Citace Původně odeslal Locke
Poslech je silne subjektini. Jedine co je urcujici je mereni. Tedy srovnat datovy tok kabel vs optika.
A ty mi chces tvrdit, ze ti co jsou pripojeni na net pres optiku, tak maji mene kvalitni data, nez ti co jedou treba pres kolax ?
Ten rozdil co "slysis" neni nic jineho nez placebo efekt, drtiva vetsina lidi ma problem vyrovnat se s tim (treba i na podvedome urovni), ze drazsi vec nemusi byt nutne lepsi, takze si pak vsugerovavaji kraviny. Sam si rekl "Už od pohledu takový kabel budí zřetelnou důvěru" (pokud vim, mluvil si o analogu, takze tam je jasny, ze zalezi na kvalite, ale ony i ty "kvalitni" digitalni kabely se snazi vypadat co nejduveryhodneji). A o tom to je.

Btw, verici opravdu nejsem.
UAU, "poslech je silně subjektivní" .... "určující je měření" ...... no to je ale pěkná kravina. To bys jaksi musel měřit to, co je slyšet a ne to, co teče po kabelu. jestli v tomhle nepochopíš rozdíl, nepochopíš tuhle problematiku vůbec. Srovnáváš data tečoucí po internetu se zvukem vycházejícím z audiosoustavy. Nemá to nic společného, nejsou to jen jedničky a nuly, to už je jen znehodnocený výsledek, který je dále zpracováván. Cokoliv v datové cestě NA TO šáhne, to víceméně po-kur-ví. Bezestrátový a bezovlivnitelný přenos čehokoliv je zatím pustá teorie. U tak citlivé informace, jakou je hudba (zvuk) to platí dvojnásob.

Nejlépe bude, když si to prostě ověříš sám.
Jsem v podstatě "švorcák", takže nevidím nejmenší důvod proč bych měl utrácet peníze za něco, co mi nepřinese žádný efekt. Proto také jsem z počátku nakoupil levnější kabeláž. Bohužel jsem byl "nesvůj" z výsledku hned od začátku. Začal jsem zkoušet a nezbylo než jít do kvality. Je úsměvné číst, co bych slyšet měl a co ne To se tu nečte často. Na foru jsou sice lidé silně vyhranění, ale taktéž nadmíru inteligentnější, něž je běžné. Že kvalitní kabel je rozeznatelný od obyčejné tkaničky už od pohledu není moje chyba. Mě je v podstatě jedno jak vypadá, ale ono to jaksi nejde vyrobit, aby to vypadalo levně a bylo kvalitní Že jsem zrovna psal o analogovém páru je jen využití příležitosti, platí to všeobecně o veškeré kabeláži.