Myslim, ze se to tu nejak zvrtlo od tematu, ne?

MadCap - Be kind to your local lama, please
a) bavili jsme se o nForce2 chipsetech a boardech, co to tahaj (chipset) ze 12V vetve
b) brat jako arguemnt, ze nekomu na 300W Fortronu jede 2400Mhz - nenech se vysmat, ja se bavim o OVERCLOCKU, ne o - sorry, kamenujte, ale si stojim na svem - upsouknutych 2400Mhz - pfffff, to je overtrapas a ne overclock Na DFI foru za to nedostanu ani avatarek, na ten mam narok az nad 2500Mhz (a 250MHz FSB, coz uz jsem dosahl za cenu ostripovani masiny o veskery HW a pouziti GF2MX400 32MB DDR karticky)
c) fortron 300 jsou legandarne dobry zdroje I kdyz maj 12V vetev udanou jen na 13A tak jsou dobry. Asik lepsi nez muj starnouci Enermaxik...

Pokud ma nekdo vyzkousene, ze mu CPU jede vysoko, az kdyz odebere HW, tak to nebyva "shitovni deskou", ale shitovnim zdrojem To je i lame IMHO jasny jak facka.
Pro zopaknuti, muj pripad. Mam dve DFI Lanparty B desky. (pokud nevis o co go, tak jsou to nejrychlejsi desky s nF2 na svete, rekord TheLastViking ma na 297MHz FSB ) Identicke. Jedna v nadupane masine (viz podpis) a druha na testovani jen s jednim 512MB stickem a FX5600XT kartou. Jede to na 400W Zalmanu (ratovanej na 18A na 12V vetvi). Nadupana masina ma stareho Enermaxika 431W (12V vetev ma davat 14-15A). mam processor. Procik otestuji prvni v testing LP B mobu, od toho ho mam, estli je lepsi nez ten mobil, co pouzivam. Procik bez kreci a problemu dostanu na 2700Mhz - ale 2700Mhz jede stabilne pri zatezi JEN kdyz si pujcim z jine masiny (webserveru) crappy GF2MX grafiku, co moc nezere.
Kdyz to dam do main masiny, mam problem s tim samym CPU se dostat na 2500Mhz. Mozna by to slo, ale dela to takovy problemy, kdyz to poradne zatizim (vypocet + grafika - treba hrou!), ze jedu jen na 2400Mhz aby to jelo stabilne.

A ty mi tu chces namluvit, ze nepotrebuji rozumny zdroj? Sorry, dude, ale tohle ti nezeru. Pokud se najde nekdo s 550+W PSU, kdo je s tebou ochotnej prijet, tak ti to v ramci nejake sezky, tak alespon o dva litry, at mam duvod rozebrat pocal a dat novy PSU, klidne predvedu, ze s poradnym PSU nebude prinejmensim 2600Mhz zadnej problem, spis to pujde na 2700
...zatimco predtim ti predvedu pad ve FarCry na 2500Mhz

...anebo este jinak! Co kdyz ti ukazu, ze Prime si to frci v pohode na 2500Mhz, ale kdyz se zapoji i grafika (ZNACNY narust odberu), tak ze to hapne? (respektive se to kousne jak calex)

Jo, a este k tomu srovnavani odberu ti4200 a FX5700U -
Tim jsi me tedy rozesmal priteli. FX5700Ultra je totiz zrava potvora jak svina! Chci ji vymenit za FX6800 od te doby, co jsem zjistil, ze rozumne overclockla FX6800 zere 40W, zatimco moje FX5700Ultra s mym 565/950 nastavenim zere 52W!!!!
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...v-power_7.html
(maji ji jen na 530Mhz, takze pocitam, ze moje bude mit vic, tak odhaduji ze tak o ty 2-4W by to mohlo byt vic, obcas ji jedu na 580 - v Q3 enginech v pohode, FarCry ale e-e...)

Nenasel jsem sice nikde kolik zere TI4200, ale pochybuji, ze karticka s 64MB DDR ram na 500Mhz (250) a 250MHz corem bude zrat vic jak 18W... (Radeon 9600XT 600/700 zere 26W...)