Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Vmod Gainward GF4Ti4200 - prvni dojmy

Standardní Vmod Gainward GF4Ti4200 - prvni dojmy

Tak pred asi 10minutami jsem spachal modifikaci napajeni teto karty. Udelal sem pouze modifikaci napajeni pameti, protoze menit napajeni GPU mi prislo zbytecne, navic bych ho spatne uchladil. Na aplikaci Vmodu jsem pouzil navod, ktery je uveden v odkazu tady na foru. Karta obsahuje dva regulatory napeti SC1102CS. Hodnota odporu na pinu 11 urcuje vysledne napajeni pameti. Puvodni odpor na pinu 11 proti zemi cinil 111,8 Ohm, cili jsem podle navodu tuto hodnutu vynasobil x20 = 2236 Ohm. Tuto hodnotu jsem nastavil na 25ti otackovem trimru o rozsahu 5kOhm zakoupenym v GES electr. Za pouziti tenkych dratku pripajel jeden vyvod trimru na zem a druhy na pin 11 primo na regulatoru. Zapnul sem PC a zmeril napajeni pameti karty. Puvodni napajeci napeti bylo 3,5V a ted sem ho zvysil na 3,6V. Zkusil sem nastavit 600MHz z 594MHz a pustil 3Dmark01SE. Bez artefaktu. Sahnul sem na pameti a byly porad stejne teple (pameti jsou osazeny nalepovacimi heatsinky a cele to ofukuje 120mm vetrak). Pridal sem na 610MHz ale to uz sem videl artefakty i na plose Windows.

Autor ale v navodu uvadi ze zvysil napajeni na 3,69V a dosahl frekvence 650MHz. Takze sem zacal trimrem otacet o 1/4 otacky a meril napajeni. Dosahl sem kyzeneho napajeni 3,69V. Nastavil 610MHz a opet artefakty.
    Ale dokonce se artefakty zacaly objevovat i na 600MHz

Karta je chlazena dobre takze sem nechapal kde je problem. Bohuzel na karte jsou dosti shitozni pameti Etrontech 3,5ns a mam s nimi jiz neblahou zkusenost z dob Radeonu 9000PRO kde nehorazne topily a nesly pretaktovat.

Takze cely muj Vmod vyznel jako zbytecna prace. Dratky jsem odstranil dokonce ani zasah na karte neni poznat, tak snad kdyby neco zaruku bych uhral. A vratil sem se k nastaveni 300/585MHz (594Mhz sem tam hodi artefakt).

Bohuzel jsem zrejme trefil na nic moc kus, pokud si dobre pamatuju tak pameti Hynix nebo Samsung sly na mych kartach mnohem lepe pretaktovat. Na to jak se tvrdi jak je Gainward uzasna znacka me tedy moc nenadchla.

Pokud chcete delat Vmod tak urcite ne s Gainwardem a pokud nekde uvidite pameti ETRONTECH ruce pryc!

Ahoj Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Máš slušné chladiče na pamätiach? To je prvý predpoklad, aby si vôbec mohol skúšať Vmod ... inak sa ti budú prehrievať a dopadneš tak, ako si popisoval.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Mam asi polovicni vysku pasivu co autor Vmodu...ale rikam pameti byly pouze teple...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
    Mam asi polovicni vysku pasivu co autor Vmodu...ale rikam pameti byly pouze teple...Nak
    nejako som to pri čítaní preskočil... ale nevzdávaj sa - v niektorom V-mode som čítal, že aj zvýšenie napätia GPU pomohlo lepšiemu pretaktovaniu pamäti. Keď sa v tom už hrabeš, tak vyskúšaj všetko
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

No dneska uz na to prdim...ale mam i druhy trimr tak to muzu zkusit...mozna se to musi pridat oboji uvidim...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

zajimave.. neco sem taky planoval ale je mi te staricke karticky lito

kazdopadne, pokud mas na pametech TT heatsinky tak ty vymen, jsou strasny.
    nemas nejaky fotky?
    .

Standardní

No sam sem nevedel jaky ze to mam heatsinky ale sou to TT a to tyhle http://shop.pctuning.cz/images.php?id=920..ale nezda se mi ze by to nejak spatne chladilo..meril sem to a heatsinky maji 30°C...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz

Vliv
    294

Standardní

No sam sem nevedel jaky ze to mam heatsinky ale sou to TT a to tyhle http://shop.pctuning.cz/images.php?id=920..ale nezda se mi ze by to nejak spatne chladilo..meril sem to a heatsinky maji 30°C...Nak
    no jsou to strasny shity, ja je tam mel taky ale pri zatezi to topilo silene navic nepokryvaj celou plochu pameti.. problem vidim v tomhle
    .

Standardní

No a nemohl by si me nejaky doporucit? Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz

Vliv
    294

Standardní

IMHO bude nejlepsi nejaky si vyrobit ze starych pasivu..

anebo http://www.caseking.de/shop/catalog/...roducts_id=799

tohle
    .

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    IMHO bude nejlepsi nejaky si vyrobit ze starych pasivu..

anebo http://www.caseking.de/shop/catalog/...roducts_id=799

tohle
    jo, ty mam akorat na bga. jsou docela tezky, ale teplo odvadeji dobre. mozna by stalo za to to jemny zebrovani trosku roztahnout, ale zatim se mi do toho nechce
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Ja zkousel ozivovat DEATH R9500 Volt modem. Nasel jsem si nekolik navodu a kartu nejdrive promeril bez modu a vsechny mista kde se dalo merit napeti, to bylo v normalu(podle referenci). Udelal jsem Vmod GPU,MEM i nejakyho dalsiho. Po modu se na techto mistech napeti zvedlo, ale na ostatnich se zmensilo i o 0.1V! Takze, zkus to zkombinovat s GPU.....
    1.Core2Duo E7300,ASUS P5Q PRO,2x2024MB PC800 Geil,MSI 9800GT 512DDR3 OC,Samsung 750GB+WD 500GB,Samsung S203P,Acutake w LC 6550GP2,repro EmCom 5.1 w homeSub,MX518,volant TM F1,19" LCD LG W1942T
    2. A64 3200+@2400Mhz,MSI K8N Neo2-FX,2x1024MB PC400 Kingstone 2,5-3-3-8,Gainward 6800Le@350/800 16/6+Primecooler VGAHG2 AL,250GB T7K250,Pioneer 106s,SB Audigy,modATbig w LC 6550GP,A4tech OFFICE8K,19" LCD Samsung 940BW

Standardní

Zkusim to o vikendu az se vratim z chalupy...trimr pro pamet mam nastaveny jeste dodam trimr pro GPU..uvidime...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz

Standardní

Takze..v sobotu dopoledne za ucasti Gregoriuse sem provedl kompletni Vmod moji GF4, napeti GPU 1,74V a pameti 3,69V..podle navodou...chlazeno 120mm fann, pro zacatek sme zkusil jenom 610..artefakty...dokonce i na 600Mhz artefakty....obcas pak problikly i v nastaveni v jakem jedu normal bez Vmod tj. 594MHz...

Proste chlazeno dobre...Vmod spravne ale nejde to ani o Mhz vyse...
    Takze mohu rict ze Gainward co mam je pekna zkurv... mr.dka....kdybych mel na jinou kartu s radosti se ji zbavim...

Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání