Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: potřeboval poradit (repraky)

Standardní potřeboval poradit (repraky)

Cus lidi ,potřebovasl bych helfnou od někoho kdo trošku rozumi elektronice (Audio).Dělam repraky ke kompu brachovi.Vyrubal jsem vnitrosti ze starej malej bedínek a doma se mi povalovali repraky od gramce a tak me napadlo to dat dohromady.Musel jsem dát chladič na jednoho švaba jelkož se moc hřál a ted v poho.
    Chci do nich jeste dát repráčky stěch malej bedýnek ale nevím jestli potom neodpálim kvuli přetíženi ten malikatej zesík?Porádí mi někdo.PLS

AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Standardní

No tak odpálit ho můžeš snadno, jelikož podle nakresleného zapojení bude jmenovitá impedance 2 Ohm a to představuje pro zesilovač příliš velkou zátěž.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní

tam musi byt nejaka vyhybka nebo aspon kondik pred tema vyskacema....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

to je dobry narez, dej ty repraky do serie (budes mit 8ohm), uz jak psal Wolferine, tak aspon kondik (tzv. vyhybka s 6dB strmosti->pri nejhorsim elektrolyt, bipolar lepe MKT), a to "trafko" ti to utahne? asi jsi to vybral z nejakych hi-fi PC, to tak tipuju na 2W spickove zateze, chtelo by to vetsi->kup na stejne napeti s vetsim vykonem, tohle se pouziva tak max. na melodicky zvonek
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Standardní

mno ale zase me napada jestli ma ty repraky z reprobeden od gramce tak tam nejaka vyhybka byt musela....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    mno ale zase me napada jestli ma ty repraky z reprobeden od gramce tak tam nejaka vyhybka byt musela....
    Nemusela ... pokud jsou to pásmové měniče, tak je jedno že pospojujš tři 4Ohmový měniče paralelně(ale musí to být meněče opravdu pásmové (basy-středy-výšky)) ... pak je pro zesilovač furt impedance 4Ohmová ...

Ale jelikož autor dle nákresu a popisu spojil prostě lib měniče, tak opravdu hrozí, že výsledna impedance je 2Ohmy, což může být pro zesilovač od jistých hlasitostí smrtelné.

Ani kondík by nepomohl ulehčit impednační zatěži, protože jsou měniče širokopásmové, tak by i přes kondík byla impedance u výšších kmitočtů, zase tam už není tak veliká napěťová zátěž.

No každopádně nedoporučuju takle spojovat měniče 3W se zesolovačem s výkonem 10W ... jednou ti ujede ruka a ticho.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

díky všem za rady,Hodil jsem to do serie a je klid.
    PS:už je to hodně dloho co jsem ze školy a na fyziku už jsem dávno zapomněl co je to seriovy a papararelni jen si pamatuji že to jedno je nebezpečny pro zesík pokud tam nejsou vyhybky,ale už jsem nevěděl který.

Ještě jednou dík
    AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Standardní

dalsi moznost (i kdyz je to prasecina) je pridat jim impedanci "dratem". kdyz k tem reprakum das tak 10m kabelu, tak zvysis jejich impedanci na slusnou hodnotu. Ale ber to spis jako nouzovou moznost.
    CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

2Budha:Co to je zase za šílenost .... víš vůbec jak funguje reproduktor ... Tak zaprvé proč motat 10m drátu, když rovnou mužeš koupit cívku, ale to je uplně OT ... když přidáš indukci k měniči, tak ti toho moc nezhraje, protože ta cívka bude sloužit jako dobrej filtr (kokrétně dolní propust) ... a to jsou zase vyhybky, že...

Pokud bych bral zřetel na to co jsi původně zamýšlel, tak se tomu říká impedanční přispůsobení, a to je vcelku záludná a složitá věc

Než něco takovýhleho vypustíte, tak by opravdu nebylo odvěci něco si o tom přečíst...

Takže radši LOCK, aby se zde nešířily podobné nápady. v přípdaě protestů > PM
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání