to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?Původně odeslal MISKOBOSS
to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?Původně odeslal MISKOBOSS
.
jasne kdyz to ma pasivne, ale aji tak, kdybych mel takovy teploty tak musim na ten radiator foukat!!!Původně odeslal Prokop
ty teploty jsou strasidelny!!!
ale asi budou zkresleny, protoze 57 °C na HDD, nevim jak dlouho by vydrzel![]()
2Trodas: jakou mas teplotu vody??
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
nebudou, a divil by ses kolika lidem disky pecou pres 60°C! a dobre se podivej disky ma polozeny na molitanu takze klidne tech 57°C majPůvodně odeslal MISKOBOSS
![]()
.
Moje vysledky:
CPU, GPU by KPCool
NB, Expanzka by Galaxi
Vymenik ze Skodovky - bez vetraku - jen nerad bych tam nejaky daval
Idle CPU 51°C (ustalena teplota)
Max CPU 56°C
Teplota v mistnosti cca 28°C (pere mi sem slunce)
Se vzduchem jsem idle 49°C a max az 65°C (musel jsem v biosu zvysit max teplotu)
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
CPU 2,2Ghz pri real 1,58V
idle 40°C
prime95 po hodine 46°C
jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
a NB blok od Ertyho....
vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany .... (ale furt mrchy rvou ... vydrbany loziska)polozen na case
teplota okoli 25°C
vodu nevim nemeril sem![]()
CPU, GPU, chipset, radiator zo Škodovky:
Idle 35°C s FAN (2x SUNON na 6V)
Idle 42-43°C bez FAN
Full load (games) testovane len s FAN 37-39°C
v miestnosti býva okolo 25°C, v závislosti od teploty v izbe je to +/-2°C
NTB MSI Mega Book M510A@M510C - Pentium-M Dothan 1,5 ; 512RAM ; 80GB HDD ; mobility Radeon 9700 64MB ; DVD-RW ; WiFi 54Mb ; 4,75h prace/2,3h games battery.... ; HW na predajCeleron M 1,5GHz, Banias core, 512kB L2 cache.
POWERED by Renault Laguna 2.0 RXE ...... 27.12.96 ......97k km @ 128k km...
Procesor viz podpis, radiator z Kadetta, na nem zatim provizorne 4 coolermastery na nejnizsich otackach, chladim CPU, NB, GPU:
voda: 35°C
CPU Idle: 42°C
CPU Load: 47°C
v mistnosti: 26°C
kdyz je v mistnosti 22°C mam teploty:
voda: 28°C
CPU Idle: 38°C
CPU Load: 42°C
Stipendium peccati mors est
Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas
Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!
Chladím CPU a GPU, radiátor chladič z Fabie 50x30, ponorné čerpadlo Atman AT305... Radiátor je bez vetroňov, ale je položený za kompom, takže naň trochu fučí zo zdroja a vetroňa spod zdroja...
Edit: Tak včera som to trochu meral...
Teplota v miestnosti: 25-26...
Teplota....... Idle / Max
CPU 2,17GHz... 34-36 / 49
System....... 33 / 42
Grafika....... nemá čidlo
Teplota naspodu v kejse meraná teplomerom do auta max bol asi 38,5...
Oproti vzduchu na CPU o cca 5-7C nižšie...
i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX
Tak jsem dneska zapojil vodníka a jsem z toho zmatenej.
Mám desku LanParty
V MBM5 mám teploty
Load Idle
CPU Socket 42°C 37°C
CPU Diode 28°C 18°C
Case 41°C 41°C
Pokud tam nebyl vodník tak rozdíl mezi Socket a Diode byl tak +-3°C.
Po spuštění Prime95 teplota na Diode během okamžiku vystoupala na těch 28°C a když jsem test stopnul tak během chvilky tam bylo 18°C.
Mám tam Bártíka 2500+ zatim ještě bez OC.
Kterou teplotu berete jako směrodatnou Socket nebo Diode ?
Nemáte někdo tuhle desku aby jste mi řekli který teplotní čidlo patří chipsetu ?
No a -5V větev mi ukazuje 0.59V
Hledal jsem tady ale nic jsem o tom nenašel.
(příspěvek byl upraven 23.8. 11:20)
Uprava : radiator som dal do toho obrovskeho vedra od Primalexu - 25 Kg - plne vody (samozrejme ze bez ventilatoraPůvodně odeslal Janikbanik
)
Teploty:
CPU full load max 38, idle 33
Teplota v izbe 22 C
Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded
tak sem dnes dostal vetrone od Ximy a musim uznat ticho nadherny ...sem cumel
![]()
a teploty se taky zmenily ted jedu na nastaveni viz. podpis
tedy
CPU 2321Mhz pri real 1,65V
idle 42°C
prime95 po hodine 48°C
jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
a NB blok od Ertyho....
vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany polozen na case
Mno, muj PC neni slyset a to je to, o co mi jdeMISKOBOSS: to je hruuuuuza!!! se vzduchem bys mel lepsi vysledky!!! nebojis se o svuj PCto si vedle PC postav hasicak!!!!
Navic mam 1.80Vcore a 2400Mhz na CPU - PR3400+, takze asik tak
Co se tyce aircoolingu, tak stazenej Zalman 92mm na Thermalright 900SLK daval 74 stupnu
A stejne to este dost hucelo...
Vymeniky z Aquacoolu jsou proste na pasivni chlazeni neuveritelne nevhodny... Pocky, az si udelam poradnou expanzku a Erty doda radiator podle mych vypoctu![]()
Jsou realny. Na tech radiatorech jsou pri 66 stupnich na prociku docela slusny teploty - 56,7C na trubce...Prokop: to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?A to mam dneska 25C v pokoji, takze nezvykle chaldno. Obcas to jde (CPU) na 72 - 73, coz uz zacina byt napovazenou...
Co se tyce HDD, tak mam na molitanu vsechny disky uz vic jak 10 let a este mi zadnej neodesel. V specifikaci je, ze disk zvladne 85C, takze nejakych 57C me ale vubec nezajima. A uz vubec ho nehodlam chladit, ani pasivne, protoze o co bude studenejsi, o to vic mi vyzari (treba Zalman 2HC2) tepla do case a to je to posledni, co bych kdy chtel... Disky nasrobouvane na case jsou o 10 - 12 stupnu studenejsi. (take nemam v case zadny fan)
BTW, jak merit teplotu vody?
majk1911 - zkus Speedfan, nebo si lip naconfiguruj MBM5Teplota prociku je evidentne 42C, NB a ne case ma 41 stupnu a case ma 28
![]()
Mam take DFI Lanparty B a SpeedFan detekuje/cte hodnoty, ovsem -5V mi take ukazuje 1.54V - proste blbe nastaveny cteni hodnot...Tot vse. Netreba se rozrusovat.
Muzu se zeptat jake mas disky a kde jsi k nim vzal specifikaci (link)+informaci, ze dlouhodobe zvladaji 85°C ?Původně odeslal trodas
Dalsi vec (teorie): kdyz disk vyzari xyW, tak je jedno jestli to do kejsu vyzari disk a nebo pasiv pridelany na disku-vyzarene teplo vetsi nebude.
Co jsem videl (a sam i zkusil), tak se da merit teplota vody v expanzce![]()
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
V dokumentaci to bylo uvedeno myslim i na webu, kdyz jsem kupoval svuj Seagate 80G disk, od ty doby to neresim
Uvadela se 85V jako max. pracovni teplota.
S tim vyzarenym templem si vedle jak ta jedle. Jestize na disk das chladic a ten snizis jeho teplotu tak to znamena jedine - vice tepla se muselo vyzarit do case - simple as that![]()
...nebo mi chces nemluvit, ze to teplo "zmizi"?
V expenzce, hmmm, ale jak? Strcit do toho cidlo![]()
Tak postupne: jedinou dokumentaci jsem videl k IBM u ktereho byla uvedena max teplota provozu kolem 50+/-5°C. U jinych vyrobcu jsem nic nevidel (nenasel). Posledni informaci jsem cetl nedavno k Maxtoru (60°C). 85°C si na disku nedokazu predstavit...ani disk v supliku takove teploty nedosahne (baracuda max 56°C, Maxtor max 65°C - vic jsem nikdy nevidel)Původně odeslal trodas
ad teplota: no do expanzky strcim teplomer a sleduju teplotu. Zadne cidla nemam.
a na zaver to nejlepsi: ten disk vyzari do kejsu stejne teplo jako by mel na sobe pasiv (mno, teoreticky spis vic). Pasiv ti jen prevede teplo do sebe a pak do vzduchu. Kdyz ten pasiv bude hodne zebrovany, tak preda to teplo do vzduchu rychleji-ale porad predava stejne teplo-disk s nazazenym pasivem nevytvari vic tepla nez s nenasazenym. Co se ti zmeni je rychlost predani tepla do kejsu, nic vic.
mobile 2600+ @ 2500MHz 1,75Vcore
ohrata voda vstupujici do chladice 29 stupnu/load
Barbone Tomahawk SE L, Compal FL90 v.2, C2D T7250 2x2GHz, 1GB DDR2 667 Transcend, nVidia 8600M GT 512, Samsung HM121HI 120GB 5400rpm, DVDrw WiFi, BT, Logitech MX510+Steelpad QcK mini
Suspended: Thermalright Ultra 120+Thermalright HR-05 SLI+Thermalright HR-03, 2xWD5000AAKS+2x Silentmaxx HD silencer, 19'' Eizo T766, SB Audigi 2 value+2x18W Gembird+150W subwoofer Yamaha YST-SW215B, Enermax EG495AX-VE NoiseTaker 485W, TT Kandalf VA9000 SWA
epidot - moooc hezkej procik, muj M2500+ potrebuje 1.850V aby prosel Prime95 torture testing na 2500Mhz![]()
Snad muj M2600+ bude lepsi...![]()
Teploty vody take slusna, jen mi tu nejak chybi trosku specifikace toho watercoolingu a teplota load/iddle CPU a co este treba vodou chladis...![]()
PetrT - disk v neventilovanem suplicku v case mi dosahl 82C po 2h kopirovani dat. Obet - prenosovy 120G Maxor 6Y120P0. Dnes jede na molitanu uz devaty mesic v serveru, 24h denne. Zadny problem
Dam ti vedet, az se nejaky problem objevi.
Ad teplota - chladic snizi teplo disku. Snizi ho tak, ze ho vic vyzari do okoli - do kejsu. Kapis? Pokud ne, tak SZ, pls
Rad se necham presvedcit, abych si na disk dal Zalmana 2HC2, ze mi to snizi teplotu v case![]()
cau mam takovej problem ...zmenily se me teploty o v prumeru 6°C nahoru nevim co se stalo ...
jeste pred 5 dnama sem mel teplotu idle 39°C a dokonce jeden den to ukazovalo tak haluzove ze na sestavu viz podpis mi ukazovalo pri idle 36°C ale neco se zmenilo a ukazuje mi to ted kdyz mam pusetnej winamp a surfuju pres 51°C ...pritom kdyz sahnu na blok tak mi prijde stejne studenej...pravda kdyz sahnu na vymenik tak je znatelne teplejsi... pritom teplota v pokoji je furt stejna nevite cim by to mohlo byt? ze by nejaka usazenina nebo neco co brani prutoku vody![]()
sestava viz podpis
EDIT: tak me jen tak napadlo zda to nemuze byt tim ze mi obcas blbne disk a jde treba na PIO ...jenze sem koukal a ukazuje to ze DMA je zaply tak nevim ... musim preinstalovat asi ide drivery a uvidim zda se to zmeni
Jestli ti soupla teplota vody tak musi neco vic topit nebo si neco stalo s vymenikem
Jestli tam mas jenom procak tak treba u me se stalo ze se mi zacal delat pruraz (zkrat) v procaku (zacne hrozne topit) a to prichazi dost nahle negdy se to zastavi ale taky muzes mit posledni tejden zivotnosti procaku![]()
Bill Brana:"Pokud by všichni používali legální software, měl by Microsoft dostatek peněz na opravení snad všech chyb ve Windows."
Používáním GNU/Linuxu de facto poskytuji Microsoftu prostředky na vývoj Windows, ale přesně tak to je
Jake Vcore zpusobuje prurazy prociku...?(alespon ve vasich pripadech, kluci...)
I valim jeden nebohy mobilek 2500+ na 1.950Vcore a 2500Mhz...
Jo, a me teploty se vyrazne zmensilyPresel jsem z kousku co potreboval 1.80Vcore na 2400MHz na kousek, kteremu staci 1.625Vcore
![]()
http://doublescan.wz.cz/2600Barton_mobile.htm
...a tedka se chystam predelat zapojeni svych radiatoru (asi zitra) na paralelni prutok ( http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=85 ), aby se zlepsiho chlazeni, nez se Erty pusti to toho specialu co jsem si vymyslel na pasivni chlazeni primo navrzeneho![]()
Mám AQ COOL, 1x GPU, 1X CPU, 1X čipset + Homemade udělanej chladič, viz: http://www.svetpocitacu.com/forum/viewtopic.php?t=193
Intel P4 2.6@3,4/ 1,6v
Is7-E
Teď jsem nahrál novej bios takže mám teplotu při burn v jádře 55*C, na povrchu 43*C
Myslím že na to že mám v okruhu i čipset+GPU tak je o dobrá teplota![]()
PROJECT: Digital Fantasy
Více projektů na mých www
to s tou zivotnosti si myslim ze je blbost ... ja tomu procaku zahul nedavamPůvodně odeslal Dr Meduza
...rekl bych ze teplota je furt stejna ale podelalo se cidlo ...protoze ted sem sahal na vymenik tak ten je oproti tomu co byl daleko studenejsi a speedfan mi stale ukazuje 50°C ...musim se kuknout co ukazuje nvidia utilita
![]()
To ja daval a spatne to dopadloPůvodně odeslal Tukancheez
![]()
Treba je problem meyi WB a Jadrem
To beres ze spodniho cidla nebo z jadra?
Bill Brana:"Pokud by všichni používali legální software, měl by Microsoft dostatek peněz na opravení snad všech chyb ve Windows."
Používáním GNU/Linuxu de facto poskytuji Microsoftu prostředky na vývoj Windows, ale přesně tak to je
hmm tak dnes sem zapl PC a teplota je zas o neco lepsi je to muzu rict v normalu pri surfovania a pri paleni a poslouchani hudby 44°C takze nevim cim to bylo ale asi na to nemuzu brat ohled ... asi mi blbne fakt to cidloPůvodně odeslal Dr Meduza
![]()
me se taky stane, ze mam najednou teplotu 28 stupnu a kdyz dam restart, tak me to pise hned 36(coz je odpovidajici)Původně odeslal Tukancheez
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)