznych frekvencich a tento original komprimovali do MP3 a Atrac. Vysledny graf byl teda pro me zcela dostatecnym dukazem. MP3 straci naprosto nehorazne, a proste kdyz me nekdo ve tride MuvoNX a ja Mz-N1 a zabira nam to stejne a do obojich pichnu kosse tak z ty mp3 me zacne okamzite bolet hlava, ne ze bych byl audiofil, to NE, ale IMHO je to skoro neposlouchatelny. (relativne oproti atracu samozrejme)

vzdyt koukni do ruznych studii, radii a zvukarum.. ma nekdo mp3? nevidel jsem ... minidisku je tam hafec - asi vi proc
    Asi mne nepresvedcis grafy "vysek a hloubek"

Pokud nekdo nastavi urcite zarizeni na zaznam nekam na 100kHz a to druhe na maximalne 25kHz, tak ktery je lepsi, to s moznosti zaznamu vyssi frekvence?
    Takhle se srovnavat prece neda a ja vubec neprotestuju, ze jako technologie byl minidisk vyvinut ve sve dobe v podstate jako nahrada MGF kazet a jim podobnych medii, zvukove je od ATRAC 3, 3.5 vynikajici, (samozrejeme pominu-li kvalitu ovlivnenou pristrojem, mluvim o technologii) a svym zpusobem je skutecne s kompresnimi formaty vyvinutymi prevazne pro pocitacove a zabavni periferie nesrovnatelny.
    MD byl vvvijen jako nahrada ciste audia (a proto je take tak relativne kvalitni), zatimco MP3 a podobne formaty mely slouzit predevsim k priblizeni zvuku napr. po i-netu, aby uzivatel nemusel tahat 20x vetsi nekoprimovanej PCM.

To co jsem tim chtel rici je, ze pokud srovnam spickovy HDD nebo FLASH prehravac za urcitou cenu s zhruba stejne drahym prenosnym MD, na oba nacpu zaznam stejne veci v tom nejlepsim (nejmene komprimovenem) formatu a k tomu ti dam na hlavu bezne pouzivane sluchatka pro tyhle typy prehravacu (treba tz Kossy), posadim te do tramvaje nebo autobusu, tak mi po pul hodince poslechu nebudes schopen rozlisit, jestli ti v kapse hral MD nebo MP3 Player, ale treba ti krivdim...

A furt melu dokola to samy, zalezi na uzivateli, zda zvoli relativne jednoduchej prenos obecne rozsirenejch formatu do malinkyho Flash ci HDD Playeru byt s urcitejma kompromisama danejma technologii nebo MD s urcitejma kompromisama danejma technologii a licenci fa. Sony.

Ad studia: dnes uz hooodne studii nejede na minidisky a DATky...

Ad priznivci MD: opet zduraznuju, ze je to skvela vec, v dobe HiMD skoro dokonala, ale jako maly osobni prehravac si radsi vyberu MP Flashku nebo HDD a to ne proto, ze by MD spatne hral. Pro mne ma vic kompromisu jako osobni prehravac MD, pro nekoho zase MP3(OGG, WMA) Player.
    Domu bych samozrejme jako nahradu sveho stareho Tape Decku MD urcite vzal, kdybych ho potreboval.
    Opakuji muj nazor bez invektiv

A mluvit ciste o kvalite zvuku a nicem jinem asi nema u prenosnyho prehravace tolik vahy, jako u kvalitni domaci aparatury, ikdyz si stojim za tim, ze algoritmus MP3, OGG a uz vubec bezztratovyho Flacu pri kvalitnim kodovani neni na ne/kvalitnich sluchatkach za 2kk a prenosnem pristroji za 8kk,- nesrovantelny treba prave s MD Walkmanem na stejnych sluchatkach a podminkach....
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    317

Standardní

Mno takze - vetsina z vas tu debatuje stylem "jeden mluvi o koze, druhy zase o voze"

zaprve zcela puvodne tu slo u hardwarovou kvalitu prehravace....

tedka se to zvrhlo na debatu o formatech a presto to nekdo stale moda do sebe....

