Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: kto poradi s athlonom 1600+XP a doskou jetway V266B

Standardní kto poradi s athlonom 1600+XP a doskou jetway V266B

--------------------------------------------------------------------------------

Mam dosku jetway V266B na nej je athlon pal.1600+XP
    takze k problemu ono to nie je ani problem ale chcem sa pustit do pretaktovania teraz nemam pristup k svojmu pc tak sa na to pripravujem teoreticky
    Takze:
    najprv by som mal manualne spoljit mostiky L1 to je jasne mal by sa otvorit nasobic a ten mozem menitAle kedze mam pamate DDR266 tak FSB je asi naj nechat na 133 nie? a menit to nasobicom ale to sa moc vysoko nedostanem lebo z netu som sa dozvedel ze ten je nastaveny na 10,5 a teda mozem ist len do 12 a to je slabota 1596mhz takze co tak pouzit delicku frekvecii kvoli apg/pci aby zostali v norme ale to este neviem ci sa mi da nastavovat v biose takze fsb zdvihnem na 166 ale tym padom by porastlo aj pci/apg takze tam by som delicku dal na 5/4 a tym padom frekvecia pamate by ostala na 266 a apg/pci tiez na 66/33 alebo ist este vysie na fsb 200 a delicku dat na 6/4
    Pojde to?poradte a jasne ze idem do pc shopu a chce to novy chladic
    dufam ze som to pochopil spravne teda teoriu a dufam ked to budem robit tak nezahorim a nepojde vsetko do kremikoveho neba

mam sa pohrat s multipilikatorom zevraj na tejto doske sa to da prejumprovat kedze nemam delicku frekvencii kvoli apg/pci sak musia ostat na 66/33 ak sa nemylim nie alebo sa nejaka zapne nad 200?
    ak ktosi vie poradte.
    Terajsia frekvencia 1402mhz je slabota a chcem to vyhnat co najvysie
    alebo zvýsit fsb?
    aspon na 166 co a to povedia pamat a porty?
    zvladnu to
    JETWAY V266B,AMD1600+XP@1407Mhz,
    256ddr266,G-f 2 32M,maxtor 30G(5400),
    dvd-rw toshiba,cd-rw liteon

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Odomykanie Palomina neni len spojit mostiky L1 - najprv zaliat tie dierky po lasery niecim nevodivym a az potom spojiť. Nasobic (zakladna sada) ide do 12,5x tj. 1666MHz. Myslym ze budes rad ak sa dostanes az sem..
    FSB: myslim ze je to KT266 chipset, nie? Ak ano, na 166 a viac zabudni. Skor tak do 145-150MHz ak RAM daju.
    Chladic - pokial je teplota "normalna" (osobne za normalnu teplotu pokladam do 50-55°C) tak menit netreba.
    NTB MSI Mega Book M510A@M510C - Pentium-M Dothan 1,5 ; 512RAM ; 80GB HDD ; mobility Radeon 9700 64MB ; DVD-RW ; WiFi 54Mb ; 4,75h prace/2,3h games battery.... ; HW na predajCeleron M 1,5GHz, Banias core, 512kB L2 cache.
    POWERED by Renault Laguna 2.0 RXE ...... 27.12.96 ......97k km @ 128k km...

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní Re: kto poradi s athlonom 1600+XP a doskou jetway V266B

tak ja jen doplnim k tomu co psal Vlado. KT266 ma nejvyssi delicku 4:1 tzn cokoliv vyse nad 133 uz bude mit vliv na frekvenci pci a agp. pokud mas starsi disk a jeste k tomu ti blbne ( jak pises vedle ) tak bych to moc neriskoval.

a pokud si prectes neco o palominu, tak zjistis, ze co do pretaktovani to neni zadny kral.

a co na to povi pamet a porty? pamet no pokud se ji to libit nebude, tak nenabootojes. a porty? jako pci/agp? no prinejhorsim ti odejde disk nebo prijdes o data ( zalezi na filesystemu ) anebo ti bude trebas grafika a zvukarna haluzit.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Banned Avatar uživatele Semik
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní Re: kto poradi s athlonom 1600+XP a doskou jetway V266B

Citace Původně odeslal mISHA
    a co na to povi pamet a porty? pamet no pokud se ji to libit nebude, tak nenabootojes. a porty? jako pci/agp? no prinejhorsim ti odejde disk nebo prijdes o data ( zalezi na filesystemu ) anebo ti bude trebas grafika a zvukarna haluzit.
    Mas aj nejaku osobnu skusenost s tymy ako ti to cele odpali ? Som to tu dost pocul ...ale nikomu to realne neodyslo. Ze sa daco take stalo dakde na nete je onicom ... stalo sa to dakomu z fora (ja sa nepametam, zeby hej ... a aj ked sa daco podobne stane to ihned nemozes pripisovat vysokej fsb )

Napriklad na KT133A som fical na 160FSB a nikdy ziaden problem
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=5309902
    Asi takto, aby som to dacim podlozil.

