Ten haluz s kompresí viditelný na obloze v Quake III nebyl problém vyřešit
Řešilo se to vypínáním komprese textur . Jenže to šel pak do kytek i výkon a byl někde na úrovni Voodoo 4... A není to jen záležitost Q3, ale všech openGL her s kmpresí. Podívej se třeba na obrázek modrý oblohy, kterej jsem postnul výš. Ten není z Quaka, ale z Vulpine GL marku, kterej je napsanej pro geforce 2 a 3 . A jak si můžeš všimnout, Kyro v 16ti bitech má vyšší kvalitu, než geforce ve 32 . GeForce MX zdaleka nebyla taková bomba, jak uvádíš. Znám sice dost lidí, kteří tuhle kartu mají, ale většina s ní spokojená nebyla (krom jinýho i problémy s driverama). Zatím jsem se ale nesetkal s člověkem, kterej by byl nespokojenej s kartou od 3Dfx. A ještě jedna věc. Voodoo3 měla v době GeForceMX mnohem lepší poměr cena/výkon a výkon taky o tolik nižší nebyl.

FPS s T&L off... tak tos mě pobavil . Minulej tejden jsem testoval Radeon SDR, tahle karta má T&L rychlejší, než GeForce2. Ve 3D marku jsem pro zajímavost zkusil požít T&L softwarový (Athlon XP) a výkon mi vzrostl o necelých 10% . U GeForce by tudíž byl rozdíl ještě zajímavější. V pátek dopoledne jsem testoval Radeon 8500. V nature testu jsem nastavil softwarový T&L i softwarový vertex shader a výkon se nezměnil ani o celý 1FPS. Takže mi netvrď, že T&L, ještě navíc 4 roky zpátky, znamenalo nějakou revoluci. Jak by pak bylo možný, aby třeba Kyro II bylo plně DX7 hře (s podporou pro HW T&L), jako je Dungeon Siege, rychlejší, než GeForce2 PRO a blížilo se GeForce3. A to má Kyro skoro 5x nižší fillrate .

na GF2 si zahraješ bez nějakých ptákovin doteď. Na Voodoo už asi ne.
Nesrovnávej nesrovnatelné. Voodoo 5 nemá pořádnou softwarovou podporu už skoro čtyři roky. Neříkal jsi, že chceš srovnávat TEHDEJŠÍ situaci?

na AA jsi si mohl zajít chuť jak na GF ,tak na Voodoo, protože fps padali až do sklepa
Na to, kolik těch Voodooček máš, je znáš nějak málo. UT s FSAA 2x v 1024*768 v pohodě, Clive Barkers mimo nejakčnější scény (souboje s hlavníma bossama) 1280 + 2xFSAA taky v pohodě. A s vsync., samozřejmě.

Prostě nechceš uznat, že byly lepší alternativy, než GeForceMX. Pokud někomu stačil o kapku nižší výkon, mohl vzít Voodoo3, nebo později Radeon LE či SDR, které sice byly dražší, ale taky mnohem rychlejší než MXka. Další vobou bylo Kyro. Ale to zrovna taky nemělo T&L, viď

Kyro je předmětem této hádky, pokud tvrdíš, že nebyla výhodnější karta, než GF MX...