Citace Původně odeslal Marty
Foxi, nechci te podcenovat, ale prijde mi to prehnane ambiciozni

Protoze tak slozitej soft v C nenapises tak aby to bylo dostatecne rychly pro vsechny ty veci co chces aby to delalo... imho teda.

a kdo ti napise ovladace pro OS? imho to taky neni zadna sranda.

no, resume, konecpt zajimavej, napad prumernej, reseni - znacne narocne
pri 3.5MHz instrukcni frekvenci by to (az na ten diskovej interface) nemusel bejt moc velkej problem ... ostatne nejvetsi procentu casu vetsinou programy tohohle razu stravej v cekacich smyckach (uz se tesim az si je nekdo patentuje )
navic co znam 80C51 klasickou tak ta toho taky obstarava dost sama (napr UART se akorat narve do bufferu a ceka se na preruseni ... a ocividne dost stejne funguje i usb napriklad)
display by moc narocnej bejt nemel a mereni teploty a prutoku vzhledem k tomu ze staci jednou za 1-2 sec tak taky nejni problem ...
a to ze to bude v C neni imo takovej problem ... pokud je ten compiler trochu rozumnej (a asi ze je kdyz je na 80c52 ktera ma 1.6MHz instrukcni freqenci uridi kompletne celou pobockovou ustrednu s 52 pobockama a spoustou kravin)
jeste by to mohlo mluvit

ad. drivery ... mno takova hezka linux-style ocuravka by mohla bejt udelat to cely jako mass storage device a pristupovat k jednotlivejm funkcim jako k souborum na nem (tj. drivery jsou okamzite pro masivni vetsinu operacnich systemu a staci jen dopsat software, musi se jen napsat emulace fat ... ale vzhledem k primitivnosti fat by to zas nemel bejt vlekej problem )
dalsi moznost je udelat seriovej convertor a komunikovat s tim jako by to viselo na ser. portu

Edit: optimista s vyvojem jsem hlavne proto ze vetsina tech jednotlivejch veci se da najit uz napsana a nebo je ten procesor dela sam ... staci mu napsat jenom jednoduchej scheduler
Edit2: muj hlavni problem je v tom ze ac na to delam skolu jsem na design HW absolutne nepouzitelnej (ale neverim ze je to moje chyba)