Takze to odchadzanie sa my z osobnych skusenosti zda fama.

Vliv
    357

Standardní

s tim, ze se to cele odpali? ne nemam. ja jen na to upozornuju. naopak mam osobni zkusenost se ztratou ci poskozenim dat pri vysokem fsb.

Standardní

jo mam osobni zkusenost.
    Mel jsem desku MSI KT2 Combo266 s KT266 chipsetem, a timhle Palominem, napral jsem tam 150FPS .. dva dny to slo, jen obcas spadlo.. behem hodiny to spadlo a uz to neslo pustit tak sem chtel smazat cmos, smazal sem cmos a deska uz nenajela..ani vetrak. vsecko ostatni OK
    neverim ze bych tu cmos smazal nejak spatne..

Jinak mam ted XP1600 Palomino , 10.5 x 150mhz = 1579 v desce s KT3Ultra2, KT333 chipset, pamet DDR400 CL3 Kingston, nastaveni na CL 2.5 2-6-3/fast.
    Zkousel jsem i vejs, 1 den mi behalo naprosto bez chyb (prime a jine..) i na 155FSB, potom sem zkusil 166FSB, to uz prime hodilo chybu. Nekdo mne doporucil zkusit 175FSB kolik to hodi erroru. No stim to nenajlo > reset cmos a od te doby to nad 150 nedostanu. ani tech 155 uz nenabootuje. objevi se XP logo a konec. nechapu proc?
    Zajimalo by mne jak co nejsetrneji ziskat co nejvetsi vykon.. asi tim nasobicem? co musim udelat? cetl jsem neco o dratkovani nozicek nebo co ? Da se nejak zjistit serie (pokud to necemu pomuze) z Windows ?

Jinak bezim ted na 1.75v zkousel jsem zvedat v pameti i cpu a proste nad 150 uz ne. Nevim proc, kdyz predtim jo.

edit - jinak prijde mi ta moje deska divna. bezim ted na HLCK, tedy tech 150FPS podle CPU, ale pri bootu to hlasi DDR=266.
    Pri tech 155, hlasila DDR=333 .. a pri default 133 to taky hlasilo DDR=333 jo a dokonce pri tech 155 jsem mel HLCK+33 pameti, tzn bezeli na 188, coz ted uz taky nejde (proste necham CPU 150 a dam pameti HLCK+33) jo a taky to psalo DDR=333 .. tim "psalo" myslim v ten moment kdy se vypisuje pred bootem velikost pameti.. pred POST jeste.. u detekce disku a tak . Pritom pameti by to meli zvladnout v pohode.

Nastaveni pameti :

Chipset Properties
    Motherboard Chipset VIA VT8367 Apollo KT333
    In-Order Queue Depth 4
    CAS Latency 2.5T
    RAS To CAS Delay 2T
    RAS Precharge 3T
    RAS Active Time 6T

Memory Slots
    DRAM Slot #1 256 MB (PC3200 Virtual Channel DDR SDRAM)

AGP Properties
    AGP Version 2.00
    AGP Status Enabled
    AGP Aperture Size 64 MB
    Supported AGP Speeds 1x, 2x, 4x
    Current AGP Speed 4x
    Fast-Write Supported, Enabled
    Side Band Addressing Supported, Enabled

Jinak ma to nejnovejsi bios a mel by tam jit i Barton s 166FSB. Premyslel jsem o nem, ale bojim se ze ta deska by snim nefachala.. ze proste ten chipset je nakej naprcanej

-=[LamaComp,s.r.o.]=-
    cpu: E6600 2.6 @ 3.8 mobo: ASUS P5N32-E SLI+, ram: 2x2 GB Vitesta XE, gfx: 2x BFG 8800GT os: Vista Ultimate

Vliv
    357

Standardní

dratkovani a co musis udelat viz faq a hledat.

serie se z windows zjistit neda.

jo a asi to tu brzo zamknu

Standardní

Proc ? nechce se mi zakladat novej topic "Palomino 1600XP a co snim?"
    tak to pisu do jednoho za fora cistejsi.

Spis ocekavam osobni zkusenosti jestli to tu nekdo nemel a nedelal .. hlavne teda nechapu to stim FSB proc to slo a ted uz ne. Nedokazu to pochopit.

-=[LamaComp,s.r.o.]=-
    cpu: E6600 2.6 @ 3.8 mobo: ASUS P5N32-E SLI+, ram: 2x2 GB Vitesta XE, gfx: 2x BFG 8800GT os: Vista Ultimate

Vliv
    357

Standardní

takovy thread ti zamknu hned

zkusenosti tu jsou ( viz FAQ a HLEDAT ). ohledne te fsb nejsi prvni.

EDIT: jedno z moznych vysvetleni je to, ze jsi nacnul bud procesor ci desku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání