2Aliencz:
Sice nevim, jakou souvislost ma prvni odstavec tveho prispevku s tim, ze propojim PC s receiverem digitalne a preposlu AC3 rovnou do SPIDF, tzn. zadne dekodovani AC3 ani DA prevod se v PC nekona, ale nebudu to radsi rozebirat. Stejne tak ty teorie o testech se ScanDiskem, internim rusenim a nekvalitnich kodekach - to se snad tyka analogu.
No a druhy odstavec je prece totez, co jsem napsal ja ne ? K tomu muzu dodat akorat to, ze koupit si Audigy s THX a pak propojovat PC s receiverem analogove kvuli gamesam, abych dostal multikanal a veskere dekodovani a prevod tak nechat na zvukovce neni zrovna idealni reseni. Uz kvuli hromadeni kabelu a moznosti vzniku neprijemnych ruseni primo z PC - jak jsi psal sam. Kdyz uz bych nemohl bez games v multikanale zit, propojil bych to asi paralelne analogem i digitalem - zvlast na hudbu a zvlast na gamesy.
Jinak zaznam audio signalu na vzorkovaci frekvenci 96kHz mi pripada celkem zbytecny (aspon pro moje usi), spis by se hodilo pridat pocet bitu na vzorek. 16bitu je u nekterych dynamickych nahravek docela malo => zkresleni kvantizacnim sumem, jenze to by zrejme znamenalo prekopani formatu. Zmena frekvence je sranda, ale se zmenou velikosti vzorku (delkou zapisu v bitech) uz to asi bude horsi...