no, takze som skusil HDD zapojit na to SS bez sufliku priamo na kabel a nepomohlo to

pokial HDD na SS prehodim zo Slave na CS tak ho system pre zmenu vobec nenajde (to by asi chcelo aby DVDRW nebola Master a tiez aby bola CS, lenze ta by pre zmenu nefachcila ked by nebol ziadny HDD v sufliku co vacsinou nie je a nebudem prehadzovat jumperi pri kazdom pripajani HDD ked navyse nie je iste ze to fachci, proste DVDRW moze byt nastavena jedine na Master)

HDD v tom sufliku inak fachcili uplne normalne UDMA, aspon urcite v casoch ked bola na SM CDRW, neviem ci to nezacalo blbnut odkedy je na SM DVDRW (az tak casto nepripajam HDD)

HDD sa urcite neprehrieva, navyse neviem co by to malo spolocne s tym, ze prakticky kazdy v tom sufliku ide chvilu v UDMA a az pak sa prepne do PIO

ovladace som ziadne nemenil, uz to tak vyzera ze sa asi ta DVDRW neznasa so suflikom ci inymi zariadeniami na kabli, asi skusim prehodit suflik na PS, tam snad bude fachcit normalne a beztak ho pouzivam len obcas, to kopcenie nebude tak pomale urcite ako PIO a navyse sa bude dat s PC robit

asi to vyriesim tak ze ten suflik zo SS na PS, len ta jedna vec mi vrta hlavou, preco dokaze fachcit v UDMA chvilku a pak sa prepne do PIO? mam taky dojem ze to ma nieco s neprerusovanym tokom dat, ze ked dam kopcit 1CD tak ho skopci ako UDMA a pak sa prepne do PIO a rovnako kebych dal 20CD tak az po ich skopceni sa prepne do PIO, ale viem ze sa mi uz aj stalo, ze to slapalo napr. do 30% uplne pekne (UDMA) a pak to spadlo na PIO, len to si neviem vysvetlit, inak bych bral ze sa proste neznasaju...