Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: PC s dvouma GK jaké hry jsou podporovány?

Standardní PC s dvouma GK jaké hry jsou podporovány?

Čauvec konečně jsem rozchodil PC: Tualatin 1,4@1,5, 512Mb Ram, Kyro II 4500 64MB (AGP) a Voodoo 3 (PCI), 2x zk. CMI8738... se systémem XP prof.
    Chtěl bych se zeptat jestli sexistují hry co jedou na dual monitoru a popr. jaký a taky na to jestli mi to v této kombinaci pojede díky
    NoW OnlY ~ S3gat3 B@r@cud@ 120GB 7200ot. 2MB

Standardní

Jediná hra, která podporovala dualhead (tedy u Matroxe G400) byl Wars of Dog ..nebo tak nějak (nějaká strategie, která se moc nepovedla).
    Ale zprovoznit 3D v dualhead bude asi oříšek, protože directx pro akceleraci podporuje jen jedno zařízení. Já jsem zkoušel 2xV5 5500, vždycky jede přes DX jen jedna

Ono možná i narazíš na chybu ovladačů, kdy taháš z jednoho monitoru do druhého třebas akcelerované okno s mpeg1/2/4. Pokud jsou to různé karty, občas to vyhodí chybu. Jde sice jen o preciznost ovladačů, ale každý programátor ovladačů nebyl "true coder" (zvlášť od S3)

Standardní

Citace Původně odeslal LISP
    Jediná hra, která podporovala dualhead (tedy u Matroxe G400) byl Wars of Dog ..nebo tak nějak (nějaká strategie, která se moc nepovedla).
    Ale zprovoznit 3D v dualhead bude asi oříšek, protože directx pro akceleraci podporuje jen jedno zařízení. Já jsem zkoušel 2xV5 5500, vždycky jede přes DX jen jedna

Ono možná i narazíš na chybu ovladačů, kdy taháš z jednoho monitoru do druhého třebas akcelerované okno s mpeg1/2/4. Pokud jsou to různé karty, občas to vyhodí chybu. Jde sice jen o preciznost ovladačů, ale každý programátor ovladačů nebyl "true coder" (zvlášť od S3)
    No právě s těma directama je to nehorší...

Standardní

A nač to potřebuješ?

Standardní

No ten PC mám na tvorbu hudby a myslel jsem že bych si mohl třeba zkusit zahrát nějakou hru když tam jsou dvě GK co podporujou 3D a OpenGL

Standardní

Tak to asi horko těžko. Na mé Parhelii něco takového jde, Demo Reef jede na třech monitorech, ale že by to šlo na rozdílných grafikách. Reef je napsaný přímo na Parhelii, takže to chápu.
    Je to asi nereálné. Teoreticky by to šlo, ale prakticky se s tím asi nikdo nebude babrat. Vem si jen, že by procesor musel posílat dvojnásobné množství dat.. na PCI/AGP

Standardní

No to by snad zvládnul, jinak ta parhelia kolik asi stojí? Je na ní i víc her?

Standardní

Jde o to, že buď může hra napsaná pro dva GPU (je-li taková) vytvořit scénu a poslat ji ovladači.... který ji zduplikuje a pošle na ten správný adaptér. Jenže na to DirectX ani OpenGL není stavěný. Poku jde o SLI, tam jeden GPU počítá liché a druhý sudé linky (taky pod W2000 nefunguje SLI DX ovladač). A pokud jde o nVidia SLI, tam to chápu taky, protože se nemusí nic synchronizovat (obě jsou PCIe16x). Ale pořád mluvíme jen o jednomonitorovém výstupu, nikoliv o DualHeadu.
    S tou Parhelií tě asi zklamu, jednak ji moc výrobců her nepodporuje v tripleHeadu a potom stojí od 10-13.000,-. Nicméně jediné demo, které ve 3D používá tripleHead je právě Reef. Jediné...