Dneska v dobe kdy existujou dostatecne maly HDD MP3 playery s dostatecne velkym diskem a s rychlym USB2.0 a podporou FLAC uz minidisk pozbyva jakozto bezny portable player vyznamu...

Ovsem pokud clovek jede treba na 14denni dovolenou, nema s sebou treba notebook, tak ma zase MD vyhodu v tom, ze si nacpu tasku mediama.

Nicmene vemu li si v uvahu treba 20GB Rio Karma nebo cokoliv jineho s podporou FLACu, tak na to narvu minimalne 40 kompletnich alb....
    To znamena pomerne dost MD medii
    A navic je tu pak srovnani kvality Atracu a FLACu... vitez je predem jasny (i kdyz pochybuju ze nekdo na porta pro z vystupu prehravace nekde na ulici by samovolne postrehl rozdil)

Proste a jednoduse, pokud se lidi ze Sony nechytej za nos a neimplementujou do svych minidisku podporu dalsich formatu, nemaji v nadchazejici dobe moc sanci na uspech.

No a nakonec tu mame samozrejme otazku recodingu - at uz si skladuju na harddisku muziku v cem chci, tak to MD vzdy prekoduje na Atrac....to jde v pripade lossless ovsem v pripade byt kvalitniho komprimovanyho audia jde uz o dalsi kompresi a kvalita jde dolu....
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Standardní

Deekay
    Jo, vyjadrils to jasne a relativne strucne a takhle to nejak je.
    Pokud mluvime o pouzitelnosti, tak je otazkou kazdyho, co vic preferuje a ktery parametry MP3mana nebo MDmana vic vyuzije...
    Po strance audiokvality tyhle tridy vyrobku - jsou si dle myho ti slusnejsi reprezentanti obou vzorku relativne srovnatelni, pokud jim dame stejny moznosti pracovat s kvalitnim zaznamem.

Takze vyber je jen na budoucim uzivateli, klady a zapory obou technologii tady uz padli xkrat, Deekay je nasledne shrnul...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Standardní

Mno takze - vetsina z vas tu debatuje stylem "jeden mluvi o koze, druhy zase o voze"
    Včetně tebe

Dneska v dobe kdy existujou dostatecne maly HDD MP3 playery s dostatecne velkym diskem a s rychlym USB2.0 a podporou FLAC uz minidisk pozbyva jakozto bezny portable player vyznamu...
    Kolik je na trhu harddiskových playerů s podporu flac ? Dva ? Kolik z nich stojí cca 6 tisíc co MD rekordér ? Kolik z nich má možnost záznamu (ne hlasových poznámek ) ? Má některý z nich s/pdif vstup, na který když připojím CD a zmáčknu "REC", tak mi nahraje CD včetně přesného otrackování ? Jakou mají výdrž na jedno nabití ? Jakou kvalitu DACů a analogové části? Existují vůbec nějaké běžně dostupné stolní přístroje alespoň střední třídy nebo je to jenom samý bakelitový walkman ?

Proste a jednoduse, pokud se lidi ze Sony nechytej za nos a neimplementujou do svych minidisku podporu dalsich formatu, nemaji v nadchazejici dobe moc sanci na uspech.
    Minidisk je audio rekordér, tudíž nahrává zvuk a hudbu. To je to, co chce uživatel od audiozařízení. Filozofické debaty nad bitraty a algoritmy jsou žabomyší války několika pošuků, masy tohle nezajímá. Stejně jako je nezajímá jakou kompresi používá jejich domácí kino nebo jakou modulaci signálu jejich TV.

