Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Problem s HDD Maxtor-om 6L....

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní Problem s HDD Maxtor-om 6L....

Vlastnim uz 2.5 roka disk Maxtor 40 GB 7200 rpm 2 MB cache. Doteraz s nim neboli ziadne problemy.

Ale asi pred dvoma tyzdnami som spozoroval ze ked kopirujem na ten disk alebo z neho system sa uplne zpomali a napr. ked mi hra Winamp zacne zvuk hrozne chrcat a ako keby sa aj mierne spomalil.

Tento disk nie je systemovy mam na nom len nejake virtualky...
    Skusal som ho dat na iny kabel, aj na iny radic a to iste

Asi 2-krat po dlhsiej robote na pc sa mi ten disk jednoducho v oknach stratil, po naslednom restarte ho nenasiel ani bios. Vypol som komp, 10 min pauza zas zapol a zas nic, na druhy den som pc zapol a ohua disk je tam.

V novembri mi konci zaruka preto by som chcel ten disk dat reklamovat ale (inak korektny) pracovnik AGEMu (Dusan) mi napisal nech prejdem disk softom powermax diag co som spravil ale ziadnu chybu disk nepreukazal. Presne napisal mi:

ja pouzivam soft od maxtoru powermax diag ktori sa da stiahnut zo stranky www.maxtor.com

ked najde chybu ten soft treba doniest hdd na reklamaciu na 90% je chybny, a ked neprejde low level format v tom teste tak je zly na 100%

+ potom co som mu oznamil ze program nevyhodil ziadnu chybu disku napisal:

ja nedokazem reklamovat disk na ktorom neviem zistit chybu

Potom napisal

ak Vam to nevadi poslem to do IBM ale budete musiet pockat kym oni neurobia ten disk, musim Vas upozornit ze to moze trvat aj 2-3 mesiace

ak suhlasite tak Vam ten disk poslem, ale zaruka sa iba predlzi o cas ktory ten disk stravi v servise.

Ide mi oto ci je tento postup spravny

Otazka co mam spravit ?

Senior Member
    Vliv
    276
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní

Pockaj pockaj patri to sice aj tam ale hlavne som to dal sem lebo ide hlavne o problematiku disku. Asi so to dost zle napisal ale hlavne by som chcel vediet ci ide ten disk do kytek ale co moze byt pricina tohto javu, proste urcite sa toto prihodilo aj niekomu tuto tak pls.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no tohle vypada opravdu na problem disku. ja bych ho nechal normalne pripojeny na zdroji nonstop a za takovy mesic bych to zkusil znouv a uvidis, ze uz chybu hodi ( me totiz me wdcko take nehlasilo v diagnostice zadnou chybu, ale vsichni videli, ze proste nebezi ). proste ho jinak budes muset ukecat.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání