2Aliencz:
Sice nevim, jakou souvislost ma prvni odstavec tveho prispevku s tim, ze propojim PC s receiverem digitalne a preposlu AC3 rovnou do SPIDF, tzn. zadne dekodovani AC3 ani DA prevod se v PC nekona, ale nebudu to radsi rozebirat. Stejne tak ty teorie o testech se ScanDiskem, internim rusenim a nekvalitnich kodekach - to se snad tyka analogu.

No a druhy odstavec je prece totez, co jsem napsal ja ne ? K tomu muzu dodat akorat to, ze koupit si Audigy s THX a pak propojovat PC s receiverem analogove kvuli gamesam, abych dostal multikanal a veskere dekodovani a prevod tak nechat na zvukovce neni zrovna idealni reseni. Uz kvuli hromadeni kabelu a moznosti vzniku neprijemnych ruseni primo z PC - jak jsi psal sam. Kdyz uz bych nemohl bez games v multikanale zit, propojil bych to asi paralelne analogem i digitalem - zvlast na hudbu a zvlast na gamesy.

Jinak zaznam audio signalu na vzorkovaci frekvenci 96kHz mi pripada celkem zbytecny (aspon pro moje usi ), spis by se hodilo pridat pocet bitu na vzorek. 16bitu je u nekterych dynamickych nahravek docela malo => zkresleni kvantizacnim sumem, jenze to by zrejme znamenalo prekopani formatu. Zmena frekvence je sranda, ale se zmenou velikosti vzorku (delkou zapisu v bitech) uz to asi bude horsi...