Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Zkusenosti s bezpecnosti waterbloku

Standardní Zkusenosti s bezpecnosti waterbloku

Mam v umyslu si koupit waterblok Cascade, ale jediny z ceho mam strach je protekani vody mezi plexi a Cu casti. Proto sem prosim napiste sve zkusenosti s timto problemem (nemusi se jednat primo o blok Cascade, muze to byt i obecne o problemu protekani vody mezi vrstvami chladice).

BTW: Jestli tady uz takove nejake tema je, tak se omlouvam, ale ja ho nenasel.
    | Solidní nadprůměrný počítač vhodný k běžné i pokročilé konstruktivní práci.
    | Member of SPM, master of PET bottle
    | Nikdy si nepleťte pohyb z činem.

Standardní

hehe, nez by protek waterblock od radka, tak bych si spis bal toho ze by zacla prosakovat med
    May the force be with you

Standardní

Citace Původně odeslal Tomcat-cz
    hehe, nez by protek waterblock od radka, tak bych si spis bal toho ze by zacla prosakovat med
    JJ, diky. Ale me furt jedne na mysl, jakto ze skvirou, kde neni zadny tesneni a je to jenom pritazeny sroubkama (ktery se po case povolujou (aspon u vsech mechanickych casti co znam se povolujou)), nic neprotece. Mozna je to blbej nazor, tak se mi pokuste vyvratit

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Luge
    Citace Původně odeslal Tomcat-cz
    JJ, diky. Ale me furt jedne na mysl, jakto ze skvirou, kde neni zadny tesneni a je to jenom pritazeny sroubkama (ktery se po case povolujou (aspon u vsech mechanickych casti co znam se povolujou)), nic neprotece. Mozna je to blbej nazor, tak se mi pokuste vyvratit
    Kúp si okuliare

http://radekb.wz.cz/index_soubory/Page532.htm
    hlavne toto:
    Kus také obsahuje těsnění ze silikonové gumy.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

A samozrejme silikonove hadicky zpuchri a propousteji vodu... Proc je tu asi uz tolik spokojenych uzivatelu cascade bloku ? Protoze ten blok vyborne chladi je naprosto bezpecnej a pekne vypada

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Standardní

Co sa tyka bloku cascade, ma tri vrstvy plexi/plexi/med a vsade su tesnenia. Rozoberal som ho uz dva krat (kvoli smetiam), a stale nezateka. (sfina jedna) Staci poriadne dotiahnut tie 4 sroby a uz nepretece.
    AMD Barton mobile 2600+@11x236 watercooled, Leadtek GeForce 6800 128MB watercooled 445/880 12p/6v Vmod 1,6V, ABIT AN7 nForce2 Ultra watercooled TicTac BIOS OCPmod Cmod, TwinMOS PC3200 \"50B\" @ 3,2V 2,5-2-3-11-2T, Seagate Barracuda7200.7 Plus 200GB 7200RPM 8MB cache, Enermax 460W EG465AX-VE(G)FM Vmod(3,3/5/12), SoundBlaster Live 5.1, net: chello rulezz, OS MS firmware XP

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

stat se to muze u kazdeho bloku ale je to velmi nepravdepodobne.
    kazdopadne radek to ma moc precizne vyrobeny a rozhodne se nebojim ze by neco vyteklo
    .

Standardní

Jj, tak diky, toho tesneni jsem si nevsiml. Trochu jsem propadl obavam.

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

Me od Radka protekal GPU WB, byl to opravdu pokazenej kousek(mel vice vad) Nakonec se mi ho podarilo zalepit, ale Radek samozrejme nabidl vymenu
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Standardní

Citace Původně odeslal Fila
    Me od Radka protekal GPU WB, byl to opravdu pokazenej kousek(mel vice vad) Nakonec se mi ho podarilo zalepit, ale Radek samozrejme nabidl vymenu
    Diky za povzbuzeni

Standardní

Citace Původně odeslal Fila
    Diky za povzbuzeni
    Buď v klidu, já taky když jsem si před skoro třema rokama bral vodníka, tak jsem měl ty samé obavy, ale nikdy mi nic neproteklo
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

Mam ho od Radka a neprotika ani po dvou rozebrani. GPu od Radka melo nespravne serizly srouby a zasahovaly mi primo na cip grafiky, stacilo je podlozit par podlozkama a leharo
    ASUS A6T-AP017

Standardní

prejst na vodnika je tak trochu aj psychologicky problem .Predsa len voda...Aj ja som mal par dni strach,ze to zaprska a je po PCcku.Tym skor,ze som si to vsetko zbastlil doma.No ale clovek si zvykne aj na horsie veci.Ved skusku tesnosti si urcite yrob pri vypnutom PC a zavisi len od teba,aka bude dlha...
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Senior Member
    Vliv
    293

Standardní

neřeš to je to v poho

ja jednou zapomněl zapnout čerpadlo a silikon na WB povolil a mě se celá fošna i s GK pocintala destlikou

ihned to spadlo

cely sem to vysušil, gk měla pár pinu načernalejch ale všechno zase fungovalo
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Senior Member
    Vliv
    293

Standardní

jo povolilo to když to mělo asi 115 C
    nejdřiv se to reslo, ja dal bios a ta teplota byla trochu ehm
    tak jsem zapl čerpadlo a najel do winu ale pak začal WB pouštět
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Standardní

Jeste me napadla jedna otazka, kdyz uz jsem udelal jeden thread, abych to tady zbytecne nezasiral. Cerpadlo se asi musi poustet pri zapinani pocitace manualne, co?

EDIT: Resp. nevite o nejakem produktu, jako je tento? (neco levnejsiho by bylo lepsi. Kolik to asi zere energie ze zdroje?)
    http://www.max-oc.de/assets/s2dmain....dd0d8f13e.html

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

nemusi mozes si zbastlit zapinanie cez rele .. obrat sa na odbornikov v sekcii bastlenie .. inak to by tam asi bolo dobre pridat do sticky
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

Cerpadlo se asi musi poustet pri zapinani pocitace manualne, co?
    ved si kup za 100 Kc predlzovacku s vypinacom- zapoj tam napajanie PC a to cerpadlo.Ja to tak mam- vyhoda,ze sa ti spusti cerpadlo ,ale este nie PC-ak by praskla hadica,tak sa nic nedeje....
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

Spajdr - me take zadny blok este netek, a teploty mivam silene Jediny, co me kdy teklo byly radiatory of AquaCoolu. Ne, ze by tekly, ale ty koncovky na nich byly malo dotazene (ne ty, co jsem dotahoval na hadicky ja, myslim ty zavity, ve kterych drzej ty sroubovatelny koncovky cely, ty byly malo utahly... od vyrobce. Stacilo dotahnout sikovkama a od ty doby ani kapka Teda, az na tekouci Tank-O-Matic reservoar. Furt pri vyssich teplotach tekl, dotahovani nepomahalo - az preskl...
    ...doufam, ze jsem ted nikoho neodradil od vodniho chlazeni, jen rikam - pokud chcete pres 60C jiti, tak doporucuji od Tank-O-Maticu dat ruce pryc. Stalo me to 2500,- Kc, takze vam radim dobre, ned dopadnete takhle:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...5&c=8&d=1&v=v2
    + 4 obrazky doprava sipkami

jaro.jaro - presne tak to delam ja a je to super Jeden vypinac na vse, cool

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání