No ja jsem tvuj puvodni post pochopil tak, ze tim 1:1 jsi myslel synchronni beh pameti s FSB a ze kdyz to bezi nesynchronne, ze by to jako melo byt pomalejsi a ze se jako divis, ze neni. To to je jasny, ze neni, protoze pamet proste o nejake FSB nevi a je ji ukradena, ji zajima jen jeji vlastni frekvence a to je vse, jestli HTT bezi, nebo nebezi, nema na pametovou propustonost vybec zadny vliv. Samozrejmne ze frekvence pameti se odviji od frekvence (nasobice) FSB tim vzoreckem, ale to je vpodstate vedlejsi. Expertem na A64 se necitim a nemusis hned utocit, ja te jen upozornil, ze cos napsal, byla kravina, protoze FSB nema s pametovou propustnosti nic spolecneho, pokud nejak docilim, aby pameti bezeli na dane frekvenci.
Pro ostatni stejne neznale, jako jsem byl ja, nez jsem si to precetl. Asi to tu uz zaznelo, ale opakovani je matka moudrosti)
I think Memory Frequency and HT Frequency (HTT/FSB x LDT)are key factors or limitation rather than CPU Frequency (HTT/FSB x CPU Multiplier)in Overclocking AMD64 as follows:
Memory Freq = CPU Freq /(Multiplier + Divider)
1)Divider(Memory Frequency): 200Mhz=0, 166Mhz=2, 133Mhz=5, 100Mhz=10
2)HT Frequency(HTT/FSB x LDT) LDT: 1x--4x(Skt754), 5x(Skt939)
Max 800Mhz for Skt754 and 1000Mhz for Skt939 in theory-- although overclockable in some extent-- actually they must be overclockable for better OC.
3)Once maxed out Memory Frequency & HT Ferquency are determined-- say overclocking using CPU default setting, plug into the above formula and try changing other variables--i.e. HTT/FSB & Divider
Původně odeslal richie08