Tak to taky není pravda. HiMD umí i nekomprimované PCM. Ovšem nutno říct, že i komprimovaný ATRAC (nemyslím teď ty nízkobitratové LP režimy) je naprosto dostačující i na profi nasazení. A ten algoritmus dokáže efekt(iv)ně využít i 24bit kvantování.Nabeh sis sam, Minidisk bude furt hrat atrac (komprimovanej, at se ti to libi nebo ne)
A bohužel žádný pořádněale vetsina z "normalnich" MP3 prehravacu dnes uz umi jak MP3, WMA, a zacinaj i OGG a FLACAž bude na trhu něco, co bude umět ogg/flac včetně záznamu (!) a budou u toho řešit nejnom to, že "to" hraje, ale taky jak to hraje, tak to začně být zajímavé.
A proto to taky tak žere. Místo malinkýho jednoúčelovýho brouka je tam DSP jako krávaa rovnez vetsina jich ma flashovatelnej firmware s moznosti pridani algoritmu.
To můžeš u MD taky, ale většina lidí radši šáhne do poličky.A to ze minidisk ma spojeni s pocitacem jaksi navic je docela obezlicka, na to co ja chci delat se svym MP3 manem (ikdyz taky umi WMA i OGG, takze treba OGGmanem) je prave v tom, ze ho muzu skoro kdekoliv pichnout ke kompjutru a naladovat si ho vice ci mene kvalitni muzikou...
Když už mám v ruce originál, tak dělám CD 1:1 a z vybraných kousků pak oggy a ty si přehrávám v PDAčku...A pokud si MP3 delam sam, nevidim problem v pouzitii vysokejch kvalit i bitratu,
..takže vím, jaká je to pakárna furt někam něco kopírovat. A člověk občas taky po ruce ten počítač nemá, třeba na dovolené.i tak se mi na blbejch 512MB vejdou alespon 2-3 alba a to mi na cestu do prace teda rozhodne staci.![]()
Což pláčeš na špatnym hrobě, já nic takovýho netvrdilale kdyz mi nekdo vpali, ze MD hraje x krat lip nez MP3 Player (bez obecnyho porovnani) a dalsi to jeste obhajuje, pak nelze nereagovat.![]()
Ovšem poměrně oprávněně. Ono je to vesměs samý čínský "tržnicový" lowend. A samotný formát mp3 (respektive mpeg jako takový) má zcela objektivně řadu, slušně řečeno, nectností.MP3 a ostatni kompresni formaty:
jsou dle myho dostatecne kvalitni, na svoje pouziti, ke kterymu byli vyrobeny, dneska nad nima kazdej znechucene plive, jelikoz je diky INetu zvyklej na priserny preskakuji MP3 v nejlepe v 64VBR s kvalitou sluchatka lepsiho telefonu a pak ohrnuje nosem nad vsim, co na sobe ma napsanyho MP3...
Ale v podstatě řešíme kraviny. Pokud má někdo veškerou diskotéku v mp3 na harddisku, tak si asi nekoupí MD a pokud někdo hudbu nestahuje, tak si asi zase nekoupí mp3 přehrávač.