Citace Původně odeslal gregorius
Citace Původně odeslal Killer99
Panve s odpoctem dph je to tak, ze si vyzadate papiry na vyvoz zbozi ze slovenska. Nasledne si koupite ty karty za plnou cenu + dph, vyplnite zadost o navraceni dph tu si nechate potvrdit na celnici, ze jste zbozi vyvezli a obchodnik u ktereho jste to zakoupily je povinen vratit vam nasledne dph. Tak to alespon dle zakona ma probihat. Nevim jaky je limit pro vyvoz ze slovenska, ale ceska republika ma 7000kc na jednu fakturu. To znamena ze muzete vyvezt zbozi do 7000 tis. korun ovsem nikde se nepise o max. limitu faktur, ktere mate. Myslim si ze na slovensku bude obdobna situace, jenom bych cekal ze maximalni castka pro vyvoz je o neco vyssi. Nemelo by rozhodovat jestli jste to koupily ve velkoobchode nebo maloobchode pouza prodavajici musi byt platcem dph.
to mi chces jako rict, ze kdyz si tady nejaky slovak koupi neco za 7001,- Kč, takze si nemuze odecist daň? To se mi nezda, ja myslim, ze je jen omezena minimalni suma a to je 1000 Kč a maximum omezene neni...
kdyz nakoupis nad tech 7000,- tak to budes muset proclit........(aspon myslim ze to tak je)