--------------------------------------------------------------------------------
Mam dosku jetway V266B na nej je athlon pal.1600+XP
takze k problemu ono to nie je ani problem ale chcem sa pustit do pretaktovania teraz nemam pristup k svojmu pc tak sa na to pripravujem teoreticky
Takze:
najprv by som mal manualne spoljit mostiky L1 to je jasne mal by sa otvorit nasobic a ten mozem menitAle kedze mam pamate DDR266 tak FSB je asi naj nechat na 133 nie? a menit to nasobicom ale to sa moc vysoko nedostanem lebo z netu som sa dozvedel ze ten je nastaveny na 10,5 a teda mozem ist len do 12 a to je slabota 1596mhz takze co tak pouzit delicku frekvecii kvoli apg/pci aby zostali v norme ale to este neviem ci sa mi da nastavovat v biose takze fsb zdvihnem na 166 ale tym padom by porastlo aj pci/apg takze tam by som delicku dal na 5/4 a tym padom frekvecia pamate by ostala na 266 a apg/pci tiez na 66/33 alebo ist este vysie na fsb 200 a delicku dat na 6/4
Pojde to?poradte a jasne ze idem do pc shopu a chce to novy chladic
dufam ze som to pochopil spravne teda teoriu a dufam ked to budem robit tak nezahorim a nepojde vsetko do kremikoveho neba
mam sa pohrat s multipilikatorom zevraj na tejto doske sa to da prejumprovat kedze nemam delicku frekvencii kvoli apg/pci sak musia ostat na 66/33 ak sa nemylim nie alebo sa nejaka zapne nad 200?
ak ktosi vie poradte.
Terajsia frekvencia 1402mhz je slabota a chcem to vyhnat co najvysie
alebo zvýsit fsb?
aspon na 166 co a to povedia pamat a porty?
zvladnu to