Ono je to totiž celé o tom, že MD může na jedné straně směle konkurovat kartovým a harddiskovým přehrávačům určeným výhradně pro určitou skupinu počítačíků co hromadí muziku v počítači, ale na straně druhé, kartové i harddiskové přehrávače jsou zcela nepoužitelné tam, kde potřebuješ audiozařízení sojící samo o sobě bez závsilosti na počítači.

Opravdovou a smrtící konkurencí pro MD není mp3 a spol, ale stará dobrá CDčka. Protože CD přehrávač má dneska každý, kopii CD vám dneska taky udělá kdokoliv a hraje to všude a drtivé většině lidí to takhle boihatě stačí, protože nepotřebují rekordér ala kazeťák. Do téhle skupiny přesně patřím taky.

Standardní

promin, ale jeden vo voze, druhej vo koze je ted trochu od tebe, s vetsinou vecnejch poznamek co pises bych i v urcitejch souvislostech souhlasil, ale tady se bavime o mobilnich a prenosnejch prehravacich a na dnesni dobu se mi CD player povesenej na krku nezda moc mobilni reseni (a to i 8cm), ja mam naroky na jeho velikost trosku zvyseny....

OT: jen tak mimochodem, muj Iriver (jako skoro vsechny dnesni MP3 pristojky) umi kompresi v realnym case do MP3 tez s rozdelenim do tracku (samozrejme kdo by to na nem delal?, ale umi!) a optiku ma alespon ven (ikdyz na co, ze?), navic ty potrebujes na download CD player nebo pocitac, ja bud CD player nebo pocitac, takze je to alespon v transporu dat podobny.

Ohledne vydrze nevim, ale mne mejch cca. 25 hodin skutecny vydrze docelal postacuje, navic pocitac s volnym USB portem na dobiti je dnes skoro na kazdym rohu, takze proc dal resit vydrz?

A navic a hlavne, ja ti neberu vyhody MD jako zarizeni a technologie (ja proti nemu opravdu nic nemam), tady pouze resime jeho vhodnost pouziti pro portable player pro kazdyho, kdo ma na komfort noseni, obsluhy, nabijeni, ovladani, transport dat a taktez zvuk v neposledni rade urcitej nazor.

Stejne jako ja se kdysi rozhodl pro "Flashku" (mimochodem to tady HiMD jeste vubec nebyl rozsirenej -pokud se da o rozsireni mluvit- a za 6kk uz vubec), at se kdokoliv rozhodne pro MD pokud shleda souhrn jeho prednosti/nevyhod za lepsi.

opakuji jen muj nazor

Vliv
    317

Standardní

omfg... phanaticu delas cest svemu jmenu ovsem ne v zcela pozitivnim svetle....

Včetně tebe
    Nerek bych ze vcetne me, ja aspon vim ze se tu bavime o prenosnym prehravaci, a nemotam do toho stolni prehravace, audiostudia a podobny v tomhle threadu zcela OT veci...

Kolik je na trhu harddiskových playerů s podporu flac ? Dva ? Kolik z nich stojí cca 6 tisíc co MD rekordér ? Kolik z nich má možnost záznamu (ne hlasových poznámek ) ? Má některý z nich s/pdif vstup, na který když připojím CD a zmáčknu "REC", tak mi nahraje CD včetně přesného otrackování ? Jakou mají výdrž na jedno nabití ? Jakou kvalitu DACů a analogové části? Existují vůbec nějaké běžně dostupné stolní přístroje alespoň střední třídy nebo je to jenom samý bakelitový walkman ?
    Co tu vyjmenovavas je vyhoda jen za jedne podminky - ze majitel si skladuje hudbu na CD.... coz mozna dela valna vetsina BFU ale tady uz jsme trochu dal a ne sto let za opicema...ja mam vsechny svoje CD nagrabovany hezky na disku takze nemusim nikde hrabat CDcka.
    takze veci jako spdif vstup, nahravani z CD apod jsou out...

