stanley - jako nechci tu "hijackovat thread", ale plocha chladice neznamena preci vubec nic, jestlize neni schopna vyzarit teplo do okoli - a ty to casti, kde jsou ty zebra tak blizoucko u sebe, splnuji

Kdyz vezmes plochu, spocitanou jen jako soucet povrchu pouzitych zeber, tak to do skutecne vyuzitelne plochy ma velmi, velmi daleko.
V pasivnim chlazeni plati trosku jine zakony, nez na jake jsi mozna zvykly z normalniho aircoolingu
Nechci te podcenovat, ale ty zase prosim nepodcenuj me - samo ze to s temi chladici ma-musi mit mnohem lepsi vlastnosti, coz jsis ostaatne odzkousel a samo, ze to chladi lip, nez hole cipy...

Nevim jak to jednoducseji vysvetlit, takze ti dam priklad. Sveho casu jsem si sestavil na downloady pres noc a podobne, dlouhodobe ukoly, server, v nemz jedina vec, co se toci, ze harddisk
http://ax2.old-cans.com/galerie.php?...c&c=8&d=1&v=v2

Na VIA C3 1200Mhz Nehemiah procik jsem pouzil Zalman CNPS3100Plus, celomedenny vejirovity chladic - jen tak pasivne. Jeho plocha je Zalmanem udavana jako 2000 cm2 ...
Kdyz jsem ho vymenil za CNPS6000Cu, podobny, ale vetsi chladic, s udavanou plochou 2900 cm2 - jak myslis, ze se zmenily teploty?

NIJAK!

...proc?
Protoze ty hodnoty ploch jsou pocitane presne tak, jak ti rikam ja - souctem ploch pouzitych plechu. Coz ale VUBEC NIC nevypovida o schopnosti tech plechu tam, kde jsou blizko od sebe, predat teplo okoli
Cesky receno, ty casti chladice, nez se "rozvetvi" jsou jen k distribuci tepla, nikoliv k jeho predavani okoli.
Zaver - skutecna aktivni plocha je mnohem mensi.

Posledni priklad - pri tloustce zebra 1mm a heho "hloubce" 70mm je optimalni vzdalenost pro pasivni predavani tepla okoli 10.2mm mezi zebry...

Does this explain a thing or two?