Nikdo se tady nepře, že pro basreflex je potřeba menší objem ... to je logické ...
ale 35l na 226ku pro closed ozvučnici je holý nesmysl ... jen si to navrhni s nejakým softem a uvidíš ten hrb na 70Hz - 100Hz, nejenom že ozvučnice bude mít malé Fs, ale prostě ta bude huhlat .... Mluvím taky ze skušenosti, když jsem před 10lety začínal s reproduktory a vyměnil jsem starý měnič za 226ku pravě do objemu 40l a byla to katastrofa ... a pak jsem to začal studovat ... !

A pak na tvých stránkach doporučejš pro všechny 226 basreflex ... možná by jsi si měl ještě přečíšt, co se vyžaduje na měniči při použití na basreflexu(basreflex extrémně namáhá kmitací soustavu po mechanické stránce ... hrozí utržení závěsů či překmitnutí), protože pak by jsi to nemohl nikdy napsat ... takle ty 226 akorát zničiš (teda pokud půjdeš s příkonem tak za 30-40W) ... typ ozvučnice velice rychle určí jakostní parametry(nejvíc se o to zasluhuje Qms) ale pro rychle určení je Qts(celková jakost) a pokud je kolem 0,7-0,5 je vhodná pro bandpass pokud je hodnota menší, dá se uvažovat o basreflexu (nejvhodnější pro basreflex jsou hodnoty >0,3) a to TVM si o této hodnotě mohou jen zdát ... se svými hodnatamy <0,7 jsou přímo určené pro uzvařené ozvučnice (popřípadě Bandpass)