Tak pred asi 10minutami jsem spachal modifikaci napajeni teto karty. Udelal sem pouze modifikaci napajeni pameti, protoze menit napajeni GPU mi prislo zbytecne, navic bych ho spatne uchladil. Na aplikaci Vmodu jsem pouzil navod, ktery je uveden v odkazu tady na foru. Karta obsahuje dva regulatory napeti SC1102CS. Hodnota odporu na pinu 11 urcuje vysledne napajeni pameti. Puvodni odpor na pinu 11 proti zemi cinil 111,8 Ohm, cili jsem podle navodu tuto hodnutu vynasobil x20 = 2236 Ohm. Tuto hodnotu jsem nastavil na 25ti otackovem trimru o rozsahu 5kOhm zakoupenym v GES electr. Za pouziti tenkych dratku pripajel jeden vyvod trimru na zem a druhy na pin 11 primo na regulatoru. Zapnul sem PC a zmeril napajeni pameti karty. Puvodni napajeci napeti bylo 3,5V a ted sem ho zvysil na 3,6V. Zkusil sem nastavit 600MHz z 594MHz a pustil 3Dmark01SE. Bez artefaktu. Sahnul sem na pameti a byly porad stejne teple (pameti jsou osazeny nalepovacimi heatsinky a cele to ofukuje 120mm vetrak). Pridal sem na 610MHz ale to uz sem videl artefakty i na plose Windows.
Autor ale v navodu uvadi ze zvysil napajeni na 3,69V a dosahl frekvence 650MHz. Takze sem zacal trimrem otacet o 1/4 otacky a meril napajeni. Dosahl sem kyzeneho napajeni 3,69V. Nastavil 610MHz a opet artefakty.
Ale dokonce se artefakty zacaly objevovat i na 600MHz![]()
Karta je chlazena dobre takze sem nechapal kde je problem. Bohuzel na karte jsou dosti shitozni pameti Etrontech 3,5ns a mam s nimi jiz neblahou zkusenost z dob Radeonu 9000PRO kde nehorazne topily a nesly pretaktovat.
Takze cely muj Vmod vyznel jako zbytecna prace. Dratky jsem odstranil dokonce ani zasah na karte neni poznat, tak snad kdyby neco zaruku bych uhral. A vratil sem se k nastaveni 300/585MHz (594Mhz sem tam hodi artefakt).
Bohuzel jsem zrejme trefil na nic moc kus, pokud si dobre pamatuju tak pameti Hynix nebo Samsung sly na mych kartach mnohem lepe pretaktovat. Na to jak se tvrdi jak je Gainward uzasna znacka me tedy moc nenadchla.
Pokud chcete delat Vmod tak urcite ne s Gainwardem a pokud nekde uvidite pameti ETRONTECH ruce pryc!
Ahoj Nak