Podporu FLACu dela iAudio a Rio ve vetsine svych modelu - iPod nabizi svuj Apple lossless audiokodek, co se tyka vydrze tak je to ruzne, podle ohlasu uzivatelu 15-20hod coz je dle me naprosto dostatecne, kvalita DACu a analogove casti je to, co tu ted resime, jako nejlepsi co do zvuku se zda byt iPod no a stolni prehravace sem absolutne nepatri - to chces strkat celej hdd player do nakyho stolniho docku?

Minidisk je audio rekordér, tudíž nahrává zvuk a hudbu. To je to, co chce uživatel od audiozařízení. Filozofické debaty nad bitraty a algoritmy jsou žabomyší války několika pošuků, masy tohle nezajímá. Stejně jako je nezajímá jakou kompresi používá jejich domácí kino nebo jakou modulaci signálu jejich TV.

Ono je to totiž celé o tom, že MD může na jedné straně směle konkurovat kartovým a harddiskovým přehrávačům určeným výhradně pro určitou skupinu počítačíků co hromadí muziku v počítači, ale na straně druhé, kartové i harddiskové přehrávače jsou zcela nepoužitelné tam, kde potřebuješ audiozařízení sojící samo o sobě bez závsilosti na počítači.
    Jenze nastesti stale rychleji ubyva "computerofobu" takze zachvili si muziku v PC bude skladovat kde kdo...
    A navic - myslim ze na tomhle foru je silne nesmyslne se ohanet beznym uzivatelstvem, s tim si muzes jit mozna tak na zive.cz
    Proste a jednoduse jsi zavedl debatu nekam uplne jinam nez byl prapuvod tohodle threadu a pokud chces diskutovat o vyhodach a nevyhodach MD muzes si zalozit k tomu vlastni thread kde s tebou klidne na todle tema budu dale diskutovat a muzeme celou problematiku vzit zesiroka v ruznych odvetvich. Co se tyka rady pro zakladalele tohodle threadu si zde ovsem neuspel
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

Standardní

Podívej, já na začátku vůbec nechtěl zabředávat do takovéto debaty. Jenom jsem úvaděl na pravou míru několik nepřesností, co tu zaznělo. Je mi jasné, že jsem to neměl dělat, protože pro některé je mp3 a "kultůra" kolem toho posvátný fetiš a každý náznak toho, že to třeba není úplně ta pravá cesta se rovná osobní invektivě. Takže toho nechme.

Jenom pro upřesnění. Nejsem agentem Sony, MD nemám a ani ho neplánuju (ale kdysi jsem ho měl, takže vím o čem mluvím). Stejnětak neplánuju ani žádnej harddisk/kartovej přehrávač. Se sluchátky na uších jsem chodil po ulici naposledy před nějakými deseti lety na střední škole. Doma mám solidní CD přehrávač a nevidím příliš velký důvod archivovat něco na harddisku v počítači (jo takhle stolní flac/ogg přehrávač s pár set GB diskem, LAN a nejlépe kombinovaný i s DVD/DivX to by byla jiná káva). Na disku mám jenom to, co jsem dosud nesehnal na CD a tím to hasne. Takže asi tak.

Vliv
    317

Standardní

No jen pro doplneni - myslim ze psat neco o MP3 konkretne neni moc fair, protoze stejne vetsina lidi co proste chce rozumnou kvalitu nepouzije MP3 protoze treba MPC pri stejnym datovym toku ma mnohem lepsi vysledky.