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

můžete mi to trochu ujasnit?
    kdyz teda na normalni grafiku s vga a dvi vystupem pripojim dva monitory hra pobezi vzdy pouze v jednom monitoru?

omlouvam se ze vstupuji do debaty ...
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

At uz mas 2 grafiky ci 2 monitory na jedne grafice, vzdy jedna hra = jeden monitor. Ten druhy zobrazuje neco jineho (muzes si tam dat treba Outlook ). Jinak neni problem naprogramovat hru, aby vyuzivala libovolny pocet monitoru (nezalezi, zda jsou pripojene na jedne nebo vice graf. kartach), problem je, ze to skoro nikdo nedela (zbytecna prace pro tech par lidi, co to zajima).

Hry podporujici vice monitoru, na ktere si vzpominam:
    - MS Flight Simulator (kdyz si ho date do okna, tak si muzete pohled z kabiny roztahnout pres celou Plochu)
    - Racer

EDIT:
    - muzete mit taky klonovani obrazu
    - pokud je hra na vice kartach, tak to samozrejme zatezuje sbernici, ale ta je v pohode (pokud netahate desitky MB textur pri AGP texturovani (kdyz mate malo videopameti))

Standardní

Citace Původně odeslal Ladiz
    At uz mas 2 grafiky ci 2 monitory na jedne grafice, vzdy jedna hra = jeden monitor. Ten druhy zobrazuje neco jineho (muzes si tam dat treba Outlook ). Jinak neni problem naprogramovat hru, aby vyuzivala libovolny pocet monitoru (nezalezi, zda jsou pripojene na jedne nebo vice graf. kartach), problem je, ze to skoro nikdo nedela (zbytecna prace pro tech par lidi, co to zajima).

Hry podporujici vice monitoru, na ktere si vzpominam:
    - MS Flight Simulator (kdyz si ho date do okna, tak si muzete pohled z kabiny roztahnout pres celou Plochu)
    - Racer

EDIT:
    - muzete mit taky klonovani obrazu
    - pokud je hra na vice kartach, tak to samozrejme zatezuje sbernici, ale ta je v pohode (pokud netahate desitky MB textur pri AGP texturovani (kdyz mate malo videopameti))
    A klonování obrazu udělám jak

Standardní

Prave tlacitko na volne misto na Plose -> Vlastnosti -> posledni karta -> Upresnit a hledej v kartach, ktere tam pridaly tvoje ovladace graf. karty od vyrobce. Na nektere z nich bude nastaveni vystupu a jeden z rezimu je klonovani (ten samy obraz). Vetsinou se ty volby odsedivy, az kdyz ten druhy monitor pripojis.

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

Prave tlacitko na volne misto na Plose -> Vlastnosti -> posledni karta -> Upresnit a hledej v kartach, ktere tam pridaly tvoje ovladace graf. karty od vyrobce. Na nektere z nich bude nastaveni vystupu a jeden z rezimu je klonovani (ten samy obraz). Vetsinou se ty volby odsedivy, az kdyz ten druhy monitor pripojis.
    to ale znamena ze budu mit na dvou mon. to samy
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

Jo, klonovani = stejny obraz na vybranych monitorech/TV.

Member Avatar uživatele swarm
    Věk
    39
    Vliv
    256

Standardní

nezalezi, zda jsou pripojene na jedne nebo vice graf. kartach
    Ale záleží. Mám za to, že na té sekundární kartě nejde nikdy 3D akcelerace (teda jako třeba okno - jinak pokud přes DX fullscreen vybereš konkrétně tu kartu, tak to pojede).
    Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
    Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
    Blog o mobilní technice -> [WWW]

Standardní

Mozna ano. Kdyz jsou to monitory na jedne karte, tak 3D funguje na vsech, ale kdyz to jsou rozdilne karty, musela by ta hra byt asi na to napsana (inicializovat 3D na kazde karte zvlast). No na svem notebooku to tezko otestuju

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání