ak sa ti ozyva z veze brum , tak je sposobeny tzv. zemniacou sluckou ... inak povedane potencial "zeme" tvojej veze nie je zhodny s potencialom zeme tvojho PC a preto ak tieto dva komponety prepojism, tak tecie cez zemniacu slucku vyrovnavajuci prud, ktory sa prejavy ako silny brum ...
... zvuk z volkmena je super preto, ze "zem" vokmena je galvanicky oddelena od zeme PC (olkmen je totiz napajany z bateriek) a teda cez zem netecie ziadny rusivy prud...

100% ucinne riesenie je jedine galvanicke oddelenie ... co ale nie je lacne (napr. vsetky priemyselne meracie prevodniky (teploty, tlaku, hladiny, prietoku ...atd.) (ktore pracuju najcastejsie s vyst. sig 4-20mA), ktore sa pouzivaju v priemysle su od riadiaceho systemu galvanicky oddelene - dovod je nielen zabezpecenie neruseneho signalu (dlzky kablov su 10-tky az 100-vky metrov) ale aj iskrovej bezpecnosti a dalsich veci.... napr. u prevodnikov teplota/4-20mA by zemniace slucky sposobovali obrovske nepresnosti v merani.... taketo prevodniky (MTL, Stahl, PF, HB) ale stoja radovo vyse 10tis. Sk

... pre teba najjednoduchsie bude ak odpojis zemniaci kolik na zosiku (toto je ale z hladiska bezpecnosti NEPRIPUSTNA UPRAVA !!!), este je tu moznost zaradit do sig. kablu kondenzator - ten je pre jednosmerny prud vpodstate izolator , takze zemniaci prud nebude moct pretekat a brum zmizne...moze tym ale utrpiet kvalita zvuku - treba skusit...

Ak mas vezu so sietovym privodom "2-pinovym" - vidlicka a na PC mas "3-pinovy" - "Euro" zasuvka, tak u tej veze by nemala vznikat zemieca slucka a problem bude v tom, ze mas do veze pripojene na dalsie vstupy este ine pristroje a tie sa ovplivnuju - ja napr. ak chcem pozerat film cez PC na 72cmTV a zvuk z PC mam zapojeny do zosika , tak musim zo zosika odpojit ostatne pristroje(DVD,Video, TV) inak to brumi ...