Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Je nekompatibilita HW duvod k reklamaci?

Junior Member
    Vliv
    252

Standardní Je nekompatibilita HW duvod k reklamaci?

Je,nebo neni?Napr. nejake pridavne karty do PCI s cipsetem MB?Kdyz vyrobce na svych strankach neuvadi zadne upozorneni,ze napr. jeho vyrobek nelze pouzit s deskou treba Epox nForce 2 ultra 400?Mam pravo v tomto pripade zadat penize z5,protoze jsem na to nebyl upozornen pri nakupu?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

to je docela dobra otazka: ja bych vychazel z toho, kazdy komponent v pc ma sve technicke parametry, podle kterych muzes zjistit, jestli jsou navzajem kompatibilni - typicky ti treba nemusi jet PCI sitovka 2.2 v desce s PCI 2.1 a podobne. takze takovou nekompatibilu bych jako duvod k reklamaci nepovazoval.
    problem je, kdyz nejsou kompatibilni dve komponenty, ktere i podle technicke specifikace kompatibilni byt maji. tady je urcite dan duvod k reklamaci, ale budes mit asi problem prokazat, ktery z tech dvou komponentu neni kompatibilni, protoze kdyz je budes mit od dvou ruznych prodejcu, tak te oba budou odkazovat na nekompatibilitu toho druheho

EDIT: je ale dost mozny, ze i v prvnim pripade bys soud vyhral, kdyby prodejce nemel nikde uvedene specifikace, popripade bys nedostal cesky maual atd.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Ja si myslim, ze kdyz kupujes celej komp a oni ti tam daji nekompatidebilni komponenty, tak to duvod k reklamaci je. Ale kdyz si koupis komponenty a sestavis si to sam, tak neses zodpovednost ty a duvod k reklamaci to neni. Ale ono taky zalezi na prodejci, treba ti naky veci vymeni za jiny, nebo tak neco, vzdycky se da nejak domluvit.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Junior Member
    Vliv
    252

Standardní

Tak ja to uvedu na pravou miru,mel jsem desku s ciepm KT266a a k ni jsem si poridil ctecku PCMCIA karet,provozoval jsem to pod XP a vsechno bezelo v normalu.Potom jsem si koupil novou desku s nForce 2 ultra 400 a ctecka najednou ze jako nepujde Nova instalace XP nepomohla,ovladace na nForce jsem samozrejme mel.Ovladace na tu ctecku jsem neinstaloval (ani u te prvni desky),XP si to nasly vsechno samy.Nevedel jsem,cim to je,tak jsem to vrazil ke kamosovi na jeho desku s nForce 2 ultra 400-on ma Epox a ja Abit a posleze jsem to vyzkousel jeste na Asune se stejnym cipem(na vsech PC byly XP)-a vysledek?Samozrejme ten samy problem,ani na jedne desce se mi to nepodarilo rozbehat a navic to hlasilo tu samou chybu-ze system nenalezl pro toto zarizeni dostatek volnych prostredku (I/O).At jsem delal,co jsem delal,tak porad nic Kontaktoval jsem ten obchod,kde jsem to koupil,at mi poradi,kde najit novejsi ovladace-odpoved "To netusime".Tak jsem kouknul primo na web vyrobce a tam me zarazila veta v tom smyslu,ze ovladace ke stazeni nejsou,ze je vyrobce nechce z nejakeho duvodu zverejnovat,byl tam kontaktni e-mail,tam jsem napsal a slusne jsem je pozadal,at mi reknou,kde mam ty drivery schrastit-do dneska zadna odpoved.Nekdo mi poradil,at to zkusim jeste pod jinym OS-tak jsem tam hodil 98SE a ono to funguje,ale pod XP porad ten samy problem V obchode mi rekli,kdyz jsem si stezoval,ze tenhle vyrobek je s prominutim na hov***,ze mam smulu a ze to muze byt tedy problem desky,ze je to nezajima.... A kdyz jsem se zacal ohanet vyrobci jako Asus,Epox a Abit-ze to asi nebude chyba desek,tak mi rekli,ze nejakej Asus,Epox,Abit nic neznamena,ze tohle je Ricoh(to je ten vyrobce) a ty ostatni firmy jsou jako oproti tomu nic.....Samozrejme na strankach toho obchodu,ani vyrobce neni zadna zminka o tom,ze tahle ctecka pod nForce 2 ultra 400 a XP proste nefunguje

