Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Cim odstranit lepidlo z desky(mosfetu)

Standardní Cim odstranit lepidlo z desky(mosfetu)

Na Epoxu 8RDA+ mam pridelany velky pasiv na mosfetech. Drive jsem nevedel jak ho uchytit tak jsem pouzil vterinove lepidlo a teplovodivou pastu . Vse nadherne drzelo az doted, kdy jsem potreboval chladic sundat. Na svabech pod nim zustaly skarede stopy po bile paste s kombinaci lepidla. Zkousel jsem je odstranit lihem, benzinem i grafiti cleanerem. Cim to zazrane lepidlo dostanu pryc a obnovim puvodni cistotu mosfetu?

Jsem zoufaly, na desce se spalila 12V vetev->nejedou vetraky, odesla integr. zvukovka i sitovka, nefunguje R9800

PS: neni to obycejne lepidlo nybrz "specialni" ktere se prodava na ruznych veletrzich(predvedou vam ze toto lepidlo prilepi UPLNE vse a naporad)
    ASUS A6T-AP017

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Existuje špeciálny "odstraňovač sekundového lepidla" - naposledy som to videl v Baumaxe...

EDIT: ...alebo tú dosku ponúkni ako reklamu tým predajcom lepidla (samozrejme za slušný finančný obnos )
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

co smirgl papirem?
    Athlon 2400+ (T/Bred: 14x166); Tt CooperShim; ASUS A7V880; 2x 512/400 hynix CL2.5 - dual channel; MSI GeForce4 Ti4800 SE; Maxtor 40GB + WD 250 GB; blue cold cathode Thermaltake + fans;
    CPU & GPU - WaterCooled (thx to eRty - wb & vymenik) + big casemodding - complete: 100%
    SE T630 (T-mobile black) + MSI bluetooth MS-6967

Standardní

Citace Původně odeslal sid.cz
    co smirgl papirem?
    a proc ne rovnou flexou ze ?
    ono by to sice asi slo ale videl bych to jako posledni reseni.
    btw. kdyz na to budes brat rozpoustedlo tak bacha at to nerozpustis i s deskou
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Me zustal na Epox 8RDA+ desce nalepenej chladic na mosfetech a nijak nejde dolu. Lepeno ArcticSilver epoxy.
    Pry to jde dolu, kdyz se na to pouzije prazici spray, tak -60 a vic, ze se to pak krasne ciste odlomi...
    No nevim.
    Kde takovou vek koupit? Deska je stejne mrtva, takze byhc to zkusil...

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

2Frajer: ja jsem reklamoval desku i s pasivem (bal jsem se toho co resis ty - ze by stejne bylo poznat ze tam neco bylo). Zkus se zeptat u prodejce, jestli vadi ze tam je pastou k tomu urcenou prilepen pasiv. Pokud to vadit nebude, tak to prilet zpet (ale pastou k tomu urcenou a ne sekundakem).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Citace Původně odeslal PetrT
    2Frajer: ja jsem reklamoval desku i s pasivem (bal jsem se toho co resis ty - ze by stejne bylo poznat ze tam neco bylo). Zkus se zeptat u prodejce, jestli vadi ze tam je pastou k tomu urcenou prilepen pasiv. Pokud to vadit nebude, tak to prilet zpet (ale pastou k tomu urcenou a ne sekundakem).
    Deska je kupovana v CzechComputeru. Myslim ze to bude dost vadit a za mi ji prodejce nevezme(uz jsem to zkousel s pasivama na grafice).

Smirglem opravdu nee, tim jedine poskrabu mosfety .

Mate nekdo zkusenosti s tim "odstanovacem vterinovych lepidel" z Bauhausu? Vypada ze tim by to mohlo jit.

Na cene za pripravek nezalezi, preci jen deska bude ve vyssi cenove relaci.
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    Existuje špeciálny "odstraňovač sekundového lepidla" - naposledy som to videl v Baumaxe...

EDIT: ...alebo tú dosku ponúkni ako reklamu tým predajcom lepidla (samozrejme za slušný finančný obnos )
    Tak maji ho i v Hornbachu. Presne se jedna o "Ceys, Odstraňovač sekundových lepidel" od Limpiadoru. 5ml stoji 85kč a nanasi se steteckem. Na mosfety jsem musel nanest 4davky(cca20min) a lepidlo je takrka zcela odstaneno! Zbyly jen malinate skvrnky ktere nejdou pryc
    Abych to shrnul tak tento "maly zazrak" dokaze bez potizi odstranit silne vterinove lepidlo se zadrenou termo pastou s gracii a eleganci, vrele doporucuji.
    ASUS A6T-AP017

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání