Mily Ricicku:
1) jak jsem jiz rekl, ja ten vzorec nevymyslel, nerucim za nej.
2)Ktere veci tebou napsane jsou spatne? Zadny problem:
Ve stručnosti z toho plyne zajímavý poznatek, že když paměti neběží 1:1 tak to zas tak moc výkonu neubere.
Ale ono to je pomalejší!!! A divil jsem se tomu, že citace:" to zas tak moc výkonu neubere". Prostě cpát peníze do rychlých a drahých pamětí jenom proto, aby mi běžely 1:1 a získal tak docela málo výkonu navíc.
Hm, asi máš pravdu Petriku, jak říkáš frekvence pamětí podle tebe nemá žádný vliv na výkon. Tak jo, jenom mě trochu zaráží proč jsme nezůstali třeba u SDR EDO 66MHz? Že by se výrobci pamětí nudili a jenom tak z dlouhé chvíle zvyšovali rychlost. Nebo je rychlost jenom vedlejší produkt zvětšování kapacity chipů?
Vsechno to jsou naproste kraviny, jak jsem myslim dostatecne presvedcive dokazal tim SuperPI benchmarkem. A predevsim tu posledni citaci jsi asi napsal hodne stripovanej ))

3)Raketovej vedec opravdu nejsem, vidim to spis na supravodivost nebo nejaky jiny pevny latky, co se u nas na MFF delaj
4)a o matematice jsem uz take neco zaslechl , ale ten vzorec jsem sem postnul jeste v dobe, kdy jsem A64 nevidel ani z vlaku, takze jsem si to nemohl overit. Ted uz vim, ze to je jinak.

Citace Původně odeslal richie08
Ale Petričku, to chce trochu klidu a trochu používat rozum . Jinak bys nám tady nemohl psát takový blbosti:
Pro ostatni stejne neznale, jako jsem byl ja, nez jsem si to precetl. Asi to tu uz zaznelo, ale opakovani je matka moudrosti )

I think Memory Frequency and HT Frequency (HTT/FSB x LDT)are key factors or limitation rather than CPU Frequency (HTT/FSB x CPU Multiplier)in Overclocking AMD64 as follows:

Memory Freq = CPU Freq /(Multiplier + Divider)

1)Divider(Memory Frequency): 200Mhz=0, 166Mhz=2, 133Mhz=5, 100Mhz=10
2)HT Frequency(HTT/FSB x LDT) LDT: 1x--4x(Skt754), 5x(Skt939)
Max 800Mhz for Skt754 and 1000Mhz for Skt939 in theory-- although overclockable in some extent-- actually they must be overclockable for better OC.
3)Once maxed out Memory Frequency & HT Ferquency are determined-- say overclocking using CPU default setting, plug into the above formula and try changing other variables--i.e. HTT/FSB & Divider
Ten vzorec je naprostá blbost, ale v angličtině to vypadá docela chytře, že? Jenže jenom pro Petrička. No, raketovej vědec asi evidentně není, ale stejně by na to stačila matematika základní školy.

2Petriček: mužeš mi laskavě konkrétně sdělit, které mnou napsané věci jsou špatně?