A nemyslim si ze by se tu jednalo o jakysi "Kult MP3", spis me to tak vyznelo z tvoji strany ve prospech MD

takze myslim ze tudle diskusi muzeme uzavrit...
    mobile:

Standardní

uff tak na tohle težko neco řeknu, ja jenom že v tom testu mluvili podobně jako Ty akorat ze ve prospech ATRACU, a ja jelikoz ne takovy profik jako Ty to muzu maximalne poslat dal coz jsem ucinil... tak se nezlob jestli to byla takova hovadina, ale prakticky rikali to same jako ty obracene skoda ze ten link uz nenajdu, je to vice nez pul roku

Standardní

faktem je, ze drtiva vetsina internetove populace (zbytek se o takovych masinkach jen tezko dozvida) skladuje hudbu v MP3. Jsou urcita procenta lidi, kteri to skladuji v OGG, MPC, WMA, ci nejakem lossless, ale to jsou procenta zanedbatelna a navic maloktery mp3 prehravac zvladne nejaky lossless nebo OGG...

kdyz uz tu padla rec o ATRACu, je to JEDINA vec ktera me drzi od minidiscu... je to IMHO idealni platforma (doufam ze to tak muzu rict ) - dlouha vydrz, relativne male prehravace, levna media a hlavne levne prehravace... a MD se vam navic jen tezko poskrabou jako CD a ani preskakovani vetsinou nehrozi. Problem je, ze nez abych mp3 prekodovaval do nejakyho dalsiho formatu (a je to jedno jestli to je ATRAC nebo treba OGG, MPC, WMA,...), to se na to radsi vys.eru - nemam sice otestovane, jaka bude ztrata kvality, ale uz jen to, ze bych musel pouzivat nejaky pripitomely software, ktery je samozrejme jen pro widle... ne diky. To radsi zustanu u mp3 discmanu a budu si palit CDcka o sto sest
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal dawsoo
    uff tak na tohle težko neco řeknu, ja jenom že v tom testu mluvili podobně jako Ty akorat ze ve prospech ATRACU, a ja jelikoz ne takovy profik jako Ty to muzu maximalne poslat dal coz jsem ucinil... tak se nezlob jestli to byla takova hovadina, ale prakticky rikali to same jako ty obracene skoda ze ten link uz nenajdu, je to vice nez pul roku
    V pohodě nemělo to bejt tak vostrý....jen jsem chtěl uvýst věci na pravou míru........ Výsledek = Ideál by byl kdyby byl MD jako médium uvolněn i pro jiné kodeky.....tím by si přišli na své všichni......jak ti co chtěhí nekompomisní zvuk (lossless) tak i ti co chtějí hodně skladeb na jedno médium (AAC,OGG,MP3,ATRAC,MPC)....protože i když je jasný že Sony je firma spotřebka.......odpovídající třeba Creative u pc zvuku....je její technologické zázemí na 1000x vyšší úrovni než bakelit z číny a pod. čili výsledek by mohl bejt super bez nesmyslných restrikcí obchodních managerů a ochránců autorskejch práv na straně druhý

PS: Myslel jsem to fakt dobře jinak MD na právě na tu úzkostlivost a omezování uživatelů už bohužel dojel....a je to škoda Jinak neřekl jsem že je Atrac horší...řekl jsem mezi řádky že je horší při nízkých bitratech a při vyšších je srovnatelný.........A testy by měly probíhat za rovných podmínek ....na jednom hardwaru (PC) a na více typech hudby a buď ABX nebo slepou metodou....aby při poslechu nebyl subjektivně preferován či znevýhodněn žádný z kodeků...........testování trvalo průběžně asi týden a výsledky jsem tenkrát (nebylo to loni,ale v roce 2001-2)publikovalna serveru hydrogenaudio ,ale na českých serverech nebyl zájem....audiokomunita neměla prakticky žádný web....a o jiných kodecích vědělo jen pár lidí PC-Audio-milců tenkrát bylo důvodem tohoto snažení zjištění v čem bude nejlépe archivovat svou sbírku CD a LP....a i některých raritních CC
    naprosto uzasne a objektivne shrnuto....

ikdyz nejakou "masovku" SACD (treba 777ES) od Sony bych si v obyvaku rozhodne dovedl predstavit
    jinak vyborny shrnuti....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání