Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 62

Téma: BOINC/SETI - návod na instalaci optimalizované verze SETI !!

Standardní BOINC/SETI - návod na instalaci optimalizované verze SETI !!

Tady by mohlo být všechno, co se týká nové verze seti založené na boincu.

Počítáte to někdo už? Nebo ste přešli na jiné výpočty?

Nevíte, jestli budou taky nějaké plagáty (certifikáty), jako bylo dřív za 100, 250, 500, ... workunitů?

-------------

EDIT:
    Navod na instalaci optimalizovane verze SETI najdete zde.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní BOINC

Ja tam už fičím, dá sa povedať, že je to oveľa lepšie ako staré SETI aj z hľadiska využitia na iné projekty. Dokonca sa mi zdá, že to computuje rýchlejšie ako cmd line.
    Cool je aj možnosť nastaviť si úplne všetko na čo si len spomeniem, od zobrazovania grafickej verzie až po to, kedy sa má spúšťať client.

Niečo ako SetiSPY je aj pre BOINC - BoincSpy, dobrá utilitka (www3.telus.net/BoincSpy)

Ak nejakí Slováci pracujú na BOINC, nech sa pripoja do skupiny The United power of Slovakia (sme tam len dvaja ) http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team...?teamid=112467

Standardní

Ach, boinc, boinc,
    kdeze ty tve servery jsou, co se s nima mohlo stat?
    Kdeze tve workunity jsou, kde mohou byt.
    Spojeni vazne nejen behem dne, ale uz nekolik dni,
    kdo to kdy pochopí, kdo to kdy pochopí.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní howard:

Hehe

Ale co je to boinc Já používal SETI@home...je to něco podobnýho

Standardní

Nevite, zda pro Boincove SETI budou take nejake certifikaty (nejspis za urcity pocet kreditu), jako jsou na starem seti za workunity?

Standardní

Nová verze BOINC 4.05.

Pokud počítáte verzi 3 a nemáte ještě spočtené všechny workunity, pak je nejprve dopočítejte, doporučuju si na webu boinc-seti v preferencích nastavit časový interval, kolik práce má mít boinc staženo, na 0 až 0. Tim pádem boinc všechno dopočítá a odešle, ale nestáhne nic nového. Potom nainstalujete novou verzi.

Chtěl jsem tohle udělat a než se stačila dopočítat poslední WU, tak už je projekt zase down for maintenance, sakra práce, štvou mě.

Senior Member Avatar uživatele Haldo
    Vliv
    283

Standardní

mna hrozne stve ze si nebere WU do cache. Keby ich nabral tak zo 20 tak by nebol problem. A tiez to ze vykon ide ako "Run ased on preferences". Hrozne ma to vytaca vzdy po restarte to prehadzovat na "Run Always" (na webe mam nastavane Run Always)
    - When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
    - Being happy insn't having everything in your life be perfect.

Standardní

V boincu se nastavuje, na kolik dnu si ma cacheovat jednotky. Na jake hodnoty mas nastaven ten interval od-do? Ja mam 5 - 7 dnů, normalne nakešováno 20 jednotek...vždycky když projekt náhodou chvíli fungoval, tak se mi stáhli a jelo to.

S tim Run Always je to asi trochu jinak, kdyz mas na webu nastaveno Run Always, tak je to tak, jak chces - BOINC vzdy pocita "dle nastaveni", no a v tvem pripade tedy jsou obe volby stejne.

Vliv
    283

Standardní

Dik, tak to uz dava zmysel

Na webe mam tiez nastavane nieco okolo 7dni a mam stale tak 2-3 WU stiahnute

Standardní

Mozna proto, ze projekt je porad beta a je casto mimo provoz, no a kdyz ho zapnou, tak najednou chteji vsichni sosat workunity a je to desne pretizeny...castokrat jsem si vsiml, ze je docela loterie ulovit nejakou tu workunitu, napise to napr. 20x No work from project, pak dam zas "Aktualizuj" a najednou mi stahne 5 workunitu. Ale mel by stahnout 15...proste stahne "co zrovna je" a "kolik server da". Takze je pravdepodobne, ze v tvem pripade se ti povedlo vzdycky "vyhrat" ty 3 workunity a pak uz nic, pak uz byl projekt zase mimo.

Ted jsou taky v haji, dokonce ani stranky nefunguji, misto toho je tam directory listing, lze stahnout dokonce i nektere PHP skripty .
    Tesim se na verzi 4.05, kterou uz mam stazenou, ale cekam, az bude projekt online, protoze musim odeslat posledni WU z verze 3.20. Snad bude 4 vymakanejsi a nebude uz projekt tolik casu v haji.

Vliv
    283

Standardní

no nieco na tom je

Standardní

Ono to bude jeste jednodussi, pokud mate verzi 3.20 a chcete napred dopocitat WU, tak nemusite nastavovat v profilech 0 - 0, aby se vam nestahli nove WU do verze 3, protoze pri pokusu o kontakt verze 3 napise:

Message from server: To participate in this project, you must use major version 4 of the BOINC core client. Your core client is major version 3.

a nic nestahuje. Takze ok.

