Proc tak utocis? Dyt ja jsem v zaveru napsal, ze to je vybornej chladic...jen me proste prekvapilo, ze ma zrejmne pomerne veliky rozdil teplot na zakladne a na zebrach. Pokud ma zakladna rekneme +- tech 43 stupnu a zebra jsou sotva vlazna, tak to proste znamena, ze ma zrejmne dost vykonnej vetrak (nebo dobre vyreseny ofuk zeber)a velkou plochu ale ne dostatecnou tepelnou vodivost tech zeber, protoze je na nich zrejmne pomerne veliky tepelny gradient, ktery na dobre tepelne vodivych zebrech neni, to je proste termodinamika... jinymi slovy pokud jsou zebra opravdu sotva vlazna, tak uz vykonnejsi vetrak nepomuze a lepe chladit uz nebude., coz neplati u chladicu, ktera maji masivni (a dobre telepne vodiva) medena zebra s mensi plochou, tam vykonnejsi vetrak pomuze a pokud majitely nevadi hluk, muze mit takovy chladic vetsi potencial do budoucna...ale hned dodavam, ze 43 stupnu na 1.6V je skutecne vyborny, ani se mi tomu nechce verit. Jinak o teorii chlazni, tedy o termodynamice nejake znalosti mam....ale to je vedlejsi. Souhlasi s tebou ze prestoze zavislost prurazneho napeti nateplote je docela strma, je pravda, ze 43 a reknem 30 u super extra dobryho vodnika asi moc neudela, maximalne tak o 0.1-0.2Vm spis tech 0.1.
Původně odeslal FatalDooM