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

Standardní

nevim kde jsi to kupoval, ale treba v zarucnich podminkach TSBohemie (a tusim ze i Softcomu) to je osetreno moznosti vratit zboti se storno poplatkem... Samozrejme ale nevim, jestli to je ci neni v rozporu s nejakym paragragem

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nekompatibilita samo duvodem k reklamaci je. Druha vec je, cim to je, ze ti to nechodi, jestli tim, ze to nefunguje s danym HW, spatnym ovladacem, nebo tim, ze M$ neumi napsat OS. IMO kdyby to nejelo, tak to widle nenajdou => hledej chybu jinde.

BTW: Ovladac dle specifikace je taky povinej dodat prodejce, takze zatlac na nej, at se stara.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

a jak se vyporadat s namitkou prodejce, ze nekompatibilni je "ten druhy komponent"
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Pokud ti to pod 98SE jede tak se prece o HW nekompatibilitu nejedna. To je myslim nejdulezitejsi poznatek celeho pripadu.

Kdyz nefunguje kombinace ctecka-nForce2-XP ale ctecka-KT266a-XP a ctecka-nForce2-win98se fungujou a zrejme i jina_ctecka-nForce2-XP by fungovalo tak proc bys chtel reklamovat zrovna tu kartu? Jen z toho duvodu, ze XP se reklamovat neda a MB si nechat chces? Ja bych hledal problem v ovladacich od nVidie pro XP.

To, ze vyrobce na webu neuvadi, ze ta karta ma v teto kombinaci problemy je irelevantni. Nemuzes po nem ale chtit aby zkousel vsechny kombibnace desek vsech vyrobcu se vsemi operacnimi systemy a to po dobu az do konce sveta.

Junior Member
    Vliv
    252

Standardní

Citace Původně odeslal miho
    Pokud ti to pod 98SE jede tak se prece o HW nekompatibilitu nejedna. To je myslim nejdulezitejsi poznatek celeho pripadu.

Kdyz nefunguje kombinace ctecka-nForce2-XP ale ctecka-KT266a-XP a ctecka-nForce2-win98se fungujou a zrejme i jina_ctecka-nForce2-XP by fungovalo tak proc bys chtel reklamovat zrovna tu kartu? Jen z toho duvodu, ze XP se reklamovat neda a MB si nechat chces? Ja bych hledal problem v ovladacich od nVidie pro XP.

To, ze vyrobce na webu neuvadi, ze ta karta ma v teto kombinaci problemy je irelevantni. Nemuzes po nem ale chtit aby zkousel vsechny kombibnace desek vsech vyrobcu se vsemi operacnimi systemy a to po dobu az do konce sveta.
    Jj,ja uz to vyresil nakonec tak,ze mam 2 systemy (98SE a XP).Ale zase na druhou stranu,tezko donutim Nvidii,at udela lepsi ovladace.Ale treba je problem v ovladacich ty ctecky-potreboval bych novejsi,ale vyrobce ovladace proste neda Takze mozna je stejne problem u vyrobce-v jeho ovladacich.Ja to sem hodil vice mene i obecne-zda je obecne nekompatibilita duvod k reklamaci.

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    a jak se vyporadat s namitkou prodejce, ze nekompatibilni je "ten druhy komponent"
    Musíš nakupovat u jednoho prodejce a mít v batohu schovanou i tu druhou součást a pak to na něj vybalit
    AMD Athlon Barton 2500+, ASUS A7N8X-X, 1x256MB + 1x512MB AData PC3200 DDRAM ,Leadtek nVidia GF 5900 XT 390/700, Western Digital ATA 80GB,Western Digital ATA 200 GB, LG 4163B DVDRAM, SONY CD-RW CRX 320E

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Tygrvladik
    Citace Původně odeslal riksa
    Musíš nakupovat u jednoho prodejce a mít v batohu schovanou i tu druhou součást a pak to na něj vybalit
    taky reseni, i kdyz dost neprakticke

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání