Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Vypalovacka (ne)vypaluje

Standardní Vypalovacka (ne)vypaluje

Mam ted doma novou vypalovarnu. Ale mam par problemu. Potom co jsem sehnal ovladače (bulk verze) tak jsem ji hned zkusil,a vypada ze vse slape jak me nero hlasi ze je vypaleno. Tak to hned zkousim a jde to. Ale na druhy pokus opet nero hlasi vypaleno,zadna chyba,ale kdyz se kouknu na to CD tak je prazdne.
    Mam to na secondary master kanalu.
    Jinak jina CD cte.
    A taky mezi post zprvami mam tohle: Secondary IDE chanell no 80 conductor installed- sice to neni myslim moc anglicky,ale jestli chtel rici,ze nemam ovladač(nebo co znamena v pocitacove terminologii condoctor) tak nevim co bych tam mel dat.

Co jsem vyzkousel: dival jsem se do biosu na nasteveni DMA a PIO,jenze na tam jsem nasel jen moznosti :AUTO,MODE 1,MODE 2, MODE 3,MODE4 . Myslel jsem na pevno nastavit DMA aleje tam jen PIO.
    Prehodil jsem to z posledni koncovky kabelu na tu prvni.

Dík za nápady.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Standardní Re: Vypalovacka (ne)vypaluje

Secondary IDE chanell no 80 conductor installed - špatný IDE kabel, buď nemáš 80-ti žilový(nutné pro U-DMA vyšší než 2), nebo jsou nedomačknuté konektory, nebo moc zpřehýbaný kabel ... prostě zkontroluj (případně vyměň) datový kabel.

V BIOSu se U-DMA pro disky zapíná většinou v INTEGRATED PERIPHERALS, ty jsi zřejmě koukal na STANDART CMOS SETUP(tam nechej AUTO)

K problému s vypalováním buď konkrétnější - co máš za Windows, Nero (zkus jinou verzi), vypalovačku
    Jaké ovladače jsi sehnal Windows mají vlastní driver fugující prakticky s každou dnešní mechanikou, stačí nainstalovat vypalovací SW. Někdy to chce nahrát ASPI drivery, ale to většinou jen, když vypalovací nebo grabovací SW nevidí mechaniku
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Achich ouvej...

1) Chtělo by to napsat, co že to vlastně máš za vypalovačku.
    2) Jaký ovladače jsi to proboha stahoval/od kdy je potřeba na provoz vypalovačky ovladač.
    3) Ta hláska v biosu znamená, že tam nemáš 80-ti žilovej kabel. Vypalovačka by ho neměla vyžadovat, ale třeba hdd ano.
    4) Pio/DMA se nastavuje ve windows, ale samozřejmě jsi nenapsal jaký máš.

Takže doplň informace...
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Novejsi palky, hlavne ty s DVD cteni/palenim umej UDMA => chtej ten kabel. Ale jinak je to thread na smaznuti, kdyz tazatel neni schopen napsat CO ma za palku.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ted,kdyz to ctu tak to je strasny se mnou.Uplne se stydim za to s cim vas tady otravuju .

Tak tedy WIN98, LITE-ON SOHC-5223K. Je to 40 zilovej kabel(paneboze ja to ani nepocital) to bude ten problem.DMA ve win mam zaple jestli to teda je ve spravci zarizeni. Ale podle me je uplne divny ze mi to hlasi ze je to vypaleny,ale kdyz na to kouknu tak tam nic neni. A to cd,ktere jsem vypalil jako prvni,bylo zprvu funkcni,ale ted se jevi jako prazdne.

Standardní

To, že tam máš 40 žilovej kabel pro pálení CD určitě nevadí a "Secondary IDE chanell no 80 conductor installed" je pouze hlášení biosu, že nemáš mechaniku na 80 žilovým kabelu. Nevím, jestli tohle Combo umí ATA66, nikde jsem to nenašel a jestli ne, tak tam ten 40 žilovej klidně nech.

Jinak by mě docela zajímalo, co jsi to tam instaloval za ovladače.
    Jediný ovladače, co bys mohl potřebovat jsou ASPI, ale 98čky obsahují vlastní a dobrý ASPI (oproti XP), takže uděláš nejlíp, když si stáhneš nejnovější verzi NERA a zkusíš to znovu.

Standardní

Tak zjistil jsem ,že problém bude někde jinde. A to v tom,ze je ta mechanika proste trochu vadna. Zkousel jsem vypalit dalsi CD(nebylo pred tim palene) a hned na to kouknu a je to tam ( to co jsem nahrval),zkousim to za chvili a prve to nenacte vubec,tak resetnu comp,ted to sice nacte ale jako prazdny cd. Teda to co se mi jednou uz stalo. Zkousim cd vypalene u kamose, no naprvni pokus nenacte,resetnu nacte. Kdyz tam dam lisovany cd tak je to ok.
    Uz ze zacatku jsem se trochu divil,ze se roztoci,zastavi,roztoci,zastavi-takhle nekolikrat. No ale rikal jsem si kdyz to funguje tak co.

Standardní

Tak abych nezapomel ja se dival v biosu do spravne kolonky-INTEGRATED PERIPHERALS .Ale v tom mym biosu si muzu nastavit mode od rezimu PIO nebo UDMA-disabled/auto.

Jinak dik za vsechny prispevky. Jestli myslite ze neni vadan tak piste do nedelniho vecera,pak ji posilam zpatky do czechcomputeru.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    359

Standardní

no a byl by problem za dvacku koupit 80zilovy kabel a zkusit to s nim a pripadne na druhem kanalu radice?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

a co ma preboha pocet zil a rychlost kabla spolocne s napalovanim (obzvlast CD)?

EDIT: k povodnemu dotazu, nemas nahodou len v Nero zaskrnutu len simulaciu palenia a nie samotne palenie?
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no a byl by problem za dvacku koupit 80zilovy kabel a zkusit to s nim a pripadne na druhem kanalu radice?
    40 nebo 80 žilovej kabel je úplně jedno, kor u CD vypalovačky a navíc i 80 žilovej má jenom 40 žil + 40 na stínění .
    To hlášení biosu je standartní, jenom prostě upozorní, že není připojen 80 žilovej kabel. Dělají to hlavně desky od MSI.

To almanil: jestli ti to čte lisovaný a pálený ne, tak ji rovnou reklamuj, může pomoct nový firmware, ale to není jistý.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    359

Standardní

tak dik, ze ste ze me udelali blba

samozrejme, ze vim jak to funguje. ale mel sem tu i mechaniku ( nerikam, ze byla stopro v phode ),ktera na kabelu bazirovala.

co do 80ky to hlasi kazdej novej bios.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Tak ja uz koupil ten kabel,uz jenom kvuli pokusu,ale nepomohlo to. NOvej FW jsem nahral(FW jsem myslel ty ovladace jak jsem zminl v prvnim postu),taktez novy firmware nepomohl.
    2 Markoff:mam zaple normalni vypalovani ne simulaci.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    43
    Vliv
    309

Standardní

Napadá mě ještě jedna možnost, související s tím hlášením ohledně kabelu (nevím, jestli je to combo ATA66, ale myslím že ne) - a v tom by mohl být problém - že se deska snaží vnutit mechanice jiný režim, než ve kterém má pracovat. Řešení - vypnout v BIOSu u nastavení řadiče (resp. kanálu, na kterém je mechanika) UDMA, u starších VIA chipsetů a obzvláště s SB686b je to nutnost. Stejné řešení měly konflikty "686b vs. TEAC+další mechanika na stejném kanálu", mechanika si pak spokojeně jela v MW-DMA2 a byl klid...

Indicie tomu trochu nasvědčují.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

Co pořád máte s tím hlášením. To opravdu není žádná chyba, že to napíše 80žilovej kabel nepřipojen a navíc když už ho koupil , tak už mu to určitě nic nepíše. A taky jaký vliv může mít 40-80 žilovej kabel na čtení lisovaných či pálených CD? Píše, že lisovaný přečte.

To almanil: Vyzkoušej ještě čtení těch lisovanejch a pálenejch CD, můžeš zkusit i RW a vyzkoušej to pro jistotu třeba v Alcoholu 120% nebo v CloneCD, ať je jistota, že to není softwarem a když to nepomůže, mechaniku s klidným svědomím reklamuj.

Standardní

skus to v inom compe na samostatnom kabli, ked nepojde ani tam, tak je vadna (dodrbany napalovaci laser) -> reklamacia

EDIT: jo a dufam ze si skusil viac aktualnych verzii Nero, aj 5.x aj 6.x a pripadne aj iny SW napr. CloneCD, inak ale rozhodne to treba skusit na inom compe, tam sa uvidi ci je chybna or mas len cosi blbo nastavene u seba...
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Standardní

Ale ono nejde jen o to vypalovani,prece kdyz to jednou jde a jednou nejde tak asi problem nebude v programu,mluvim o cteni.

Standardní

Citace Původně odeslal almanil
    Ale ono nejde jen o to vypalovani,prece kdyz to jednou jde a jednou nejde tak asi problem nebude v programu,mluvim o cteni.
    To asi neznáš NERO a asi těžko to budeš vědět na beton, když jsi to nezkusil.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání