Takže koukám, že se to zase zvrhlo a tak mi to nedá se nezeptat na několik věcí.
Myslim, že už tady bylo jasně objasněno to, že na lowendovější kartách nemusí DVi transmitter korektně pracovat ve vyšších rozlišeních a tak sem tam problikne nějaká ta chyba (bod). Na tom už jsme se doufám shodly. Bylo to jasně vidět v těch testech, na které tady byl link. Já jsem měl možnost si to vyzkoušet "na vlastní kůži".- Přes to už jsme se doufám přenesly.
Teď se teda přesunem k jiné věci, která tady zazněla. Wuuduu si zarytě myslí, že na levných kartách bude obraz horší (v barevném podání a ostrosti -ostrost, tak to je teda fakt stěr, než jsem to rozdejchal, tak to chvíli trvalo). To je naprostá blbost! Ještě jednou BLBOST!! Neni v tom žádná magie ani nic podobnýho. Pozice a barva pixelu se posílají jako nepozměněné binární hodnoty do DVI portu a je až na LCD, jak to zobrazí. To znamená, že pokud byste zapojili výstup z karty do speciálního měřáku a dekódovali ten signál, tak by vám vyšly přesné hodnoty, které by byly stejné na každé kartě. Nevim co si jiní představují, ale když třeba budu pracovat s 2D obrazem (pro názornost dejme tomu pěkně nízkoúrovňově), tak zapíšu příslušné pixely do video paměti, zavolám přerušení a grafická karta vezme obsah video paměti a ten vykreslí -> tj. pošle se do DVI transmitteru a ten obraz zpracuje do formy, která má být pochopitelná pro displej. Ten transmitter barevnou hodnotu nijak nemění (tj. nedegraduje); neni tam žádný zaokrouhlování ani nic podobnýho (nebavíme se teď o tom, pokud budu mít něco extra nastaveno v ovladačích, ale to je stejně jedno, protože to se netýká transmitteru, ale úplně jiné části GPU). To znamená, že karta vyšle opravdu exaktní hodnotu barvy pixelu. Tady prostě neni žádná možnost pro to, aby se barevné hodnoty pixelů nějak změnily. Doufám, že teď už to pochopil úplně každý! Už vážně nemám síly to jinak vysvětlit (čekal jsem, že komunikace s usery neni žádná sranda, ale tohle je fakt moc i na mě...).
Jako u DVI by to PCB teda muselo být hodně debilně navržený, aby to mohlo mít tady vliv (řekl bych, že tak žádná karta PCD navržený nemá). BTW každej se vždycky hned začne ohánět špatnym PCB a tak se mi tě to nedá zeptat v čem by to tady mělo takový vliv?Původně odeslal Rabban
Jo a co jsou ty nekvalitní spoje? Jako studeňáky??
Všechny problémy toho přenosu závisí na tom, do jakého rozlišení dokáže transmitter pracovat bezchybně, nic víc v tom nehledejte.
A ještě poslední věc. Ta anketa je debilní a proto jsem na ní nereagoval. Hoďte tam jinou otázku: "Myslíte si, že bude rozdílné barevné podání a ostrost obrazu na různých DVI kartách, pokud pomyneme chyby transmitteru projevující se blikáním některých pixelů?"