Naprosto s tebou souhlasim co post (tvuj), to perla))
O elektronice nevis ocividne VUBEC nic. Vykon (W) = napeti (V) * proud (A), takze kdyz ma nejakej zdroj vetsi vykon nez jinej (treba enermax 350W vs. eurocase 400W), je tedy logicke, ze bude mit i vice A, to chape i moje babicka, ty ocividne ne. Daleko dulezitejsi vec nez A je ale NAPETI, ktere dokaze udzet pri vetsim odberu, je hrozne hezke, kdyz da treba milion amper, ale kdyz to bude pri polovicnim napeti, je to knicemu. Kapisto? Co to jako znamena to "mnohem stabilnejsi privod stavy"ze jako kdyz ma zizen, tak se muze napit? Ses fakt lama...to je hotovo. Asi mas na mysli vnitrni odpor zdroje, co to je jsem myslim nastinil v me minule odpovedi podobnemu machrovi, jako jses ty a myslim ze jsem tam i dostatecne dobre vysvetlit, proc maji vykonnejsi zdroje tento odpor mensi nez slabsi zdroje. Ten blabol o PFC nekomentuju, vubec nevis, co to znamena. Par zdroju EC mi uz odeslo (z 20 tak 3) , to priznavam, ale NIKDY s sebou nevzaly nic jineho.
K tomu vodniku: s dostatecne dobrym radiatorem (treba z topeni z feldy, nebo rovnou chadic z motoru), velkymi ventilatory a dobrym WB jiste nebude problem dosahout teploty vody i pod 30 stupnu, chladice v aute jsou delany na chlazeni rekneme 50-100kW (cca 1.2-1.5x vykon motoru); pravda, pri vetsim teplotnim rozdilu a vetsinou za silneho ofukovani, ale stejne tech par W od CPU je proti tomu smesny. O Vcore jsem jiz myslim napsal dost, nekde na netu (a mozna i tady na foru) se vali graf zavislosti prurazneho napeti na teplote jadra a ta zavislost je docela strma.
Původně odeslal BeachKEN