Vliv
    283

Standardní

ja som upgardol hned na 4, ved tie 2jednotky vypocitam za 8hodin a ich vypadky su bohuzial dlhsie

Standardní

Dejte si pozor, verzi 4.05 nespoustejte na Windows 98, Me.
    http://setiweb.ssl.berkeley.edu/foru...ad.php?id=3376

Standardní

V General preferences zmizela moznost nastavit si, na kolik dnu dopredu ma boinc stahovat praci (od - do), nevite o tom neco?

A je tam novy parametr 'Connect to network about every', nevite, co to znamena?

Vliv
    283

Standardní

We altered the startup so that a bare minimal set of services are running. And we are going to only use the 18000 head unit for now, keeping no data on the sd30 expansion. This means moving some data around. We first have to move the upload/download data to a temporary volume on the sd30, then reconfigure the space on the 18000 head, then move the uldl to the head. The move to the temp volume is happening now. Tomorrow morning we will do the reconfiguration and start final move. With luck we will have the project up by EOD tomorrow.
    Tak asi preto, aby to niekto nevytahal dopredu. Alebo ich to mozno dost pretazovalo ked viacery tahali viacej WU naraz.

Standardní

Už je BOINC 4.07, stahujte zde.
    Také jste si všimli při stahování jednotek, že to píše furt MD5 error? Tato chyba byla právě odstraněna.

Nevíte, jestli můžu nainstalovat 4.07 přes 4.05 aniž by to zničilo workunity?

Standardní

Lze, zkusil jsem to. Vse je ok.

Standardní

Ja bych ten debilni boinc rozkopal, takovej BUG-OVERFULL soft svet nevidel...
    hlavne ze mi to nataha 50 workunitu, a pritom stahovani setiathome4.03.exe selze, i ten .PDB nebo jakej to byl soubor se nestah, u vsech workunitu je stav "Prijima se" a vubec nic to nedela, akorad hazi jeden error za druhym, aby zkusil znova stahnout exe, to ne.
    Kaslu na to, jdu pocitac seti classic, to aspon funguje.

Vliv
    283

Standardní

Mne teraz v poho ide, ale mam stale 4.05. 4.07 som este netahal, okrem toho na tej stranke je 4.07 iba pre 9x/ME, nie pre NT

Standardní

Citace Původně odeslal Haldo
    Mne teraz v poho ide, ale mam stale 4.05. 4.07 som este netahal, okrem toho na tej stranke je 4.07 iba pre 9x/ME, nie pre NT
    To je nesmysl. 4.07 je i pro 9x protoze s 4.05 byly problemy na 9x.
    Ja sem upgradoval z 3.20 na 4.07 pote, co se mi vsecko v 3 dopocetlo a ted to dela tenhle posranej bordel.

EDIT: no tak to neni nesmysl

Standardní

Nevite, co s tim pitomym boincem mam delat?

http://82.99.153.131:81/boinc.jpg

ty odeslany vysledky jsou nesmysl, u stazenych jednotek je porad "Prijima se", stahovani setiathome.exe bylo neuspesne a boinc ho vubec nechce stahnout znova... uz jsem 5x restartoval projekt a furt to samy

Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Citace Původně odeslal Haldo
    To je kravina. 4.07 je i pro 9x protoze s 7.05 byly problemy na 9x.
    Ja sem upgradoval z 3.20 na 4.07 pote, co se mi vsecko v 3 dopocetlo a ted to dela tenhle posranej bordel.
    Ved hovorim to iste . Na tom odkaze co si sem dal je:
    Kód:
    boinc_4.07 pro WIN98 a ME
    Klient 4.05 pro WIN2000 a XP (nepoužívat na WIN98 a ME !!!)
    .

Ten obr mi pripomina ze ja mam stale iba 2 v mojej Q Hrozne ma to vytaca. V com mozes mat prob neviem. Skus ho preinstalovat, prip. vymaz konfig file a nakonfiguruj nanovo (asi stratis vypocitane WU)

Standardní

Tak tohle fakt nechapu. Jak nekdo, kdokoliv, kdo tvori software, muze takhle blbe verzovat aplikace?

Ja bych to oznacil
    BOINC_4.07_9xMe_setup.exe
    BOINC_4.05_2kXP_setup.exe,

a ne takto:

boinc_4.05_windows_intelx86.exe
    boinc_4.07_windows_intelx86.exe

Logicky ocekavam, ze 4.07 je vyssi verze boincu a instaluju ho.
    Predstavte si, ze by treba udelali Total Commander 6.04 a rekli by, ze to je pouze pro win98. To je prece nesmysl.

Jinymi slovy, problem byl vyresen.

Standardní

Tak jsem preinstaloval 4.07 -> 4.05 a funguje to (mozna taky proto, ze pouziva stejny setiathome4.03.exe).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání