Takže ještě jednou a naposled pro nechápavého PetrikaAle ono to je pomalejší!!! A divil jsem se tomu, že citace:" to zas tak moc výkonu neubere". Prostě cpát peníze do rychlých a drahých pamětí jenom proto, aby mi běžely 1:1 a získal tak docela málo výkonu navíc.Původně odeslal petrik
Ten vzorec se mi nějak nezdá. Když vezmu FX55, který běhá s násobiletelem 13, a chci aby paměti běželi na 100MHz: fRAM=2600/(13+10)=2600/23=113MHz a to není 100MHz! Ten vzorec totiž platí jenom pro násobitel 10 čili 2GHz CPU. Že by každý procesor s jiným násobitelem měl jiný vzorec? Nebo že by každý procesor měl jinou sadu paměťových dělitelů pro každý CPU násobitel? To snad každý musí usoudit, že to je blbost a že soudruzi v NDR někde udělali chybu. To, že je něco napsáno anglicky ještě neznamená, že to je pravda nesmírná. Je to jenom jiný jazyk v němž píší také takoví neználci jako je Petrik.Původně odeslal petrik
Frekvence pamětí se podle mne neurčuje přes CPU. To by totiž znamenalo abych dostal frekv. pamětí, že musím FSB vynásobit CPU násobitelem, následně jím hned vydělit a až nakonec násobitel pamětí. Podle mne je to příliš složité.