Ahoj potřeboval bych poradit s následujícím problémem: mám Athlon XP 2000+ a Soltek 75FRN2-L, k tomu sem minulý týden koupil nové paměti Corsair 512MB DDR 400 CL2.5 a těšil se jak pojedu (pro začátek) na 10x200. Jenže mi to ani pořádně nenabootuje, stále to nabíhá v nastavení 12,5x100 a píše to hlášku: Warning: CPU has been changed or overclock fail!
Když snížím násobič nebo FSB, tak to bez problémů naběhne a je to stabilní. Zjištěné maximální hodnoty FSB a násobiče sou: 9,5x205, 10x193, 10,5x191. Jiný sem netestoval. Když zvednu FSB třeba jen o 1MHz, tak to zase najede v 12,5x100 a vyhodí tu to hlášku. Dřív, když sem měl Noname paměti DDR 333, tak mi to stabilně jelo na 12x175!!! A teď to nedá ani 2GHz.
Nevím čím to je, jestli procesorem nebo zákl. deskouJeden kamarád mi poradil, ať zvýším napětí desky (sem teď ale pryč od PC, takže to nemůžu vyzkoušet). Myslíte, že to může pomoct? Mám nastaveno VDD 1,6V. Nebo by pomohl Flash BIOSu (do čehož se mi vůbec nechce a beru to jako krajní možnost)?
Díííkyyy za rady![]()