Hele, VSA-100 rozhodně nebyl takovej propadák, jak uvádíš. 3Dfx nevyhořelo vydáním tohohle procesoru ale kvůli tomu, že se prostě sešlo moc problémů najednou (soudy s nVidií kvůli kradeným technologiím, špatný odhad situace na trhu pamětí, opožděné vydání V5-5500 atp.).
Když je to podle tebe tak špatná karta, tak mi pověz, jak je možné, že exisuje několik her, ve kterých V5-5500 (tj 4 texturovací jednotky, 166MHz SDR paměti) porazí "superkvalitní" GeForce2 GTS, která má 8 texturovacích jednotek, běží na 200MHz, DDR paměti na 166MHz a navíc má tu úžasnou T&L jednotku.
Jak je možný, že Voodoo5 je se svým fillrate 666MTxl/s výkonnostně tak blízko kartě, jejíž fillrate je 1600MTxl/s, což je skoro 2,5 krát tolik!
Jak je možný, že její výkon lze srovnávat s kartou, jejíž efektivní paměťová propustnost je 2x vyšší!
Po HW stránce byla podle mě šmejd GeForce. Byla sice trochu rychlejší, ale její výkon vůbec neodpovídal teoretickým parametrům. To by musela být min. 2x rychlejší než V5 a to samozřejmě nebyla. Neefektivní paměťový řadič, odbytá podpora pro kompresi textur, FSAA ani nemá cenu zmiňovat... Po tomhle mi opravdu nepřipadá V5tka tak špatná, jak ji líčíš ty![]()