Citace Původně odeslal kecinzer
Citace Původně odeslal Icar
Citace Původně odeslal kecinzer
A co řikáte na
EuroCase ATX-500JSP?

http://www.eurocase.cz/Czech/psu500w.htm

V CC za 1 215,- Kč s DPH
Tak tenhle zdroj mam,bohuzel ted mam PC rozebrany,takze se zdroj vali nevyuzitej,ale jinak je dobrej-myslim ze ta cenu rozhodne ujde.Eurocase se uz asi drobet poucili,i vzhled je dobrej.Resil jsem ale jinej problem,na tom jejich obrazku http://www.eurocase.cz/Czech/psu500w.htm modre sviti,ale ten muj ne,ptal jsem se a on opravdu sviti nema,ale koukejte:
(to je muj prispevek na CC)
Takze to upresnim ja,jelikoz jsem zdroj vcera rozebral-Eurocase ma totiz tak zajimave blbym zpusobem umistenou tu pecet,ze neni problem ten zdroj rozebrat,aniz byste se peceti vubec dotkli
Musim rict,ze mam ale trochu jinej zdroj,nez je na obrazku,ja ho koupil asi uz pred cca 14 dni-tak to mozna byla jina serie.Mam 2xFDD misto 1 a mrizku na vetraku mam zlatou a zdroj mam v Al boxu.Kdyz jsem se totiz podival skrz vetrak do zdroje,nebo spise do vetraku,tak jsou tam videt 4 LEDky.Zdroj jsem rozebral a ony tam ty LEDky opravdu jsou!Ke kazde vedou 2 dratky,jedna je GND a druha je +5V pres odpor 750ohm.Problem je v tom,ze ten GND je k te diode pripojena,ale tech +5V je kousek pred prestipnuto a kousek dratku tam chybi-nevim proc....nekdo proste nechtel,aby to svitilo (napada me,ze fa Eurocase nakoupila ve velkym svitici vetraky a pak je predelala na nesvitici...)Takze jsem rucne dopajel kousky dratku a spojil ty LEDky uplne,nekde to teda byla hodne tezka prace,protoze ty dratky co tam nechali jsou fakt kratky,ale nakonec po pripojeni na 5V to hezky sviti!
Myslim,ze na 5V to staci,ani to na 12V davat nebudu-sviti to akorat a na 5V je ten vetrak neslysitelnej!Takze pokud chcete zadarmo slusnou LEDkovou 120cm,tak se nebojte
A jak je zapojenej ten vetrak normalne? Na 5V nebo na 12? Zacinam o nem fakt uvazovat, ze do nej pudu.
No,takhle,to je celkem dost zajimavy
On by mel mit jakousi termoregulaci,ale nikde jsem to nenasel na 100%.Ten vetrak nema mereni otacek,tak ani nevim,jak by tam tam regulace byla provedena.Fakt je,ze ta 120 je na 0.25A-to jsou myslim ty starsi vetrone,dnesni 120 se - jestli se nepletu a to je dost mozny - delaji na 0.12A.Kdyz jsem meril to napeti,kery tam tece primo z toho napajeciho koliku ze zdroje,tak tam je cca 11.5-11.9V,ale s tim,ze ten multimetr to moc nezatizil-muj osobni dojem je tedy,ze tam je pri 0.25A jen 5V,protoze kdyz jsem vetrak zapojil na klasickej 12V vystup od zdroje tak foukal,rval a svitil o dost vic.Kdyz jsem ho pripichl na 7V,tak porad foukal o neco vic,nez primo na tom koliku ve zdroji->mozna ze ten zdroj nakou regulaci ma,ale nejsem si jistej,ale je fakt,ze kdyz jsem ho mel v kompu a jel delsi dobu,tak se mi zdalo,ze jako chvilku jel vic.Pokud je ten zdroj normalne zatizenej,nemas PC na Sahare a aspon drobet odvetranou case,tak tam tece 5V pri 0.25A a ten vetrak je neslysnej a pritom jeste celkem fouka-mozna je tohle prave ten duvod,proc jsou odstrihany ty dratky k tem LEDkam-ty LEDky totiz pri tech 5V sice sviti,ale nijak oslnive-pri 12V jsou videt opravdu hodne.