Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: MSI875 NEO2 - a problém s SATA RAIDem :-(

Standardní MSI875 NEO2 - a problém s SATA RAIDem :-(

mám na desce MSI 875 NEO2, tedy respektive měl jsem , přes intel RAID připojeny 2x SATA disky, avšak nyní se při bootování objevila chyba a jeden disk do RAIDU chybí.

zkusil jsem oba disky jednolivě a ty se bezproblémů hlásí do systému, zkusil jsem je i projet nějakou utilitou od Seagata pod DOSem a výsledek oba disky jsou OK

zkusil jsem i přeinstalovat WIN XP a dohrát znovu ovladače pro INTEL RAID, ale bohužel opět se našel jen jeden disk do RAIDu

zkoušel jsem i přehodit disky na PROMISE RAID, který je na desce také, ale opět nic, na něm se disky ani nenajdou a neohlásí

podotýkat, že diky byly STRIP a že na nich je pár důležitých dat, které bych ještě někdy viděl, je asi zbytečné

má pro mne někdo nějakou radu nad zlato, prosím jen ne typu zálohovat, zálohovat a opět zálohovat - neb to i občas dělám a to opravdu životně důležité zálohované mám, ale přeci jen ten zbyteček by se také hodil

díky moc
    Přišel jsem, viděl jsem a stále jsem LAMA

Standardní

njn. ses proste s prominutim blbec. dat si dulezity data na strip a jeste na tomhle SW bastlu.
    IAA taky vidi jen jeden disk?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

klidně bez prominutí bohužel jsem potřeboval místo a ............... aůe zbytečné mluvit, či spíše psát

pořesně jak píšeš, jen jeden ( právě, že jen když je "připnu" na IAA - tak je vidět jen jeden z RAIDu )

a na radiči co je přímo na desce není vidět vůbec nic, ani ťuk

Standardní

a jak mas nastavenej radic v biosu ?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    a jak mas nastavenej radic v biosu ?
    je tam polozka S-ATA on the board - ENABLE

tfuj, na to jsi se neptal, co?

tak to momentík, mrknu se, asi jsem fakt LAMA

díky

Standardní

je tam neco ve smyslu ze ATA Controller Native Mode/Legacy Mode
    a taky neco jako enable raid

Standardní

no NATIVE / LEGACY mode tam je - s tím jsem si "hrál" ale bez úspěchu, ale nikde v celém BIOSu není nic o ENEBLE RAID - byť v manuálu samozřejmě taková položka je ?!

jediné co by se dle mého uvážení mohlo blížit je OnBoard S-ATA ENABLE / DISABLE

tak fakt nevím?!

Standardní

to native/legacy je nekde nad tim raidem iirc
    to onboar sata <as raid> je k tomu promisackymu (nebo jakej smejd tam je)

Standardní

jasně LEGACY / NATIVE je úplně nahoře nad nabídkou Configure S-ATA as RAID - to má na YES - a pokud to samozřejmě vypnu, tak pak vidím oba disky solo jako IDE / doufám, že nemelu úplný nesmysl / a po zapnutí této položky v BIOSu mi pak jeden z těch disků chybí do RAID pole

ale myslel jsem, že bych ty disky "připojil" na promisacký, ale tam ani ťuk - prostě o ty disky ani nezakopne?!

jsem z toho maličko zmatený

Myslíš, že by pomohlo, kdybych sehnal někoho, kdo ma na desce taky INTEL RAID a zkusil u něj připnout svoje disky? rád bych věděl, zda odešel disk, anebo řadič na desce

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání