No to je opravdu divny, kdyz do nej rves 1.65V!! Default je nekde kolem 1.52, takze to mu davas o hodne vic a protoze prikon CPU roste s napetim kvadraticky a jeste k tomu roste s frekvenci (asi linearne), tak se nemuzes divit, ze ti hodne topi. Ja jsem kamaradovi postavil 3500+ s939, default 2.2GHz a 1.52 a kdyz jsem mu dal 1.585 a 2.4GHz tak taky zacal hodne topit, s otevrenym casem a BOX chladicem ma asi 61stupnu, musim mu koupit lepsi chladic, aby mohl zavrit case ) Jinak neverim, ze 3.3GHz je v cemkoli (krome DivXu) rychlejsi nez 2.4GHz A64 (s939??), kdyz na defaultu je ve vetsine aplikaci rychlejsi nez 3.2GHz nothwood. Na kolika ti bezej pameti a s jakym casovanim?

Citace Původně odeslal miho
No ja jsem ze zvedavosti (chtel jsem testnout 64bit linux) presel z P4 2.6@3.3 na A64 NC 3200+ @ 10x245.

Ve windows je vykon o neco horsi. Rychleji bezi hry a Matlab ale ani jedno ani druhe moc nepouzivam. Odezva systemu je pri zatizeni horsi (na intelu tomu dost pomahal HT).

Dalsim zajimavym faktem je, ze ten pretaktovany NewCastle (2450MHz, 1.65V) hreje pri plne zatezi naprosto stejne jako pretaktovana P4. A ted pozor- bez zateze jde teplota dolu na A64 o 5 stupnu a na P4 sla o 18stupnu. Pokud aktivujete C'n'Q (mne funguje ale jen s def. nasobicem a jeste o neco snizenym taktem procesoru (11x21) tak jde A64 dolu o 21 stupnu. Pouzivam stejny chladic (Z7000AlCu) a autonomni teplotni cislo umistene na zakladne chladice (porovnani teplot z cidel na ruznych deskach je od veci).