Popis S/PDIFu je treba tady http://www.belza.cz/digiaudio/spdif.htm
k jeho prenosu se nepouziva zadny redundatni kodovani, predpokladem uspesnyho nasazeni at uz koaxu nebo optiky je bit-perfect prenos, na tom se shodnou i nekteri technicti bezverci. JEDINY vliv na kvalitu prenaseneho digitalniho streamu by "MOHL" mit kabelem pridany jitter (coto je si najdi v threadu o kabelech) tahle teorie vsak je podle me derava jak proutenej kos na noseni vody (zamyslel jsem se taktez v threadu o kabelech), takze jako jediny zduvodneni zbyva efekt placebo. Pravdepodobne se v blizke dobe odchylim od tematu moji dizertace a pozvu si par netopejru na slepy testy.

ad prehravace, o casopisech typu S&V si myslim svoje, zejmena pote co jsem se seznamil s kolegou ze skoly co jim pise recenze na zesiky recievery a prehravace. Kdyz mi licil bezne praxe v redakci, nevychazel jsem z uzasu no a neni to tak dlouho kdy jsem z pro me seriozniho zdroje cet o tom jak cd playery Sony v cenove hladine cca 50 litru mely zamerne zmrsenej zvuk (se stejnym original CD produkoval pokazde jinej digitalni datovej tok) tezko rict proc.. ze by cesta jak donutit audiofily k nakupu SACD playeru

Edit... tak nez jsem se vymack tak me Glass predbeh